When They See Us

8.5 / 10
74 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_MagicShadow
10
11 mei 2021 00:05 -
Fantastische mini serie die je recht in het hart raakt. De acteurs, het decor en de verhaallijn zijn enorm pakkend. Zeker omdat je je steeds beseft dat het om een waargebeurd verhaal gaat. Ongelofelijk wat deze jongens (mannen) hebben meegemaakt en hebben moeten doorstaan. Dit zal me nog lang bijblijven
Reageer
avatar_gumstarr
8
15 jul 2019 14:41 -
When They See Us beroept zich op de Wet van Williams. Hoe klein zijn rol ook is, als je Michael Kenneth Williams opneemt in je cast, dan lijkt succes op voorhand gegarandeerd. Hij is een soort Clarence Seedorf die steeds de club wist uit te kiezen die aan het einde van de rit met de cup met de grote oren stond. The Wire, Boardwalk Empire, The Night Of, The Spoils Before Dying, er is eigenlijk geen serie met Williams die níét de moeite van het kijken waard is. Series met Williams zijn niet alleen goed, ze zijn vaak ook wat grimmig en When They See Us is wat dat betreft geen uitzondering. Halverwege de eerste aflevering zat mijn frustratielevel al vol in het donkerrood. Wat zit de wereld toch vol schofterige, gewetenloze klootzakken die – over de rug van de kwetsbaren – hun eigen ego proberen op te poetsen. Wat dat betreft is When They See Us eigenlijk een replica van The Kalief Browder Story, maar dan gegoten in de mal van American Crime Story. Een verhaal over onrecht, ongelijkheid en een opzichtig falend juridisch systeem. Deze nieuwste Netflix Original kijk je niet om lekker te ontspannen, maar om je te realiseren dat er nog veel werk aan de winkel is. Je kijkt ‘m om te zien dat de dood van Trayvon Martin, Tamir Rice, Willie McCoy en DeAndre Ballard geen incidenten zijn, maar een structureel falen van het politieapparaat. Je kijkt ‘m om te begrijpen waarom donkere jongens in een dure auto veel vaker aan de kant worden gezet en waarom dat niet okay is. Het is een lesje maatschappijleer die iedereen zou moeten volgen.
Reageer
avatar_Toontje35
10
07 jul 2019 21:56 -
Fantastische (mini) serie. Qua verhaal (waar gebeurd), acteren, decor. Ook het weergeven van de verschillende deelverhalen was onverwacht en boeiend. Dit kwam binnen. Brok in mijn keel. Dikke 10.
Reageer
avatar_TnTNL
8
09 jun 2019 23:07 -
Wat een schuin systeem daar toch in Amerika. Gelukkig komt het hier 'weer goed'. Nu Dassey en Avery nog....
Reageer
avatar_GoonerJenny
9
08 jun 2019 13:24 -
Vanaf minuut 1 van deze serie was ik boos, gefrustreerd en nog meer boos. De vierde aflevering is het meest heftig, alleen maar een brok in me keel zitten kijken. Je ziet ook dat Wise het meest getekend is wanneer je de personen in het echt ziet. Deze zal nog lang in me hoofd zitten.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_Floyd7
10 jun 2019 21:59
Ik heb de serie nog niet gezien, heb m wel in bezit en ken het het verhaal, binnenkort kijken, maar jouw reactie (boosheid) doet me denken aan toen ik de documentaire "Making a murderer'' zat te kijken ... woede en boosheid .....
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.