Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2019 - Beste serie van 2019

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie beste serie. Van maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Het stemmen op de serie van het jaar verkiezingen gaat bijna van start. Het begon op 22 december 2019 met de eerste column en daarna zijn tot en met 5 januari 2020 elke dag een categorie met daarin genomineerde series of acteurs/actrices langs gekomen. Vanaf 6 januari 2020 is het tijd om te gaan stemmen. Waarschijnlijk klinkt dit heel bekend, maar het was heel lastig dit jaar. Niet alleen vanwege de vele fantastische nieuwe series die ook nieuwe streamingdiensten gingen uitgeven. Maar ook vanwege de uitstekende series die de bestaande zenders en streamingdiensten hadden gemaakt.

Dit jaar leek het ook wel het jaar van de miniseries die gebaseerd zijn op zeer aangrijpende waargebeurde verhalen. Die series hebben soms een streepje voor juist door het aangrijpende verhaal en de vaak zeer bekende acteurs/actrices die daar in mee spelen. We zien dit jaar ook wat oude bekende series terug die verleden jaar niet konden meedingen vanwege het simpele feit dat ze in 2018 geen afleveringen hebben gehad. Uiteraard heb ik een persoonlijke favoriet, maar die houd ik voor nu nog even onder de pet.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2019;

La Casa de Papel (Netflix)Verleden jaar kon deze Spaanse Netflix-serie dus niet worden genomineerd omdat er toen geen afleveringen waren. Dit jaar is het de eerste op de genomineerde lijst en persoonlijk ben ik heel benieuwd hoe hoog deze misdaadserie gaat eindigen. La Casa de Papel bewijst dat een serie niet per definitie waterdicht hoeft te zijn om enorm populair te zijn. In april 2020 zal het derde seizoen van het papierenhuis van start gaan bij Netflix.
Lees de recensies die geschreven zijn over La Casa de Papel.

Chernobyl (HBO)De eerste miniserie in deze lijst is een zeer terechte genomineerde serie. Chernobyl is gebaseerd op de ramp met een kerncentrale in Tsjernobyl in 1986. De vijfdelige serie geeft een intens beeld van hoe het er in die tijd achter het IJzeren Gordijn aan toe ging. De ontkenning en de manier van afhandelen is schokkend. Alleen het feit dat er Engels gesproken wordt in de serie kan als een probleem worden ervaren.
Lees de recensies die geschreven zijn over Chernobyl.

Game of Thrones (HBO)Deze fantasyserie zat er verleden jaar niet bij. Dit jaar zal de HBO-serie Game of Thrones in meerdere categorieën te vinden zijn. De vraag is alleen: in welke categorie zal deze immens populaire serie het hoogst eindigen? Of het terecht is dat GoT in deze categorie staat zal ook een punt van discussie zijn. Want de fans waren op zijn zachtst gezegd niet tevreden met het allerlaatste achtste seizoen. Maar zal dat meetellen als er gestemd gaat worden?
Lees de recensies die geschreven zijn over Game of Thrones.

The Handmaid's Tale (Hulu)Verleden jaar eindigde deze sciencefictionserie als tweede. Of dat terecht was laat ik in het midden. Maar ook dit jaar zal The Handmaid's Tale waarschijnlijk hoog gaan eindigen. De serie die heel dicht bij huis blijft en toch zo ver van je bed lijkt is gebaseerd op een boek van Margaret Atwood en laat zien wat er gebeurt als geloofsfanatici het voor het zeggen krijgen. De Hulu-serie is inmiddels vernieuwd met een vierde seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Handmaid’s Tale.

His Dark Materials (BBC One)In november 2019 ging deze fantasyserie in première bij de BBC en nu al staat His Dark Materials in de top tien van beste of populairste series (het is maar hoe je er naar kijkt). Lyra, ijsberen in pantsers, vermiste kinderen, deze serie heeft het genre fantasy in zijn totaliteit in zich. Fantasy met een hoofdletter zo gezegd. De fans konden niet wachten tot de serie zou beginnen. De vraag was of de BBC het waar kon maken. Wellicht wel, want His Dark Materials bleek een ware kijkcijferhit.
Lees de recensies die geschreven zijn over His Dark Materials.

The Mandalorian (Disney+)Ook deze serie ging pas in november 2019 in première en nu al genomineerd. Maar heel raar is dat niet als je ziet dat deze sciencefictionserie van Disney+ zich afspeelt in het universum van Star Wars. Al waren de fans niet zo blij met het feit dat de serie één aflevering per week zou krijgen bij de nieuwste streamingdienst. Het eerste seizoen is in december 2019 afgesloten maar The Mandalorian is al wel vernieuwd met een tweede seizoen.
Lees de recensie die geschreven zijn over The Mandalorian.

Outlander (Starz)Vorig jaar eindige deze historische fantasyserie op de derde plaats. Niet slecht voor een serie waarvan sommige critici beweren dat er slechts gekeken wordt omdat hoofdrolspeler Sam Heughan regelmatig half naakt door het beeldscherm loopt. En ik moet bekennen: het is niet naar om naar de acteur te kijken. Maar dat neemt niet weg dat Outlander gewoon een hele leuke, aangename en goede serie is om naar te kijken.
Lees de recensies die geschreven zijn over Outlander.

Peaky Blinders (BBC One)Ook deze serie is vorig jaar niet genomineerd omdat er geen afleveringen waren in 2018. Maar dit jaar kwam deze veelvuldig voor in de genomineerden-lijst van de schrijvers en lezers van MijnSerie. Een in mijn ogen zeer terechte genomineerde serie. Peaky Blinders van de BBC is rauw en recht voor zijn raap. Het verval van, vooral Thomas Shelby, de bende wordt in het vijfde seizoen ingezet. Het zesde seizoen van de historische misdaadserie is al aangekondigd door BBC One.
Lees de recensies die geschreven zijn over Peaky Blinders.

Unbelievable (Netflix)Het is de tweede miniserie gebaseerd op een waargebeurd verhaal die in de lijst met genomineerden staat. Unbelievable is een verbijsterend verhaal van misstanden, een rechtssysteem dat faalt en gedreven vrouwen die de waarheid boven tafel willen hebben. De achtdelige serie is geen luchtige wegkijk-serie, maar een echt ongelooflijk verhaal over hoe sommige mensen omgaan met slachtoffers van seksueel geweld.
Lees de recensie die geschreven zijn over Unbelievable.

When They See Us (Netflix)When They See Us is het krankzinnig waargebeurde verhaal over vooroordelen, fouten, foute politieagenten en mensen die niet willen luisteren naar de waarheid hoe hard en vervelend deze ook kan zijn voor iemand persoonlijk. Deze Netflix miniserie zorgt dat je wakker geschud wordt over een verrot juridisch systeem in de Verenigde Staten. Dat eigenlijk niet eens zo ver weg is van ons rechtssysteem. Deze serie zou wel eens hoog kunnen eindigen.
Lees de recensies die geschreven zijn over When They See Us.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.

Met vriendelijke keuzegroet,

Mandy
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_tweemaalh
05 jan 2020 16:11 -
Wildcard voor Line of Duty hier. Zonde dat die ook hier niet genomineerd is
Reageer
avatar_Mandy1966
05 jan 2020 16:19
Dat vond ik ook, maar deze hadden meer stemmen gekregen.
Reageer
avatar_micli29
05 jan 2020 21:41 -
Wildcard voor Succession.
Reageer
avatar_brainbospsp
05 jan 2020 23:31 -
Mijn stem gaat uit naar La casa de papel.
Reageer
avatar_Rob_31
20 jan 2020 17:30 -
Outlander was voor mij de beste serie van 2019
Reageer
avatar_Marvkn
20 jan 2020 22:22 -
Mijn stem voor top serie, Ride Upon the Storm
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst