Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

De vijf miniseries die je onmiddellijk moet streamen op Netflix

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.

Lees hieronder welke miniseries jij volgens Mandy Gelling-Potharst onmiddellijk moet gaan streamen op Netflix.

De laatste jaren komen er steeds meer streamingdiensten uit in Nederland. Van grote spelers als HBO Max en Disney+ tot kleinere telgen als Apple TV+ en Starzplay. Maar wat zijn nou de beste series die bij deze streamers te zien zijn? Ik moet je zeggen: er staat heel veel goeds op eigenlijk alle streamingsdiensten. Maar ik denk dat de onderstaande originele miniseries echt de moeite van het bekijken waard zijn op Netflix.

Maid – 1 seizoen, 10 afleveringen
Maid

Soms zegt een foto meer dan woorden. Bij de bovenstaande foto van Maid is dat helemaal waar. De serie met slechts tien afleveringen is van 2021 en mocht je deze hebben gemist of vergeten, ga kijken. Het verhaal is zeer actueel en het acteerwerk is meer dan uitstekend. De miniserie is gebaseerd op en geinspireerd door het waargebeurde verhaal en boek (Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother's Will to Survive) van auteur Stephanie Land. Hier en daar is het verhaal wel wat aangepast, maar dat maakt de serie zeker niet minder. Sterker nog, het verhaal is ijzersterk en de drama spat werkelijk van je scherm zonder te dramatisch te worden of over de top te gaan.

*****

The Queen's Gambit – 1 seizoen, 7 afleveringen
The Queen's Gambit

Schaken saai, oninteressant, niet spannend genoeg? Nou, dat geldt zeker niet voor de miniserie The Queen's Gambit. Het is het enige niet waargebeurde verhaal in dit rijtje. Hoewel sommige onderdelen wel zijn geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Zeven afleveringen lang heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten en ademloos gekeken naar het fantastische verhaal dat zich voor je ogen ontvouwt. Het acteren is bijna vlekkeloos, het verhaal nagenoeg perfect en ja, schaken is enorm sexy. Ik kan mijn nauwelijks voorstellen dat er mensen zijn geweest die deze nog niet hebben gezien, maar heb je het nog niet gezien, doen. Gewoon doen, je kijkt na deze serie nooit meer hetzelfde naar schaken.

*****

Unbelievable – 1 seizoen, 8 afleveringen
Unbelievable

Ongelofelijk, zo vertaald deze miniserie zich, en ik moet zeggen Unbelievable is dat ook. Ik ben niet iemand die in stilte naar een serie of film zit te kijken, maar bij deze serie heb ik mij meer dan normaal laten horen. Het waargebeurde verhaal is naast ongelofelijk ook nog eens enorm goed. De serie dateert uit 2019 maar het verhaal is tijdloos en in deze tijd zeer actueel.

*****

Unorthodox – 1 seizoen, 4 afleveringen
Unorthodox

Unorthodox is ook een bizar en waargebeurd verhaal. Ester Shapiro vlucht uit Brooklyn en haar gedwongen huwelijk, maar ze vlucht vooral uit de orthodoxe Joodse gemeenschap. In Berlijn vind ze hulp, muziek en liefde, helaas laat de Joodse gemeenschap haar niet zo maar los. Genoeg spanning, verbazing, uitstekend acteerwerk en een goed plot om je vier afleveringen lang geboeid te houden.

*****

When They See Us – 1 seizoen, 4 afleveringen
When They See Us

When They See Us is wellicht het meest bizarre waargebeurde verhaal in dit rijtje. Met stijgende verbazing, bewondering en toenemende woede heb ik zitten kijken naar de vier afleveringen. Kan dit echt gebeuren in een Westerse rechtstaat? Ja dus, en deze waanzinnig goede serie legt met pijnlijke precisie de vinger op de zere plek. En als je zo kan acteren en/of regisseren hoor je gewoon bij de beste en grootste der aarde.

Uiteraard staan er nog veel meer (waargebeurde) miniseries op Netflix. Maar de bovenstaande series zijn echt series waarvan ik zeker weet dat je gezien moet hebben. Tussen de vier en tien afleveringen is in een weekend wel te doen. Ventilator of airco aan en bingewatchen maar, want deze series zijn uitermate geschikt om het in een paar dagen - of zelfs 1 dag - gezien te kunnen hebben.

Hele fijne zomer,
Mandy
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst