The Brink

6.5 / 10
27 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_gumstarr
5
29 aug 2015 10:28 -
Ja sorry, het was even een tijdje stilletjes aan het front. Ik was druk. Dat heb je soms wel eens. Druk met werk en druk met die nieuwe serie met Tim Robbins . “Wat?!”, hoor ik je denken. “Is er na The Spoils Of Babylon wéér een serie met die halfgod van The Shawshank Redemption er in? Wat een feest. Laat me hier in huis even wat slingers aan het plafond prikken en zo’n lekker mal papieren hoedje opzetten. Ooh, en Jack Black en die psychisch gestoorde pornosnor uit Orange Is The New Black dragen ook hun steentje bij? Chill. Heb geen posters van die gasten boven m’n bed, maar ik lust ze best in een serie, helemaal als die serie ook nog eens van HBO is. Waar gaat dit nieuwe huzarenstukje precies over?”. Nou, grappig dat er over begint, want dat vraag ik me na het zien van alle tien de afleveringen ook af. Quelle une misère (Dat is dus ‘Wat een ellende’ in het Frans).

Het rommelt in Pakistan en als de zoveelste machtswellusteling het er voor het zeggen krijgt, drukt een Derde Wereldoorlog langzaam de neus tegen het raam. Het is aan de sexverslaafde Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken (Tim Robbins), een nietszeggende medewerker van de Amerikaanse ambassade in Islamabad (Jack Black) en een doorgesnoven fighter pilot op een vliegdekschip in de Rode Zee (Pablo Schreiber) om de wereld te redden van de ondergang. Zo kort en beknopt klinkt het nog heel wat, maar laat je geen loer draaien, beste mensen.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben nogal merktrouw. Als ik heel eerlijk ben zou ik hier merkgeil moeten zeggen, maar ik wil ook weer niet té oppervlakkig overkomen. Al sinds ik ze kon betalen van m’n krantenwijk, hangen de billen iedere dag ontspannen in Björn; Pepsi drink ik niet, dat moet Coca Cola zijn en die hou ik thuis op temperatuur in een knalrode SMEG koelkast. I love my brands, maar je moet je er wel bij neerleggen dat ook zij af en toe de plank volledig mis slaan. Zo liet Nike in ’95 bijvoorbeeld haar nieuwe Air Max lijn in elkaar knutselen door de blinde stagiair van het bouwbedrijf om de hoek, kreeg de hoofdontwerper van BMW schijnbaar een tia net toen hij bezig was aan het ontwerp voor de nieuwe head turner van 1993, de BMW C1, en had de directeur van HBO blijkbaar wat teveel dingen aan zijn hoofd toen hij een krabbel zette onder het uitzendschema van The Brink, want die had natuurlijk nooit op tv moeten komen. HBO onwaardig.

De insteek is dat zo nu en dan de tranen over je wangen moeten rollen van het lachen. Nou, die tranen waren er, maar met lachen had het niet zoveel te maken. Het brengen van humor is al lastig, vraag maar aan Guido Weijers, maar het maken van goede satire is helemaal een kunst. Een kunst die de schrijver van The Brink helaas niet helemaal machtig is gebleken. Hierdoor is het een komedie geworden waarbij je op de bank na iedere grappig bedoelde punchline hoofdschuddend naar het schermpje van je telefoon kijkt, in de hoop op een Tinder match, die je van de hoognodige afleiding kan voorzien. Tim Robbins kan sinds de Shanwshank bij mij niet veel verkeerd doen, maar het script van The Brink had hij beter kunnen bewaren om zijn Golden Globe en Acadamy Award in te verpakken tijdens een volgende verhuizing. Heeft ie jammer genoeg niet gedaan en nu zitten we allemaal met de ellende, minimaal twee seizoenen lang, want HBO heeft al aangekondigd dat er een tweede ronde zal volgen. Lekker dan.
Reageer
Bekijk reacties (2)
avatar_Arjensky
31 aug 2015 13:34
Ik lees je reacties altijd met veel plezier gumstarr. Heel bijzonder dat je het 10 afleveringen hebt uitgehouden, ik had er na 2 al genoeg van.
Reageer
avatar_gumstarr
31 aug 2015 14:13
Als ik voor het afkijken van deze ellende dit jaar geen lintje ga krijgen, dan weet ik het ook niet meer.
Reageer
avatar_TrisGert
6
30 jul 2015 14:54 -
Had er na 2 afleveringen genoeg van. The Brink zit ver onder het niveau van Ballers.
Reageer
avatar_Sproet2jes
5
13 jul 2015 19:20 -
Tja....'t is grappig, humor met ironie, de acteurs vind ik cool, Tim & Jack.
Duurt per afl.Half uurtje net als Ballers.
n politieke satire, zat te Gniffelen op de bank.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_Sproet2jes
29 jul 2015 21:22
Nu ik veder heb gekeken, naar afl. 2 dus.. Valt t zwaar tegen, en hou ik t voor gezien, met deze serie.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.