River

7.8 / 10
60 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.8 / 10
1seizoenen/6afleveringen/2015 - 2015 
NetwerkBBC One
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:60 min20152015 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:BBC One
River is een Britse dramaserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 13 oktober 2015.

Gerespecteerde politie-officier John River, een talentvolle politieman met een onrustige geest, strijd om in het reine te komen met het verlies van een collega en hij jaagt op een potentiele verdachten in Londen - met tragische gevolgen
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 1

Populaire reacties (8)

avatar gumstarr
8
19 nov 2015
De Sheens, de Krabbees, de Skarsgårds. Ieder land heeft waarschijnlijk wel zo haar acterende vaders en zonen, maar daar waar Martin zich in Amerika momenteel voornamelijk druk maakt over de stand van Charlie’s t-cellen en Jeroen alleen nog maar bij DWDD aanschuift om te praten over het ontstaan van zwarte gaten, de route naar wereldvrede en zijn innige relatie met iedere BN-er die tragisch komt te overlijden, timmert de Skargård familie gewoon stoïcijns aan de weg in hun eigen vakgebied. Zo zagen we Bill recentelijk nog shinen in een nieuw seizoen Hemlock Grove, is Alexander nog een beetje aan het napuffen van al die jaren True Blood en zijn rol in het prachtige en ondergewaardeerde What Maisie Knew en is de patriarch van de familie, Stellan Skarsgård, nu te bewonderen in de nieuwe BBC-serie River. Het mooie is dat Netflix deze aan haar assortiment heeft toegevoegd, dus er staat eigenlijk niks in de weg tussen jou, de bank en je een avondje verliezen in kwalitatief hoogstand kijkvoer. Waar wacht je nog op?!

Detective John River leeft in twee werelden, in die van ons en in de imaginaire wereld die zijn hoofd hem op gezette tijden voorspiegelt. Lekker druk en gezellig zou je denken, maar niets is minder waar. River is wat aan de eenzame kant. Thuis is er niemand die zo nu en dan een warm prakje voor hem klaarmaakt en sinds kort moet hij het op ‘t werk ook nog eens doen zonder de partner waar hij jarenlang mee samen heeft gewerkt. Arme John. Zijn partner, Stevie, is voor zijn ogen neergeknald en John heeft besloten om niet te rusten tot de onderste steen in haar moordzaak boven is. Dat is nog eens toewijding.

Als je bij de één-na-laatste aflevering je al begint af te vragen hoe je het straks zonder John River moet gaan doen, dan weet je dat je met één van de betere series van het jaar te maken hebt. Wie met veel plezier naar de blauwige Nordic Noir zweem keek in series als The Bridge en The Killing, gaat deze ook met open armen ontvangen. River is als een pasta carbonara… Het bestaat uit maar een paar ingrediënten, maar in de juiste volgorde samengevoegd vreet je de vingers er bij op. Het is lekker in al z’n eenvoud. Daarbij zet Skarsgård een vriendelijke reus neer, die je continu over de bol wil aaien om te zeggen dat alles uiteindelijk wel goedkomt. Een bij vlagen ontroerende serie over verlies, pijn en diepgewortelde liefde. Een serie om eens goed voor te gaan zitten met een stokbroodje en een heel goed glas wijn. Ga je geen spijt van krijgen.

www.gumstarr.com
avatar simonfender
9
16 okt 2021
Topper!!!!

Vergelijkbare series

Broadchurch
7 stemmen
The Killing
4 stemmen
The Fall
3 stemmen
Sherlock
2 stemmen
River