Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2019 - Beste Nederlandstalige serie

Serie van het jaar 2019 - Beste Nederlandstalige serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie Nederlandstalige series. Tussen maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
Het was weer een druk jaar wat eigen producties betrof op de Vlaamse en Nederlandse zenders. Voor twee series werd zelfs heel nauw samengewerkt. Toch was het samenstellen van de tien genomineerden geen sinecure. Oké, er zijn series die er echt wel boven uit sprongen maar de series die net boven de middelmaat konden uitstijgen waren dit jaar in overtal waardoor het wikken en wegen was om te beslissen welke series toch nog een nominatie verdienden.

Gelukkig pakten beide landen op de valreep nog uit met een topserie, zodat het toch nog spannend kan worden, welke serie de hoofdprijs gaat wegkapen. Zoals gebruikelijk houden we ook de kerk weer in het midden door evenveel Vlaamse als Nederlandse series te nomineren. Niet akkoord met onze tien genomineerden? Geen probleem, je kan nog altijd je wildcard inzetten en een andere serie nomineren.

Flikken Rotterdam


Na een aarzelend eerste seizoen is Flikken Rotterdam uitgegroeid tot een sterke serie die elk seizoen stappen voorwaarts heeft gezet en met dit vierde seizoen zijn broertje uit Maastricht overtreft.
Lees de recensies die geschreven zijn over Flikken Rotterdam.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen


Op Twitter werd er heftig gereageerd op bepaalde gebeurtenissen in de serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Niet vreemd dus dat de serie hoge kijkcijfers heeft. Vele prijzen de hoofdrolspelers André van Duijn en Kees Verhuist. Een terechte genomineerde dus.

Geub


Philippe Geubels is de voorbije jaren uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandstalige komieken. Zowel in Vlaanderen als in Nederland is hij ongelooflijk populair. Uit heuse sitcom kon dan ook niet uitblijven. Alles wat de man aanraakt, veranderd als het ware in goud. De humor in Geub sluit dan ook nauwsluitend aan bij de humor die we kennen van zijn shows en de televisieprogramma's waarin hij opduikt. Humor op zijn best.
Lees de recensies die geschreven zijn over Geub.

Grenslanders


De tweede serie waar een Nederlandse en Vlaamse cast samenwerken brengt een verhaal van illegalen, prostitutie, drugs en andere duistere praktijken. De serie speelt zich af in de grensstreek tussen West- en Zeeuws Vlaanderen. Voor de mensen die de spreektaal van deze provincies niet onder de knie hebben, waren ondertitels wel noodzakelijk. Een op zich doordeweeks gegeven dat op een interessante manier gebracht wordt en heel wat tentakels herbergt.
Lees de recensies die geschreven zijn over Grenslanders.

Judas


Judas is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin ook een crimineel in het middelpunt staat. Willem Holleeder was in ieder geval geen kruimeldiefje en dankzij het boek van zijn zus Astrid, hadden de makers een leidraad om een groot deel van zijn leven in te blikken in een serie. Naar Nederlandse normen een serie die boven de middelmaat uitsteekt.
Lees de recensies die geschreven zijn over Judas.

Keizersvrouwen


Een van de verrassingen van het jaareinde is ongetwijfeld Keizersvrouwen over een dame die ongewild opnieuw in haar oude leven belandt. Als bazin van een escortbureau wordt ze opnieuw geconfronteerd met haar moeder, die een misdaadimperium leidt. Het gegeven wordt goed uitgewerkt en omkaderd en hoofdrolspeelster Karina Smulders weet zich staande te houden wanneer ze geconfronteerd wordt met Hilde van Mieghem en Barbara Sarafian.
Lees de recensies die geschreven zijn over Keizersvrouwen.

Over Water


Een aan lager wal geraakte populaire televisievedette belandt in het havenbedrijf van zijn schoonvader. Wanneer die sterft, neemt hij de leiding over. Het bedrijf bevindt zich echter aan de rand van de afgrond en om het hoofd boven water te houden, besluit hij in zee te gaan met enkele louche figuren, die af en toe wat materiaal illegaal het land willen binnensmokkelen. Alles behalve een lichtzinnige serie, waarbij je als kijker de concentratie niet mag verliezen want anders geraak je het noorden kwijt.
Lees de recensies die geschreven zijn over Over Water.

Studio Tarara


VTM vierde met de fictiereeks Studio Tarara zijn dertig jarig bestaan en keert met deze serie terug naar de begindagen van de zender. De grote vraag in Studio Tarara is wie er tijdens de eerste aflevering van het dak is gegooid of gesprongen. Op een integrerende manier worden de dagen en weken voorafgaand aan het al dan niet ongeluk subliem uit de doeken gedaan. Absoluut geen serie om te bekijken tussen de soep en de patatten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Studio Tarara.

De Twaalf


Het jaareinde van de Nederlandstalige fictie is er eentje om van te smullen. Naast Keizersvrouwen, zorgt ook het Vlaamse rechtbank drama voor heel wat kijkers die week na week op het puntje van hun stoel zitten. Iedereen wil weten of Frie al dan niet schuldig bevonden zal worden voor de moord op haar dochtertje en op haar beste vriendin. Ondanks de vele personages die de revue op korte tijd passeren, wordt er veel werk gestoken om die personages diepgang te geven en de kijker een inkijk te geven in hun dagelijkse leven zodat de serie zich niet beperkt tot de gebeurtenissen in de rechtbank alleen. Mijn persoonlijke favoriet.
Lees de recensies die geschreven zijn over De Twaalf.

Undercover


Een undercover operatie van de Nederlandse en Belgische politie om een drugscrimineel in de val te lokken die resideert op een Limburgse vakantiepark. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De serie werd opgepikt door Netflix. Undercover zorgt alvast voor een van de betere Nederlandstalige actieseries van de voorbije jaren
Lees de recensies die geschreven zijn over Undercover.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

crix
crix 26 december 2019, 15:07
Ik ga voor groen
Mar13
Mar13 27 december 2019, 01:08
Flikken rotterdam en het geheime dagboek van hendrik groen
DAVE2804
DAVE2804 27 december 2019, 10:19
Ik heb alleen Hendrik Groen gezien, maar die is wel ontzettend goed, dus mijn stem gaat daar heen.
ellenvangenechten10
ellenvangenechten10 27 december 2019, 18:03
De twaalf of wilcard op de dag
Tamino2502
Tamino2502 1 januari 2020, 13:32
Kan je flikken Maastricht een wildcard geven?
tweemaalh
tweemaalh 1 januari 2020, 18:24
Er zijn in 2019 afleveringen uitgezonden, dus als het goed is wel
luc52
luc52 20 januari 2020, 16:28
over water niet slecht
Log in om een reactie achter te laten