Over Water

7.5 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_gumstarr
6
04 maa 2019 14:54 - 22 sep 2021 04:49
Ben echt een groot liefhebber van de series van onze Zuiderburen. Gevoel Voor Tumor, Tabula Rasa, La Treve, Ennemi Public, stuk voor stuk pareltjes. Ik begon dan ook met hoge verwachtingen aan Over Water, maar deze is het niet voor mij.

Ik kan dit natuurlijk niet hard maken, maar volgens mij heeft de schrijver een nogal moeilijke relatie met vrouwen. Misschien dat hij nog met wat onverwerkte emoties zit, omdat zijn moeder vroeger weigerde om hem voor het slapen gaan een verhaaltje voor te lezen ofzo. Nagenoeg alle vrouwen in deze serie zijn labiel, onzeker en ziekelijk afhankelijk van de man in hun leven. Hoe meer je er op gaat letten, hoe hemeltergender het wordt.

Het gebrek aan bed time stories heeft er wel voor gezorgd dat de schrijver noodgedwongen zijn fantasie lekker heeft ontwikkeld. Misschien een beetje teveel zelfs, want Over Water is een aaneenschakeling van stugge verhalen. Niks mis met een flinke dosis drama, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven.

Het verhaal ontbeert ook spanning, waardoor je vooral gefocust bent op de karakters. Dat zou geen probleem hoeven zijn, ware het niet dat deze stuk voor stuk van onsympathiekheid aan elkaar hangen. Er is eigenlijk geen één personage wat er met je hart vandoor gaat. In ieder geval niet het mijne.

Op de lekker grimmige, haast Scandinavische, cinematografie na heeft Over Water niet heel erg veel te bieden. De Belgen hebben de afgelopen jaren meerdere malen bewezen dat ze de kunst van het serieknutselen bovenmatig goed beheersen, maar Over Water is daar niet het lichtende voorbeeld van. Een heel mager zesje. Als je het mij vraagt. Niet dat iemand dat deed, maar ik kon mezelf niet inhouden. Excuses daarvoor. Het zal niet meer gebeuren. Waarschijnlijk.
Reageer
avatar_321
7
31 okt 2020 20:55 -
Ja, haalt niveau van andere belgische series helaas bij lange na niet
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.
Over Water