Over Water

7.4 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Over Water - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 28 december 2018.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Over Water - Eerste aflevering

John Beckers (Tom Dewispelaere, Callboys) was ooit een gevierde televisiester. Tijdens de eerste minuten van de debuutaflevering wordt al duidelijk dat Beckers ondertussen een gevallen ster is die door een alcoholverslaving uitgerangeerd is in het tv-circuit. We maken kennis met de man wanneer hij ontslagen wordt uit een ontwenningskliniek waar hij opgehaald wordt door zijn vrouw en twee kinderen.

Terug de televisiewereld instappen is voor de man niet direct een optie en zo komt hij onder dak bij een havenbedrijf waar zijn schoonvader de plak zwaait. We zien hoe John wegwijs gemaakt wordt in de haven en zijn werk als bediende aanvat. Al vlug wordt echter ook duidelijk dat John nog enkele geheimen heeft, want waarom gaat hij geregeld naar het ziekenhuis om een comapatiƫnt te bezoeken en verzwijgt hij dat voor zijn vrouw?

Het is natuurlijk nog maar een kennismaking met deze serie die zich afspeelt in de Antwerpse haven en die gebaseerd is ware gebeurtenissen. Ga echter niet zoeken naar een of ander mediafiguur die dit verleden met zich meedraagt, want het is niet zo dat Beckers in de serie een gevallen televisiester is omdat de persoon waarop dit verhaal gebaseerd is dat ook was.

Je voelt al van bij de eerste minuten dat er een onderhuidse spanning kleeft aan het verhaal dat zich langzaam maar zeker zal ontwikkelen naarmate de serie vordert. Seriefanaten die Ik Weet Wie Je Bent gezien hebben kunnen zich hier zeker iets bij voorstellen want ook hier blijkt er van alles gebeurd te zijn in het verleden dat belangrijk zal blijken als deze serie zijn einde nadert.

© Een


Aan het eind van de eerste aflevering gebeurt er ook iets heel belangrijks wat er voor zorgt dat de wereld van John opnieuw op zijn kop zal zetten. Op die manier weet je als kijker alvast dat er in het verhaal van Beckers al minstens twee belangrijke verhaallijnen zitten. Alle twee zorgen ze alvast voor beklijvende televisie waarvan je zo snel mogelijk meer wilt weten.

Een ding staat vast. Die bananenboot in de Antwerpse Haven zou ik ook wel eens willen bezoeken. Als die tenminste werkelijk bestaat.
Volg Over Water
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
02x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Marvel's WandaVision - Eerste twee afleveringen

8.5

Dark - Seizoen 3

8

The Serpent - Eerste aflevering

7.5

Years and Years - Seizoen 1

9

Equinox - Eerste aflevering

7

Marcella - Seizoen 3

7.5