Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 32

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 7 tot en met 13 augustus verzameld.


  Vanwege vakantie van ondergetekende deze week geen Weetjes en Wist je dat?

  Algemeen Serienieuws


  Hannibal


  Bryan Fuller kon niet eerder gesprekken starten over de terugkeer van Hannibal. Dit had alles te maken met de rechten die in nu pas terug zijn bij Martha De Laurtentiis. Nu de rechten weer terug zijn, zijn ze direct begonnen met gesprekken, die zich nog in een begin-stadium bevinden. Fuller vertelde al in mei dat hij dacht dat er in september met gesprekken begonnen kon worden: “Ik heb gesproken met Martha De Laurtentiis. Ik heb gesproken met Mads Mikkelsen en Hugh Dancy; we zijn allemaal enthousiast over een mogelijke terugkeer naar het verhaal. Er zijn wat hordes om te nemen. De rechten gaan geloof ik in september terug naar Martha en dan is het de vraag wat we met Gaumont Film Company doen. Dat is de enige manier om voort te gaan als we deze personages willen gebruiken.” Fuller vertelde verder dat het vierde seizoen zou moeten draaien om Margot Verger: “Er is een hele verhaallijn die ik wil maken met Katherine Isabelle’s personage, Margot Verger, die nu de moeder van de erfgenaam van Verger is en de controle over de vleesverpakkingsindustrie van Verger heeft.”

  Datums Series


  Designated Survivor


  Op 27 september gaat het tweede seizoen van de ABC dramaserie Designated Survivor van start. Er is goed nieuws, want Netflix zendt ook het tweede seizoen uit van de Kiefer Sutherland-serie. Vanaf 4 oktober wordt wekelijks een nieuwe aflevering uitgezonden bij de streamingdienst, een week nadat de serie in Amerika is uitgezonden door ABC.

  Shameless (US)


  Op 5 november start het achtste seizoen van de Showtime-dramedy Shameless (US).

  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  The Crown


  Netflix heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van The Crown op 8 december 2017 te streamen is. De synopsis luidt: Terwijl Koningin Elizabeth haar huwelijk en imperium rondom haar afbreekt, moet ze alles doen wat er nodig is om te zorgen dat de Britse monarchie zal overleven.
  Video on youtube


  Gecancelde Series


  Count Arthur Strong


  De BBC heeft de komedie Count Arthur Strong gecanceld, er komt geen vierde seizoen. Een BBC-woordvoerder vertelde: “Er zijn geen plannen om door te gaan met Count Arthur Strong op de BBC in de toekomst.”

  Gypsy


  Netflix heeft de dramaserie Gypsy, met onder andere Naomi Watts, gecanceld na één seizoen. Na slechts één maand (de serie Gypsy ging op 30 juni van start bij Netflix) heeft de streamingdienst besloten om de stekker er na tien afleveringen uit te trekken. Lees de recensie van het eerste seizoen van Gypsy op MijnSerie.

  Modern Family


  De sitcom van ABC heeft nog niet zo lang geleden een vernieuwing gekregen van twee seizoenen. Het ziet er naar uit dat het daarbij blijft. Modern Family zou met het tiende seizoen aan het einde van de rit zijn gekomen. Dit vertelde medebedenker Steve Levitan: “Ons doel was om gewoon in de lucht te blijven. Maar na een tijd dachten we dat we misschien ons eigen lot zouden kunnen bepalen en tien klinkt als een mooi rond nummer.” Terwijl de serie het makkelijk zou kunnen redden na het tiende seizoen, zei Levitan dat hij verwacht dat het tiende seizoen de laatste wordt. Hoe de serie precies in 2019 gaat eindigen, weet Levitan nog niet: “We hebben de exacte conversatie nog niet gevoerd over hoe we de serie aflevering-matig gaan beëindigen (deze gesprekken vinden plaats als de schrijvers gaan starten met het schrijven en plannen van het tiende seizoen). We hebben gesproken over de gebieden die we willen bezoeken en wat we willen gaan doen.”

  Twin Peaks


  Het derde seizoen van Twin Peaks werd ontvangen met goede kritieken, maar de David Lynch-serie krijgt toch geen vierde seizoen van Showtime. David Nevins, CEO Showtime vertelde: “Het was altijd maar als slechtst één seizoen bedoeld, dus er zijn nul overwegingen over geweest en nul gesprekken. Afgezien van fans die me erover vragen." Maar volgens Nevins staat de deur voor regisseur Lynch altijd open: “De deur is altijd open voor David Lynch, maar of dat nu leidt naar een volgend seizoen? Ik weet niet of hij dat wil doen. Dit was een Hercules-opdracht. Ik weet niet zeker of er een regisseur is geweest die eerder achttien uur aan één stuk heeft gemaakt voor een serie… Het is geweldig wat hij heeft gepresteerd, fans hielden ervan en voor mij was het erg bevredigend.”

  Nieuwe Series


  Naamloze David Letterman talkshow


  >Er komen voor nu zes afleveringen van de nog naamloze David Letterman talkshow bij Netflix. Letterman, inmiddels 70, gooit zijn pensioen even opzij en gaat voor Netflix een talkshow maken die waarschijnlijk in 2018 te zien is. Letterman zegt: “Als ik één ding geleerd heb van met pensioen gaan om meer tijd met je gezin door te brengen, is dat je eerst moet checken of zij daar wel op zitten te wachten." Hij kan niet wachten om weer aan de slag te gaan. Het is de bedoeling dat Letterman in de één uur durende talkshow één-op-één gesprekken voert met gasten over onderwerpen die hem aan het hart gaan. Letterman is onder meer begaan met het milieu, klimaatverandering en duurzaamheidsvraagstukken.

  Vernieuwde Series


  Ballers


  HBO heeft besloten om de sport-dramedy Ballers te vernieuwen met een vierde seizoen. Op dit moment is het derde seizoen van Ballers met onder andere Dwayne Johnson in volle gang bij HBO.

  Chrisley Knows Best


  USA Network heeft de realityserie Chrisley Knows Best vernieuwd met een zesde seizoen, dat in 2018 van start gaat. Ook is het vijfde seizoen uitgebreidt met nog eens achttien afleveringen. Het vijfde seizoen van Chrisley Knows Best gaat op 12 september weer verder bij USA Network.

  GLOW


  Netflix heeft de worsteldames een tweede seizoen gegeven. De dramaserie GLOW keert in 2018 terug met tien nieuwe afleveringen.

  Insecure


  Op dit moment is het tweede seizoen te zien van de HBO-komedie Insecure. Er is goed nieuws voor de fans, Insecure is vernieuwd met een derde seizoen die in 2018 van start zou moeten gaan.

  Queen of the South


  USA Network heeft de dramaserie Queen of the South vernieuwd met een derde seizoen. Op dit moment is het tweede seizoen te zien bij USA Network, de laatste aflevering wordt op 31 augustus uitgezonden. Het derde seizoen gaat in 2018 van start.

  Snowfall


  De dramaserie van FX, Snowfall, over de crack- en cocaïne-epidemie in de jaren '80 in Los Angeles is nog niet uitverteld. FX heeft de dramaserie vernieuwd met een tweede seizoen. Op 6 september wordt de laatste aflevering van het eerste seizoen uitgezonden. Het eerste seizoen heeft gemiddeld 5 miljoen kijkers via verschillende platforms en de kritieken zijn verschillend, van goed tot slecht. Het tweede seizoen, met waarschijnlijk weer tien afleveringen, staat gepland voor 2018.

  Afleveringen


  The X Files


  Het elfde seizoen van The X Files krijgt maar twee afleveringen die met elkaar verbonden zijn. De andere acht afleveringen zullen zogeheten standalone (op zich staande) afleveringen worden. Alleen aflevering één en tien zullen aan elkaar verbonden zijn qua verhaal.


  Casting Nieuws


  13 Reasons Why


  Er zijn zeven nieuwe namen toegevoegd aan de castinglijst van het tweede seizoen van 13 Reasons Why. Netflix heeft de serie over Hannah Baker’s zelfmoord onlangs vernieuwd en er wordt in het tweede seizoen het één en ander gewijzigd. Anne Winters, Bryce Cass, Chelsea Alden, Allison Miller, Samantha Logan, Kelli O’Hara en Ben Lawson zijn de nieuwe gezichten van 13 Reasons Why. Anne Winters (Tyrant) speelt in Chloe, een mooie studente met behoorlijk wat aantrekkingskracht. Cass is een nieuwkomer, hij speelt Cyrus en naar het schijnt is Cyrus iemand met een naar karakter. Zijn zusje Mackenzie wordt gespeeld door Alden (American Horror Story). Logan (Teen Wolf) zal in 13 Reasons Why de rol van Nina op zich nemen. Zij draagt een geheim met zich mee. O’Hara maakt de stap van het theater naar het kleine scherm. Ze won bijvoorbeeld een Tony award voor haar rol in The King and I. In 13 Reasons Why speelt ze advocate Jackie. Ook Miller zal als Sonya een rol als advocate krijgen. Tot slot is Lawson gecast voor de rol van Rick, een geliefde honkbal coach op Liberty High.

  Dynasty (2017)


  Brianna Brown (Devious Maids) krijgt in het vernieuwde Dynasty (2017) een terugkerende rol als een klassiek karakter, Claudia. De reboot van de serie uit de jaren '80 volgt ook hier de rijke Amerikaanse families Carrington en Colby. Andere castleden zijn onder andere Grant Show, Elizabeth Gillies, Nathalie Kelley, James Mackay, Alan Dale, Sam Adegoke, Robert Christopher Riley en Rafael de la Fuente.

  Law & Order: Special Victims Unit


  Philip Winchester zit niet lang zonder werk na het cancelen van Chicago Justice. De acteur zet in het negentiende seizoen van Law & Order: Special Victims Unit zijn rol als Peter voort.

  Westworld


  Westworld krijgt er een aantal castleden bij. Gustaf Skarsgård (Vikings) is daar één van. Hij kruipt in de huid van Karl Strand, een zakenman die zich op zijn gemak voelt in het veld. Dan is daar Fares Fares (Tyrant), die de rol speelt van Antoine Costa, een objectieve tech-expert. Betty Gabriel (Good Girls Revolt) zal een terugkerende rol krijgen als Maling, een persoon die de orde probeert te herstellen. Wanneer het tweede seizoen van Westworld van start zal gaan bij HBO, is nog niet bekend.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


  Disney


  Disney gaat breken met Netflix. Het mediabedrijf Disney gaat in 2019 stoppen met Netflix. Disney begint zijn eigen streamingdienst en zal daar de films op streamen. In 2018 komt Disney met een andere streamingdienst waarop meer dan 10.000 sportevenementen per jaar te zien zullen zijn. Deze sportdienst zal onder de naam ESPN gaan streamen. Vooralsnog lijkt het nog geen ernstige gevolgen te hebben voor abonnees van Netflix in Nederland. In eerste instantie gaat Disney zich richten op de Amerikaanse markt. Voor de Marvel-titels bij Netflix zal er niet veel gaan veranderen.

  MijnSerie nieuws


  Column


  - De Onbekende Seriekijker
  Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Alex Mazereeuw gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer, hoe en met wie hij dan kijkt.

  - Showtime, seizoen 2 aflevering 17
  Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Poldark.


  Kijkcijfers: Week 31


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 31 juli tot en met 6 augustus in Amerika.

  Populairste series


  Maandag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week.


  Prijsvragen


  Maak tot 16 augustus kans op het eerste seizoen van Big Little Lies.

  Prijsvraag antwoord


  Het antwoord op de prijsvraag van Comic Con Amsterdam; (…)Ook twee actrices van Game Thrones. Maar welke rol speelde zij in Game of Thrones?, was Meera Reed en Myranda.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Recensies


  Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen


  Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van augustus.
  -

  Woensdag 16 augustus


  20.30 - Doctor Doctor (2016) – Seizoen 2 (Nine Network)
  -

  Donderdag 17 augustus


  22.00 - Flipping Out – Seizoen 10 (Bravo)
  -

  Vrijdag 18 augustus


  22.00 – 8 Out of 10 Cats Does Countdown - Seizoen 13 (Channel 4)
  -

  Zaterdag 19 augustus


  21.10 – Casualty – Seizoen 32 (Channel 4)

  Met overzichtelijke vakantiegroet,

  Mandy
  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst