Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 17

"It's Showtime everybody. Showtime"

Poldark

Weer zo’n heerlijke historische dramaserie uit Engeland, Poldark. Na Outlander toch wel een favoriet onder de historische series. Poldark, met een prachtige cast en het extra castlid Cornwall. Wat maken de makers geweldig gebruik van het prachtige landschap inclusief kustlijn van het prachtige ruige en soms nog ongerepte Cornwall in het zuidwesten van Engeland.

Ik ben dit jaar naar de plekken waar ze de serie hebben gefilmd geweest. Langs de kust, bij de mijnen. Maar ook verder in het binnenland, ver weg van de kust. Terwijl je als kijker in de veronderstelling bent dat Poldark nabij de kust en de mijnen woont. Poldark is net als Outlander gebaseerd op een reeks boeken, die ik niet gelezen heb. Het verhaal is eenvoudig: De knappe Captain Poldark keert na de burgeroorlog in Cornwall terug om daar te vernemen dat zijn geliefde Elizabeth gaat trouwen met zijn neef. Vanaf daar volgen we de belevenissen van Ross Poldark en zijn behoefte om enorm goed te doen.

Maar dat goed doen heeft ook een schaduwzijde. Aan zijn zijde staat Demelza, zijn echtgenote die hem steunt door dik en dun, maar ook zo haar strijd heeft met Ross, haar familie en met het aanpassen in de high society van Bodmin en Truro. Poldark is een serie die uitstekend gevolgd kan worden op de bank met een grote bak echte Engelse thee. Laat je meeslepen door het prachtige Cornisch landschap om de avonturen van Ross, Demelza en alle bewoners te volgen.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Dire Straits - Ride Across the River

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_SJS
12 aug 2017 16:07 -
Wat gaaf dat je de plekken hebt bezocht waar er gefilmd werd. Dan gaat zo'n serie natuurlijk nog meer leven. Ik kan ook echt niet wachten tot het volgende seizoen weer begint.
Reageer
avatar_Roeman
12 aug 2017 17:59
Op 13 augustus de laatste aflevering van het derde seizoen en daarna helaas weer een tijd wachten.

Het is echt een aanrader om naar Cornwall te gaan, ook zonder Poldark is het een prachtig landschap. Mijn profiel foto heb ik dit jaar gemaakt bij de mijnen waar Poldark o.a. wordt opgenomen ;-)
Reageer
avatar_Poldark123
13 aug 2017 15:31
Helaas... geen aflevering meer vanavond op BBC One :(
Reageer
MijnSerie
Gratis in de App Store
Gratis in de Play Store
BekijkBekijk