Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Weekoverzicht 17

Weekoverzicht van 24 april tot en met 30 april

* Weetjes:
-Er was kritiek van kijkers en critici op het zevende seizoen van The Walking Dead. Het kwam erop neer dat cast teveel verspreid was, er waren teveel personage-centrische afleveringen en het tempo lag veel te laag. Nu belooft Scott Gimple, showrunner, dat die kritiek aangepakt gaat worden in het achtste seizoen. “Het feit dat we ons nu in een intens conflict bevinden met het verhaal, heeft meteen grote invloed op de structuur,” zei Gimple. “Het zal allemaal intenser worden en we vertellen minder verhalen die in één aflevering verteld worden.” Er is dus ook minder ruimte voor afleveringen waarin maar één personage centraal staat. “Ik weet nog dat ik met Angela Krang (uitvoerend producent) sprak aan het begin van seizoen zeven, want toen wisten we dat het zevende seizoen een bepaalde structuur ging krijgen en dat we dat om zouden gooien in seizoen acht. En we wisten dat er daarom een heel andere structuur nodig was. En dus waren we ons er bewust van geen ruimte te hebben op diep naar die personages te kijken,” aldus Gimple.


Algemeen Serienieuws
Orange Is the New Black
- Een groep hackers genaamd ‘TheDarkOverlords’ hebben een kopie weten te bemachtigen van het vijfde seizoen van Orange Is the New Black. Over de motieven kan geen onduidelijkheid ontstaan, ze willen geld zien van de uitgevers. Indien die niet met geld over de brug komen zullen de hackers het vijfde seizoen online gaan zetten. Omdat er geen geld is overgemaakt hebben de hackers aflevering twee tot en met tien online gezet. Aflevering één was al online gezet om te laten zien dat het ze menens was.

Scream
- Het derde seizoen van Scream krijgt niet alleen een nieuwe showrunner, Brett Matthews, maar ook een geheel nieuw concept. Hij krijgt daarbij hulp van uitvoerend producenten Queen Latifah, Shakim Conpere en Yaneley Arty.
De MTV horrorserie Scream heeft een nogal moeizame geschiedenis. Het eerste seizoen deed het niet geweldig onder showrunner Jill Blotevogel en dus kregen twee nieuwelingen: Michael Gans en Richard Register, het roer in handen. Maar ook onder hun leiding kwakkelden de kijkcijfers en nu is het de vraag of Matthews dat kan oplossen. Hou het nieuws rondom de MTV horrorserie in de gaten via MijnSerie nieuws.

Strike Back
- Het zesde seizoen (vijfde voor Cinemax) van de Sky 1 actieserie Strike Back is eindelijk onderweg. De productie is inmiddels van start gegaan en er is ook een foto uitgebracht van de cast (zie hieronder). Het zesde seizoen krijgt tien afleveringen en wordt opgenomen in Hongarije en Jordanië. Dit zijn de castleden: Warren Brown (foto, Luther) als ‘Mac’ McAllister, Daniel MacPherson (foto, Infini) als Samuel Wyatt, Roxanne McKee (foto, Game of Thrones) als Natalie Reynolds, Alin Sumarwata (foto, Burning Man) als Gracie Novin, Nina Sosanya (Love Actually) als Adeena Donovan, Katherine Kelly (The Night Manager) als Jane Lowry en Trevor Eve (Death of a Farmer) als Morgan Ives.


Datums Series
Episodes
- Ondanks aankondigingen dat het laatste vijfde seizoen in mei zou gaan beginnen, heeft Showtime nu aangekondigd dat het allerlaatste seizoen van Episodes op 20 augustus 2017 om 22.00 uur van start zal gaan.

Mei
- Welke series starten wanneer in mei en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The CW
- The CW heeft finaledatums aangekondigd van tien series, waarvan er zeven inmiddels veilig zijn voor de Magere Hein van gecancelde series. Alleen iZombie en The Originals wachten nog op vernieuwing voor het seizoen 2017-2018. Want Reign (2013) is inmiddels al gecanceld. Uiteraard houdt MijnSerie je op de hoogte op de ontwikkelingen van iZombie en The Originals.


Gecancelde Series
Powerless
- Het zat er al een beetje aan te komen, na slechte reviews en kijkcijfers, Powerless van NBC is na slechts één seizoen naar de begraafplaats van gecancelde series gebracht. De serie is ook direct uit het uitzendschema gehaald en vervangen door herhalingen van Superstore. Er is nog niets bekendgemaakt over de resterende afleveringen. Of en wanneer die uitgezonden gaan worden is afwachten.

Ray Donovan
- Het heeft er alle schijn van dat de Showtime dramaserie Ray Donovan geen zesde seizoen gaat krijgen. Showtime moet het nieuws nog officieel bevestigen, maar het vijfde seizoen dat op 6 augustus van start zal gaan zal tevens de allerlaatste zijn, aldus actrice Ashley Nicole Murray. Ze schreef op haar Instagram account: “Een van de beste series waar ik de eer had om aan mee te mogen werken, zo verdrietig dat dit het laatste seizoen is.”


Sweet/Visious
- Ondanks de zeer goede recensies zijn de kijkcijfers niet goed genoeg om de waakse dramedy Sweet/Vicious een volgend seizoen te geven. MTV heeft de serie gecanceld na slechts één seizoen. Bedenkster Jennifer Kaytin Robinson is kapot van de cancelering. Maar ze heeft gezworen om een nieuw huis voor de serie Sweet/Vicious te gaan zoeken.

Nieuwe Series
Gaddafi
- Er is een nieuwe serie in de maak over de voormalige president van Libië Muammar Gaddafi (foto). De dramaserie Gaddafi komt van Entertainment One en Palomar en bedenker Roberto Saviano (Gomorrah) zit achter het idee. “Deze gloednieuwe serie gaat om een strijder en een dromer die op een zeker ogenblik uitgroeit tot een meedogenloze tiran", aldus Saviano in een statement. "We zijn bijzonder tevreden om Roberto en Nadav te kunnen toevoegen aan ons team. De inzet die Roberto keer op keer aan de dag legt is ronduit fantastisch te noemen, net als zijn inspanningen om gedetailleerd onderzoek te verrichten naar de achtergrond van het project waarbij hij betrokken is. In combinatie met een meeslepende verhaalvertelling is fantastische televisie gegarandeerd", aldus Carrie Stein, executive VP Global Production bij eOne Television.


Overzicht nieuwe series
- In mei komen er nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

The Market
- J.J. Abrams' productiebedrijf Bad Robot Production zal samen met Jesse Eisenberg (The Social Network) werken aan de nieuwe komedieserie The Market. Eisenberg zal het script schrijven van de serie, maar zal ook regisseren en de hoofdrol spelen. The Market gaat over een weduwnaar die naar Pittsburgh verhuist om samen te wonen met zijn volwassen zoon (Eisenberg). Beide mannen verliezen tegelijkertijd ook hun baan door de veranderende Amerikaanse economie en moeten zich een weg zien te banen door de keiharde Amerikaanse banenmarkt.

The Wheel of Time
- Sony Pictures Television heeft besloten om een langverwachte televisiebewerking te gaan maken van de fantasy-boekenreeks The Wheel of Time van Robert Jordan. The Wheel of Time bestaat uit veertien boeken, waarvan het eerste deel in 1990 verscheen en het laatste deel in 2007. De boeken gaan over de speurtocht naar de zogenaamde Dragon Reborn, waarvan wordt gezegd dat het de verschillende volkeren bij elkaar kan brengen om The Dark One te bestrijden. Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D.) is en uitvoerend producent en scenarist.

Vernieuwde Series
13 Reasons Why
- Het is officieel, Netflix heeft 13 Reasons Why vernieuwd met een tweede seizoen die in 2018 van start zal moeten gaan. Al eerder waren er geruchten dat er gewerkt werd aan een tweede seizoen. Verder details zijn er nog niet vrijgegeven. Houd MijnSerie nieuws in de gaten voor meer nieuws over 13 Reasons Why.

Ingobernable
- Netflix heeft besloten om de Mexicaanse politieke dramaserie Ingobernable te vernieuwen met een tweede seizoen. Het tweede seizoen van Ingobernable zal in 2018 te streamen zijn bij Netflix.

Into the Badlands
- AMC geeft de martial-arts dramaserie Into the Badlands een extra lang derde seizoen. Het derde seizoen zal zestien afleveringen gaan krijgen.

The Detour
- De komedieserie van TBS, The Detour, krijgt een derde seizoen. Al heeft TBS het nieuws nog niet officieel bevestigd, Deadline heeft het nieuws wel bevestigd kunnen krijgen.

The Handmaids Tale
- Hulu heeft besloten om al heel vroeg de dramaserie The Handmaid's Tale te vernieuwen met een tweede seizoen. Helaas zijn er nog geen verdere details vrijgegeven. Houd MijnSerie nieuws in de gaten voor meer nieuws over The Handmaid's Tale.

When Calls the Heart
- De Hallmark dramaserie When Calls the Heart krijgt een vijfde seizoen.

Casting Nieuws
Suits
- Het zevende seizoen van de juridische dramaserie Suits krijgt er een nieuw castlid bij. Dulé Hill (The West Wing) zal in het zevende seizoen zijn opwachting maken als Alex Williams, een vriend van Harvey. Het zevende seizoen van de USA Network-serie Suits zal op 12 juli om 21.00 van start gaan.

The Alienist
- Eerder vermeldde MijnSerie al dat Sean Austin Teddy Roosevelt zou gaan spelen in de op handen zijnde nieuwe psychologische thriller The Alienist. Helaas moest Austin zijn rol vergeven door drukke werkzaamheden voor de opnames van het tweede seizoen van Stranger Things. Hij kan de opnames van Stranger Things in Atlanta niet combineren met de opnames van The Alienist in Boedapest niet combineren. Daarom zal Brian Geraghty (Chicago PD) het stokje van Austin overnemen.

The Last Ship
- Het vijfde seizoen van The Last Ship krijgt een nieuw castlid. In het vijfde seizoen zal Thomas Calabro (Melrose Place) een terugkerende rol krijgen als gen. Don Kinkaid, die een nieuw kleiner leger leidt sinds het einde van de plaag. Het vierde seizoen van The Last Ship zal, als alles goed gaat, op 4 juni van start gaan bij TNT.

The Voice Kids
- Douwe Bob zal in het volgende seizoen jonge nieuwe talenten gaan coachen in The Voice Kids. Douwe Bob wordt hiermee het vierde jurylid die plaats gaat nemen op de rode stoelen van The Voice Kids. Douwe gaat samenwerken met Ilse DeLange, Marco Borsato en Ali B. Het programma krijgt dus vier coaches, en dat is nieuw. Douwe kan niet wachten tot het volgende seizoen. "Ik ben vereerd dat ik dat mag doen. Ik ben ook blij dat ik het niet langer geheim hoef te houden."

Heel veel zin! #tvk

Een bericht gedeeld door Douwe Bob (@douwebob) op 21 Apr 2017 om 1:32 PDTThe Walking Dead
- Het achtste seizoen van The Walking Dead zal in oktober 2017 van start gaan. En in dat achtste seizoen zullen twee nieuwe karakters hun opwachting maken, Dillon en Abbud. De eerste is een twintigjarige jongen die erg sarcastisch is en Abbud een aimabele moslim, die lang alleen heeft moeten overleven tijdens de apocalypse. Van het duo zou Dillon mogelijk in meerdere seizoenen te zien zijn. Dat wijst er meteen op dat Abbud het vermoedelijk niet heel lang zal redden. Of Dillon dat wel doet is eigenlijk ook de vraag: hij komt (net als Abbud) niet uit de comics, dus zou mogelijk uiteindelijk slachtoffer worden van de zombies of van gewelddadige mensen. Wie de acteurs gaan worden die in de huid gaan kruipen van Dillon en Abbud is nog niet bekendgemaakt.

Trust
- Hilary Swank gaat in de nieuwe Danny Boyle-miniseries Trust een hoofdrol spelen. De serie Trust gaat over de ontvoering van John Paul Getty III, kleinzoon van oliemagnaat J. Paul Getty (Donald Sutherland) in de jaren 70. De tweevoudige Oscar-winnares zal de rol spelen van Gail Getty, moeder van het ontvoerde kind en de persoon die verantwoordelijk was voor het betalen van het losgeld, dat miljoenen dollars bedroeg. De rest van de familie dacht dat de dreigbrief, waarin werd gevraagd om 17 miljoen dollar, een grap was. Zelfs de Italiaanse politie weigerde de zaak te onderzoeken. De opnames van de tiendelige miniserie gaan in juni van start in Rome en Londen. Het is de bedoeling dat in januari 2018 de serie uitgezonden gaat worden.

Waco
- Supergirl-ster Melissa Benoist heeft een superrol binnengehaald. Ze gaat in de nieuwe zesdelige dramaserie Waco de rol spelen van de vrouw van David Koresh. De serie zal een éénmalige event-serie worden bij Paramount Network (voorheen Spike). De miniserie is gebaseerd op de gebeurtenissen van 1993, toen de sekte Branch Davidian’s van Koresh een dodelijke aanvaring kreeg met de U.S. regering in Waco, Texas. Taylor Kitsch (Friday Night Lights) zal Koresh gaan spelen en Michael Shannon (Boardwalk Empire) zal in de huid kruipen van FBI onderhandelaar Gary Noesner.

Columns
Showtime, aflevering 3, seizoen 2
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 16
- Klik hier voor de kijkcijfers van 17 april tot en met 23 april.

Populairste series
Populairste series afgelopen week
- Welke series waren er in week 17 het populairst? Klik hier om het te lezen.


Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
A&E
- Met het einde van Bates Motel komt er ook gelijk een einde aan de gescripte series bij A&E. De zender A&E zal terugkeren naar zijn roots en een exclusief non-fictie merk gaan worden. Op 24 april kwam er een einde aan de veelgeprezen en bekeken serie Bates Motel en dat luidde het begin in van de nieuwe weg die A&E gaat bewandelen. Deze weg was al een paar jaar in de maak daar A&E al een reeks van ongescripte series heeft gelanceerd de afgelopen twee jaar.

Prijsvragen
- Tot 3 mei kun je kans maken op de onderstaande serie:
The Legacy
- Klik hier om kans te maken op het derde seizoen van The Legacy (Arvingerne)

Antwoorden prijsvragen week 16
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Killjoys
Vraag: In welke andere tv-serie speelden Morgan Kelly (Alvis Akari) en Rob Steward (Khylen) nog meer samen?
Antwoord: Being Erica

*Versailles
Vraag: Welk van de onderstaande feiten over Versailles is NIET waar?
Antwoord: De serie was al tien jaar in ontwikkeling voordat de eerste camera ging draaien.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van mei.

-Maandag 1 mei:
19.30 – MasterChef Australia – Seizoen 9 (Network Ten)

-Dinsdag 2 mei:
20.30 – Love Child – Seizoen 4 (Nine Network)

-Donderdag 1 mei:
20.00 – LEGO Star Wars – Seizoen 6 (Disney XD)

-Vrijdag 5 mei:
21.00 – Jamestown – Serie première (Sky1)

* Wist je Dat?:
-De cast van Game of Thrones de best betaalde acteurs ooit gaan worden in een serie. De vijf hoofdrolspelers schijnen een salaris te gaan krijgen van 1,1 miljoen dollar, meer dan wat de Friends of The Big Bang acteurs krijgen. Peter Dinklage, Kit Harington, Emilia Clarke, Lena Headey en Nikolaj Coster-Waldau krijgen ook nog een extra bonusregeling die ervoor kan zorgen dat ze 2,6 miljoen per aflevering gaan krijgen. Die bonusregeling is mogelijk door de internationale uitzendingen die nog meer kijkers opleveren. Met deze hoge beloningen lijkt het erop dat deze vijf in ieder geval het einde van het zevende en mogelijk het achtste seizoen gaan halen.

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Emilia Clarke,David Benioff,Peter Dinklage,D.B. Weiss,Lena Headey,Nikolaj Coster-Waldau,George R.R. Martin en Kit Harington

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

sarlottje
sarlottje 1 mei 2017, 15:04
En weer bedankt!
Mandy1966
Mandy1966 1 mei 2017, 15:05
Geen dank, jij bedankt voor de tips ;-)
anonymous
anonymous 1 mei 2017, 16:12
Dat ze The Wheel of Time gaan verfilmen vind ik heel bijzonder. Ik heb de boeken gelezen die zijn best goed vind ik hoewel ook complex en ik vroeg me altijd af tijdens het lezen hoe je zoiets zou kunnen verfilmen. Ik ben benieuwd.
Log in om een reactie achter te laten