Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 3

"It's Showtime everybody. Showtime"

Doctor Who

De vierde en de negende doctor zijn voor mij de helden van Doctor Who. Ja, ik ken ook de meeste doctors uit de allereerste series van de langlopende veel geprezen serie Doctor Who (1963). En daarvan is de vierde Doctor (Tom Baker) mij het meest bijgebleven. Baker speelde zijn Doctor van 1974 tot 1981 en deed dat in mijn ogen met verve. De veel te lange sjaal die hij droeg, zijn gezichtsuitdrukkingen.. iets wat ik mij het beste kan herinneren. Ik vond het dan ook geweldig om hem in 2013 even te zien opduiken in de nieuwe reeks Doctor Who, met trouwens dezelfde belachelijk lange sjaal.

Ik denk dat Doctor Who (1963) voor mij één van de eerste kennismakingen was met sciencefiction. Een buitenaardse Doctor in een politiebox. Nog steeds, na al die jaren, vind ik Doctor Who fascinerend. En nu dat op 15 april het tiende seizoen is begonnen, is dat nog niets veranderd. De technieken die nu gebruikt worden zijn niet te vergelijken met de allereerste reeks die van 1963 tot 1989 heeft gelopen, met maar liefst 26 seizoenen. Maar de sfeer en de aanpak zijn eigenlijk niet veranderd.

Wat de serie briljant maakt is het feit dat ze naar hartenlust van Doctor kunnen veranderen waardoor de serie nooit echt uitgemolken kan worden. Iedere acteur speelt de Doctor op geheel eigen wijze met geheel eigen gebaren, stem en karakter. Doctor One uit 1963 (William Hartnell) is in niets te vergelijken met Doctor Twelve (Peter Capaldi), die opgevolgd gaat worden door ongetwijfeld weer een volledig andere Doctor.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is The Lion King - Hakuna Matata.

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy

Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Alle zes de seizoenen van de Amerikaanse dramaserie Dawson's Creek zullen in januari verschijnen bij Netflix.
Vandaag, 14:00
Netflix begint het nieuwe jaar met het elfde, tevens laatste, seizoen van Modern Family. Het seizoen zal begin januari bij de streamingdienst verschijnen.
Gisteren, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) en Hulu werken opnieuw samen aan een dramaserie, de nieuwe serie Candy gaat daar namelijk in productie.
Gisteren, 10:00
1
Barry Levy (L.A.'s Finest), Josh Berman (The Blacklist) en Original Films (The Boys) werken voor NBC aan een seriebewerking van de film Vantage Point uit 2018.
Gisteren, 09:00
2
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Tiffani Thiessen ook op haar cv heeft staan.
donderdag, 14:00