Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

First Wives Club krijgt serie

Toen de film First Wives Club uitkwam in 1996 was het een enorm succes, nu twintig jaar later is TV Land bezig met het ontwikkelen van een serie. De film die gebaseerd was op het gelijknamige boek van Olivia Goldsmith vertelt het verhaal over drie rijke vrouwen die wraak willen nemen op hun voormalige echtgenoten nadat ze gedumpt zijn voor een jonger exemplaar. Dit komt des te harder aan omdat ze hun exen jarenlang hebben geholpen om hogerop te komen. Ze willen hun ex-mannen nu raken waar het pijn doet, in hun portemonnees.

De hoofdrollen werden gespeeld door Goldie Hawn, Bette Midler en Diane Keaton. De film werd genomineerd voor een Oscar voor beste muziek en won een National Board of Review Award voor de cast. Er waren ook nominaties van de Golden Satellite Award voor Bette Midler (beste actrice in een filmkomedie) en voor Sarah Jessica Parker (beste bijrol in een filmkomedie).

van links naar rechts, Bette Midler, Goldie Hawn, Diane Keaton


Twee hoofdrollen in de serie zullen worden ingevuld door Alyson Hannigan (How I Met Your Mother) en Megan Hilty (Smash), beide dames zullen te zien zijn in de pilot. Hannigan gaat Maggie spelen, een Engelse professor wiens huwelijk zijn beste tijd heeft gehad. Ze gaat bij haar man weg om een nieuw leven te beginnen. Hilty zal Kim gaan spelen, iemand die ooit een succesvol actrice was maar nu te oud wordt gevonden door Hollywood. Ze is aanhankelijk en veeleisend en altijd bezig met haar uiterlijk. Ze heeft de hoop op een comeback niet opgegeven, zelfs als ze nu enkel in aanmerking komt voor afgezaagde reclames in plaats van rollen met inhoud.

Wie de derde dame zal worden is nog niet bekend gemaakt. Ook is er nog niets bekend gemaakt over een mogelijk productiedatum. Maar er zal bijna zeker een volledig seizoen gaan komen nu de beide actrices hebben getekend voor hun rol.

Wat denk jij, wordt deze serie een succes net als de film?



Alyson Hannigan

Megan Hilty
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

CC11
CC11 6 juni 2016, 17:51
Ik vrees er een beetje voor.
Natuurlijk zal er wel een publiek voor te vinden zijn maar ik moet eerlijk gezegd de eerste goede serie die gebaseerd is op een film nog zien verschijnen.
En deze film was destijds misschien commercieel gezien een succes, als film zelf vond ik het eerder zeer matig dus ik kan niet zeggen dat ik hier echt op zit te wachten.
Mandy1966
Mandy1966 6 juni 2016, 19:21
Ben het met je eens Dirk, de zoveelste filmadaptatie die waarschijnlijk weer op niets zal uitdraaien.
sarlottje
sarlottje 6 juni 2016, 19:32
De meeste films zijn gemaakt met een verhaal van hooguit 3 uur en om daar nou een serie van te maken, lijkt me moeilijk worden!
mrkm50
mrkm50 6 juni 2016, 22:49
Snap ook de jongere casting niet zo goed. Charme van de film was net dat de dames al wat leeftijd hadden.
Log in om een reactie achter te laten