Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 9

Showtime, aflevering 9

"It's Showtime everybody. Showtime"

Suits

Het is voor mij niet de leukste advocatenserie, dat is nog steeds Boston Legal, maar Suits komt heel dicht bij. Gewoon omdat Suits een heel aardig verhaal heeft, allemaal prachtige acteurs laat opdraven, het oog wil ook wat, de dialogen zijn van goede kwaliteit en ook het camerawerk, belichting en regie doen het prima in deze serie. Waarom is het dan niet de leukste advocatenserie, hoor ik je denken?

De humor, zelfspot ontbreekt soms, je kunt af en toe zelfs spreken van een gemis. Behalve Louis Litt, wat had ik een hekel aan hem en wat ben ik van hem gaan houden, is er niet één karakter die doet aan zelfspot. Donna is daar te zelfverzekerd voor, Harvey Specter te arrogant en Mike Ross te serieus. Maar dat gemis wordt ruimschoots goed gemaakt door de meer dan uitstekende verhaallijn.

Naast mannen in navy-uniformen vind ik trouwens mannen in maatpakken net zo sexy, dus genoeg mannelijk- en vrouwelijk schoon in Suits. Want zeg nu eerlijk Jessica, Rachel en Donna zijn schoonheden, ik vraag me dan ook af hoe iemand ooit aan werken toekomt bij Pearson, Specter & Litt. Het vijfde seizoen eindigde best wel spannend en ik ben dan ook heel benieuwd hoe het gaat aflopen met Mike, Harvey en de rest.

Zou er na het zesde seizoen nog wel ruimte zijn voor een zevende seizoen, want hoe lang kunnen ze het verhaal in standhouden. Er werd beloofd na het vijfde seizoen dat er ruimte was voor flinke veranderingen, narratief gezien dan. Maar willen de kijkers die verandering wel? Ik persoonlijk hoop dat het zesde seizoen de laatste zal zijn, om het verhaal van de briljante advocaten en hun medewerkers prachtig af te ronden.

We hadden onze eerste Ochtend Oostrom, Showtime prijvraag deze zaterdag. Dit is de vraag:
Op zaterdag 16 april was de allereerste Showtime, over welke serie ging de allereerste Radiocolumn?
Stuur je antwoord vóór zaterdag 18 juni met naam en adres naar [email protected] en deze maand kun je de DVD Box winnen van het 3de seizoen van Veep.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



De plaat van de week is Leona Lewis - Better in Time.

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

RLS90
RLS90 11 juni 2016, 13:57
Mijn voorspelling: Ik denk dat er een zevende en laatste seizoen zal komen. Komend seizoen zal draaien om de ontwikkelingen naar aanleiding van de vijfde seizoensfinale. Dan kunnen ze in het zevende seizoen gaan afronden door middel van bijvoorbeeld de (nieuwe?) firma succes te laten zijn. Het zal namelijk wel positief eindigen, denk ik.
Toon spoiler
CC11
CC11 11 juni 2016, 20:38
Eigenlijk moet ik nog aan het vijfde seizoen beginnen maar jouw eerste zin deed me er eerder aan denken om "Boston Legal" er nog eens een keertje helemaal door te jagen, want dat is inderdaad met ruime voorsprong de allerleukste advocatenserie ooit.
Natuurlijk zijn beide series met een andere bedoeling gemaakt en is het niet echt eerlijk om BL met Suits te vergelijken want tegen de bende van William Shatner en James Spader kan geen enkel ander advocatenkantoor tegen op. ;-)
KoNijn
KoNijn 12 juni 2016, 09:41
Wat je zegt over een 6e en evt 7e seizoen geldt denk ik voor heel veel series, uitmelken van een verhaal kan leiden tot een slecht (gewaardeerd) laatste seizoenen, en daarmee desastreus zijn voor de waardering van de hele serie.
KoNijn
KoNijn 12 juni 2016, 09:43
ik vind showtime overigens een hele leuke column, Mandy..chapeau!
Mandy1966
Mandy1966 12 juni 2016, 10:26
Dank je wel, uiteraard ook namens Peter.
Log in om een reactie achter te laten