Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Horror en thriller binge-watch toppers volgens onderzoek Netflix

Niet iedere serie is geschikt om te binge-watchen zo blijkt uit een onderzoek die Netflix heeft gedaan naar het kijkgedrag van kijker. Het schijnt zeer afhankelijk te zijn van het soort serie.

Komedies worden niet zo snel achter elkaar gekeken, BoJack Horseman, Arrested Development, Unbreakable Kimmy Schmidt, F is for Familie en Love blijken korter achter elkaar gekeken te worden, net als bij dramaseries als House of Cards (2013), Fargo, Bloodline, The Blacklist, Homeland en The Good Wife hebben de kijkers geen haast om een seizoen in één ruk uit te kijken.

Bij dramedy’s blijkt de kijktijd al wat op te lopen, series als Orange Is the New Black, Grace and Frankie scoren al beter maar Orphan Black en Sense8 scoren al weer hoger. Marco Polo en Vikings scoren ook hoog als het gaat om binge-watchen maar het hoogst scoren de horror en thrillers onder de series. The Walking Dead, Scream, Hemlock Grove, Breaking Bad, Sons of Anarchy, The Fall, The Killing, The Following en Prison Break zijn volgens Netflix absoluut binge-waardig.

Van oktober 2015 tot mei 2016 keek Netflix hoe er naar 100 series in 190 landen gekeken werd, hierbij keken ze alleen naar het eerste seizoen van die series. Hierbij telde niet hoeveel mensen er keken, maar hoelang de kijker keek naar een serie. Het onderzoek wees uit dat één seizoen in gemiddeld vijf dagen wordt afgekeken. De kijktijd varieerde van één tot vijf uur per dag, maar het gemiddelde kwam uit op twee uur en tien minuten.

Netflix gebruikt de schaal van genieten tot verslinden en de grens lag bij twee uur per dag. Series die minder kijktijd kregen werden gekwalificeerd volgens de eerste schaal, genieten dus, en hoe meer tijd men keek naar een serie hoe meer hij in de schaal verslinden werd gekwalificeerd.

Welke serie bingewatch jij het liefst?


Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_RLS90
09 jun 2016 19:29 -
De alinea over Homeland is vrij verwarrend. "Korter achter elkaar gekeken" doet voor alsof ze juist wel snel achte elkaar worden gekeken in mijn ogen?
Reageer

Laatste nieuws

Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
Het tweede seizoen van de actieserie S.W.A.T. (2017) verschijnt begin juli bij Ziggo Movies & Series.
Gisteren, 09:00
BBC heeft een tweede seizoen besteld van de Britse serie The Capture, waarin ook de Nederlandse Famke Janssen een rol vervult.
donderdag, 13:00
De nominaties zijn bekend gemaakt en op 31 juli zullen we weten wie er met de BAFTA’s voor televisie vandoor zijn gegaan.
donderdag, 12:00
De Amerikaanse komedieserie Ted Lasso, met Jason Sudeikis (The Last Man on Earth) in de hoofdrol, gaar in augustus in première bij Apple TV+
donderdag, 11:00
De Nederlandse dramaserie Noord Zuid, met Ariane Schluter (Ik Weet Wie Je Bent), verschijnt vanaf begin juli bij Ziggo Movies & Series.
donderdag, 10:00