Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 51

Weekoverzicht 51

Ben jij klaar met alle voorbereidingen of hoef je dit jaar niets te doen omdat je de kerstdagen elders doorbrengt? En nu maar wachten op een echte witte kerst. Gaat bij jou tweede kerstdag ook de radio op Radio 2, de Top 2000, of is het alleen maar series wat de klok slaat? Nog twee weekoverzichten dit jaar en dan is het alweer 2016, tijd vliegt als je series kijkt, ruikt, eet en ademt! Of is het niet zo erg bij jou thuis? Mocht je iets gemist hebben deze week omdat je druk was met de voorbereidingen, geen nood. We hebben weer een weekoverzicht voor je gemaakt van 14 december tot en met 20 december.

Algemeen Serienieuws
Blindspot
- Aaron Abrams, bekend van de serie Hannibal, zal het team van Blindspot gaan versterken. Abrams is een Assistant US Attorney en de nieuwe liefde van Tasha Zapata (Audrey Esparza). NBC heeft al in november 2015 de serie Blindspot vernieuwd met een tweede seizoen. Op 29 februari 2016 gaat het eerste seizoen verder met aflevering elf.

Grandfathered
- De komedieserie met John Stamos krijgt er een bekend gezicht bij. Michael Trucco (Battlestar Galactica, Killer Women) zal het nieuwe liefje worden van Sara (Paget Brewster). Trucco zal Craig gaan spelen, een hippe sexy muzikant die een oude vlam is van Sara. Op 5 januari 2016 gaat het eerste seizoen, die inmiddels een volledig seizoen heeft gekregen, weer van start bij FOX.

Outlander
- De Schotse acteur Richard Rankin (The Crimson Field) zal te zien zijn in het tweede seizoen van Outlander. Rankin (foto) zal de rol gaan spelen van Roger Wakefield, de volwassen versie van de geadopteerde zoon van Dominee Wakefield. We zagen hem al in het eerste seizoen als jonge jongen. Roger is nu professor aan Oxford en gaat een belangrijke rol spelen in het leven van Jamie en Claire. Roger Wakefield is naast Jamie en Claire het enige personage die in alle delen van Diana Gabaldons boekenreeks, waarop de serie Outlander is gebaseerd, voorkomt


Shadowhunters
- Op dinsdag 12 januari gaat de fantasieserie Shadowhunters in première bij Freeform (ABC Family) en het ziet er meteen al rooskleurig uit voor de serie. Netflix heeft de wereldwijde rechten verkregen van Freeform’s Shadowhunters. Netflix zal één dag na de première in de Verenigde Staten Shadowhunters als een originele serie wereldwijd gaan uitzenden. Daarna volgt wekelijks een aflevering een dag na de V.S. uitzending tot de laatste aflevering op dinsdag 5 en 6 april 2016.

Gecancelde Series
Best Time Ever with Neil Patrick
- Slechts één seizoen met acht afleveringen heeft de serie Best Time Ever with Neil Patrick met Emmy winnaar Harris gehad. NBC heeft de seriegecanceld.

Cuffs
- BBC One heeft de politieserie Cuffs gecanceld, er komt geen tweede seizoen. Eleanor Matsuura (Donna Prager) heeft via twitter duidelijk gemaakt dat zij het niet eens is met die beslissing, zie hieronder:


The Awasomes
- Er komt geen vierde seizoen van de Hulu animatieserie The Awesomes. Hulu heeft besloten om niet verder te gaan met de serie. Er is wel een klein beetje hoop, waarvan niet bevestigd kan worden of het waar is of niet, er wordt gekeken of het vierde seizoen elders ondergebracht kan worden. We houden je op de hoogte van eventuele ontwikkelingen omtrent The Awesomes.

Vernieuwde Series
Bring It!
- Lifetime wil nog meer zien van de dansende hiphop majorette en hun coach Diana Williams. De groep Dancing Dolls krijgt een derde seizoen. Bring It!’s derde seizoen gaat op Nieuwjaarsdag 1 januari 2016 van start om 21.00 bij Lifetime.

East Los High
- Hulu heeft de dramserie East Los High vernieuwd met een vierde seizoen. Het vierde seizoen krijgt twaalf afleveringen van elk een half uur en keert in 2016 terug.

Josh
- BBC Three heeft de sitcom Josh vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen was een succes voor BBC Three. Damian Kavanagh, Controller bij BBC Three, zegt: “We houden van Josh en het is een hit bij het publiek daarom komt het terug op BBC Three. Wie wil er nou niet meer Geoff in zijn leven?”

Little Women: LA
- De docu-realityserie Little Women : LA is vernieuwd met een vierde seizoen door Lifetime. Op woensdag 27 januari om 21.00 uur zal het vierde seizoen van Little Women: LA weer van start gaan bij Lifetime.

Nieuwe Buren
- Saskia Noort is druk bezig met het schrijven van een tweede seizoen voor de succesvolle dramaserie bij RTL 4 Nieuwe Buren.

Oprah: Where Are They Now?
- Dick Van Dyke, Chaz Bono, Sugar Ray Leonard, Naomi Judd, Penn & Teller, Diahann Carroll, Mackenzie Phillips en de Sterren uit General Hospital en Growing Pains zullen te gast zijn tijdens het achtste seizoen van de realityserie/talkshow Oprah: Where Are They Now? OWN heeft de serie vernieuwd en het achtste seizoen van Oprah: Where Are They Now? zal op zaterdag 23 januari 2016 van start gaan.

Running Wild with Bear Grylls
- NBC heeft, volgens Bear Grylls zelf, Running Wild with Bear Grylls vernieuwd met een derde seizoen. Op twitter spreekt de realityster van een derde seizoen met tien afleveringen. NBC moet het nieuws nog bevestigen. Zie de tweet hieronder:


Saving Hope
- CTV heeft het nieuws officieel gemaakt, de dramaserie Saving Hope krijgt een vijfde seizoen die in 2016-2017 van start zal gaan. De casting is ondertussen begonnen voor het vijfde seizoen. Op 7 januari 2016 zal het vierde seizoen weer van start gaan, na een korte winterstop.

Swamp People
- History Channel heeft nog steeds niet genoeg van de moerassen van het Atchfalaya River Basin. De moerasmensen van Swamp People krijgen een zevende seizoen. De productie is inmiddels van start gegaan en het zevende seizoen staat gepland voor 2016.

The Last Kingdom
- De historische dramaserie The Last Kingdom is vernieuwd met een tweede seizoen door BBC en BBC America.

Vechtershart
- BNN heeft de serie Vechtershart nu al vernieuwd met een tweede seizoen. Op dit moment zijn er vijf afleveringen uitgezonden van het achtdelige eerste seizoen.

Nieuwe Series
Designated Survivor
- ABC heeft de bieding-oorlog gewonnen en heeft de nieuwe serie met Kiefer Sutherland, Designated Survivor direct als serie besteld.

Columns
Beste nieuwkomers van 2015: wat zijn jouw aanraders?
- Joske Dik heeft een Nieuwe column geschreven deze week. Klik hier om de column te lezen en een reactie te geven welke serie jij zou aanraden dit jaar.

De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben wij Patrick_1987 gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

Kijktip
- De kijktip van week 51 was die van het vierde en laatste seizoen van Lutherde KIJKTIP die op 17 december 2015 van start ging bij de BBC America en 15 december bij BBC Two.

Datums
Banshee
- Slecht nieuws voor alle fans van de actie-dramaserie Banshee. De start van het vierde en laatste seizoen is met twee maanden opgeschoven, maar volgens de tweet hieronder is het waard om te wachten. Het laatste seizoen gaan nu op vrijdag 1 april 2016 van start bij CineMax.

Fuller House
- Het leven is weer vol en met een nieuwe hond. Netflix heeft een premièredatum bekend gemaakt samen met een promo. Op 26 februari gaat het vervolg van Full House, Fuller House bij Netfix in première. Kijk voor de tweet met video hieronder:

Grimm
- De winterstop gaat voor de fantasieserie Grimm nog een beetje langer duren. De start van seizoen 5B is met een week verschoven, van 22 januari 2016 naar 29 januari 2016. Zie de tweet hieronder:

House of Cards (2013)
- Op vrijdag 4 maart 2016 zijn wellicht de belangrijkste televisieverkiezingen van het jaar. Eindelijk zullen de fans van House of Cards (2013) dan weten of Frank Underwood president wordt van de Verenigde Staten van Amerika.

The 100
- Op 21 januari 2016 gaat het derde seizoen van The 100 van start. The CW maakt het wachten iets aangenamer met een lange trailer, zie hieronder;
Video on youtube

Vikings
- Er komen in het vierde seizoen, dat in februari 2016 van start zal gaan, van de avonturenserie Vikings vier afleveringen bij. History heeft nu in totaal twintig aflevering besteld van wat het bloedigste seizoen tot nu toe gaat worden.

Younger
- Op 13 januari 2016 gaat het tweede seizoen van de komedieserie Youger van start bij TV Land, zie de tweet met trailer hieronder:

Zoo
- De CBS dramaserie Zoo komt naar Nederland. Vanaf 4 januari 2016 zal SBS6 elke maandag dubbele afleveringen gaan uitzenden.

Kijkcijfers
Week 50
- Klik hier voor de kijkcijfers van 7 december tot en met 13 december.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Amazon
- Amazon heeft drie nieuwe series vernieuwd met een tweede seizoen. Klik hier om te lezen welke series er zijn vernieuwd.

TNT
- TNT heeft drie series vernieuwd en drie series gecanceld. Welke series kun je hier lezen.

Nominaties en Prijzen
Critics’ Choice Award
- Maandag 14 december zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Critics’ Choice Award 2016. Klik hier als je wilt lezen welke serie en welke acteur/actrice kans maken op deze prijs.

Overlijdensberichten
Annelien Vanderhoeght
- De opnames van de Videoland/RTL dramaserie Zwarte Tulp zijn stilgelegd vanwege een dodelijk ongeluk na een draaidag. Annelien Vanderhoeght is daarbij overleden. Annelien kwam oorspronkelijk uit België en werkte als assistent-opnameleider sinds september 2015 bij Zwarte Tulp 2. Annelien heeft ook gewerkt voor Dr. Tinus en Baggels & Bubbles. Annelien Vanderhoeght is 26 jaar geworden, R.I.P.

Prijsvragen
- Tot 22 december 2015 kun je kans maken op de onderstaande serie:
Dokter Tinus
- Klik hier als je kans wil maken op het vierde seizoen van Dokter Tinus.

- Tot 23 december 2016 kun je kans maken op de onderstaande series:
Penoza
- Klik hier als je kan wil maken op het vierde seizoen van Penoza.

The Bridge (2011)
- Klik hier als je kans wil maken op het derde seizoen van The Bridge (2011).

- Tot 24 december 2016 kun je kans maken op de onderstaande series:
Downton Abbey
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste deel van het zesde seizoen.

Occupied
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Occupied.

Voor je Serieagenda
Welke serie beginnen aankomende week?
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december
24 december - Dawn of The Croods – Serie première (Netflix)
26 december – Still Open All Hours – Seizoen 2 (BBC One)

Langs deze weg wil ik alle lezers van MijnSerie, serieliefhebber, seriefans en seriefanaten hele fijne kerstdagen toewensen, met veel gezelligheid, lekker eten en/of cadeautjes. Ik zal je niet langer ophouden, ga lekker genieten en tot volgende week.

Met overzichtelijke kerstgroet

Mandy


Nieuwe serie Shadowhunters
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

JanWillemK
JanWillemK 21 december 2015, 13:41
Ik kijk heel erg uit naar Banshee en Shadowhunters. Goed nieuws ook dat Freeform (ABC) en Netflix een deal hebben gemaakt, laat toch wel zien dat ze vertrouwen hebben in de serie.
Petertjuh4
Petertjuh4 21 december 2015, 16:31
Jammer dat Banshee verlaat is, kijk hier wel erg naar uit. Goed nieuws dat The 100 en vikings ook weer binnenkort gaan beginnen. Shadowhunters staat ook op mijn watchlist.
sarlottje
sarlottje 23 december 2015, 15:02
Heb zin in younger!!
Log in om een reactie achter te laten