Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 34

Inhoud

  Het kon bijna niemand zijn ontgaan; Sail 2015 was op 19 augustus van start gegaan. Er deden dit keer een record aantal schepen mee, met uiteraard de mooiste Tall Ships ter wereld. Mocht je tussen het serie kijken door tijd over hebben gehad neem ik aan dat je even een kijkje bent gaan nemen (al was het maar op de televisie). Je had tot en met 23 augustus de tijd om je tussen 2 miljoen bezoekers te verplaatsten langs en op al die prachtige schepen en elke avond was het genieten van een spetterende vuurwerkshow. Maar genoeg over boten en vuurwerk, hier het serie nieuwsoverzicht van 17 augustus tot en met 23 augustus.

  Series
  Alone
  - De Amerikaanse survivalserie Alone krijgt van History een tweede seizoen. De laatste aflevering van het eerste seizoen, waarin de winnaar 500.000 dollar won, werd op 20 augustus uitgezonden. In Alone worden tien survivalexperts los gelaten in de Vancouver Eiland Widernis, om daar zonder hulp en met slecht een rugzakje met spullen te overleven. De opname van het tweede seizoen zal deze herfst van start gaan om in de zomer van 2016 te worden uitgezonden.

  Another Period
  - De butlers en dienstmeisjes staan al klaar want de Britse komedieserie van Comedy Central Another Period is vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal tien afleveringen krijgen en in 2016 van start gaan. De laatste aflevering van het eerste seizoen zal op dinsdag 25 augustus 2015 worden uitgezonden.

  A Place To Call Home
  - De Australische dramaserie A Place To Call Home is niet alleen verhuisd maar heeft ook een derde seizoen gekregen die 27 september van start gaat.

  Chicago Med
  - Op dinsdag 17 november staat de première gepland van de Chicago Fire spin-off Chicago Med, maar er zijn nu al problemen voor het Chicago Med team. Showrunner Andrew Dettmann heeft het ziekenhuis verlaten vanwege creatieve verschillen. Een producent van Universal Television verklaarde het volgende: “Andrew Dettmann zal niet langer doorgaan als uitvoerend producent bij Chicago Med. Het netwerk {NBC} en de studio waarderen hun relatie met Andy {Andrew Dettmann} en zijn van plan om samen door te gaan op andere projecten.”

  De Rijdende Rechter
  - Op 1 september begint het 28ste seizoen van De Rijdende Rechter, met Meester Frank Visser als rechter, bij de KRO-NCRV. Maar dat zou wel een het laatste seizoen kunnen zijn want Meester Visser gaat verhuizen naar SBS6. Na 20 jaar verlaat Visser de publieke omroepen en gaat hij bij SBS6 aan de slag. Wat hij daar gaat doen is niet bekend. Of er een doorstart komt met een andere rechter bij de KRO-NCRV is nog niet bekend gemaakt.

  Expeditie Robinson
  - Alle zeventien deelnemers aan het zestiende seizoen van Expeditie Robinson, dat op 3 september van start gaat, zijn bekend. Het gezelschap bestaat uit: presentator Sander Janson (45), zangeres Sharon Doorson (28), presentator Kees van der Spek (51), acteur Oscar Aerts (25), zanger Tim Douwsma (27), weervrouw Amara Onwuka (40), rockzangeres Ella Bandita (30), blogster Teske de Schepper (19), schrijfster en actrice Marian Mudder (57), rapper Ronnie Flex (23), hockeyster Kim Lammers (34), presentator Danny Ghosen (37), komiek Klaas van der Eerden (40), zangeres Sandra van Nieuwland (38), dj Wietze de Jager (26), zangeres Anna Speller (30) en presentator Jaap Jongbloed (60).

  Fast N' Loud
  - De onooglijke goudmijntjes van Fast N' Loud keren terug bij Discovery Channel voor een zevende seizoen. Richard Rawlings en mechanisch wonderkind Aaron Kaufmann van de Gas Monkey garage mogen weer op zoek gaan naar oude roestbakken om die te veranderen in prachtige klassiekers. En in het zevende seizoen heeft Richard een nieuwe mantra: “Big Risk, Big Reward”, of dat waar blijkt te zijn zullen we allemaal gaan zien vanaf maandag 7 september 2015 om 21.00 uur bij Discovery Channel.

  Goede Tijden, Slechte Tijden
  - Het 26ste seizoen van de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden gaat op 31 augustus van start. En zelfs de ontslagen Ferry Doedens zal meedoen. Hij zal tot oktober nog opnames hebben, daarna valt het doek voor Doedens (tip: nimuegelling). Ook heeft RTL en Endemol laten weten dat Goede Tijden, Slechte Tijden tot zeker 2019 te zien zal zijn op RTL4, dat zijn nog zeker 4 seizoenen. Op 1 oktober zal er dubbele aflevering worden uitgezonden, die zich voor een groot deel in het buitenland zal afspelen, ter ere van hun 25-jarige jubileum (tip: inna1989).

  Haven
  - Seizoen 5B, dat op 8 oktober van start gaat, zal tevens het laatste seizoen zijn van de Syfy serie Haven.

  Hotel Hell
  - Gordon Ramsey en zijn team van experts staan weer klaar om bijna failliete hotels, motels en B&B weer vlot te trekken. Fox is gestart met de casting van bedrijven die in aanmerking komen voor de hulp van top kok Gordon Ramsey voor een derde seizoen van Hotel Hell. Wanneer de opnames beginnen of wanneer het derde seizoen van start gaat is nog niet bekend gemaakt.

  Legends (2014)
  - In het overzicht van augustus hadden we aangekondigd dat het tweede seizoen van Legends (2014) met Sean Bean op 25 augustus van start zou gaan. Helaas voor alle fans van Legends (2014) en Sean Bean; zij zullen nog wat langer moeten wachten. Legends (2014) zal pas op maandag 2 november van start gaan bij TNT.

  Major Crimes
  - TNT heeft de serie Major Crimes (nog) niet vernieuwd met een vijfde seizoen, maar ze hebben wel vijf extra afleveringen besteld voor het vierde seizoen. Dat houdt in dat Major Crimes 23 afleveringen zal krijgen in het vierde seizoen. Major Crimes zal op 2 november weer verder gaan met het verlengde vierde seizoen.

  Manhattan
  - Op dinsdag 13 oktober 2015 zal het tweede seizoen van de dramserie Manhattan bij WGN America van start gaan. En naast William Petersen (CSI), die onlangs is toegevoegd aan de cast, zal ook Neve Cambell (Party of Five en Scream) een terugkerende rol krijgen als Kitty Oppenheimer, de formidabele en impulsieve First Lady van Los Alamos. Bekijk hieronder de trailer met beide acteurs:
  Video on youtube


  Spuiten en Slikken
  - De realityserie Spuiten en Slikken van BNN zal op 1 september weer van start gaan met het inmiddels 20ste seizoen. In dit seizoen zal Spuiten en Slikken een nieuw gezicht krijgen. Nathan de Vries zal co-host worden. De Vries is een opkomend talent van de kweekschool BNN University. De Vries vertelde zelf: “Met mijn Groningse nuchterheid duik ik in de leuke, schimmige, maar altijd interessante wereld van seks en drugs. Zo gaat het verhaal dat soldaten in oorlogen weleens speed gebruiken om sneller te kunnen werken en scherp te blijven. Ik wil graag weten of dat klopt en ga het daarom zelf ervaren.”

  The Astronaut Wives Club
  - De laatste aflevering, 20 augustus 2015, werd aangekondigd als de seizoenfinale maar nu blijkt dat ABC toch een scheiding heeft aangevraagd. The Astronaut Wives Club is gecanceld vanwege de tegenvallende kijkcijfers er komt geen tweede seizoen. Serie bedenker Stephanie Savage is het volledig eens met deze beslissing: “Voor ons, aan de creatieve kant, was het altijd al een miniserie met een begin, midden en een eind zonder de mogelijkheid voor een tweede seizoen omdat we het verhaal hebben verteld. Ik vind het geweldig dat vele mensen van de karakters en die wereld houden maar ik kan het echt niet zien hoe het verhaal weer een keer wordt verteld.”

  The Player
  - De sympathieke barman, Jack Porter (Nick Wechsler), uit Revenge is aan de cast van de nieuwe actieserie The Player toegevoegd. Wechsler zal de rol van Nick gaan spelen, het moreel goede vriendje van Cassidy (Charity Wakefield, Wolf Hall). De première van The Player is op donderdag 24 september 2015 bij NBC. Foto: Nick Wechsler

  The Voice of Holland
  - Eind september gaat het zesde seizoen van The Voice of Holland van start met twee nieuwe juryleden; Anouk en Sanne Hans (Miss Montreal). Met deze nieuwe gezichten hoopt RTL dat er ook andere talenten, in de stijl van Sanne en Anouk, zich zullen melden. Marco Borsato en Ali B. maken de jury voor het zesde seizoen van The Voice of Holland weer compleet.

  Utopia (2014)
  - De dagelijkse realityserie Utopia (2014) van SBS6 gaat nog een jaar door. Ook in 2016 zal Utopia (2014) te zien zijn in de vooravond op SBS6. Elke dag behaalt de realitysoap minimaal 500.000 kijkers, dat zijn 500 duizend redenen voor SBS om de serie met een derde jaar/seizoen te verlengen. Utopia (2014) stond gepland voor één jaar. Op 31 december 2013 betrokken de eerste bewoners Utopia met de bedoeling om er één jaar te wonen, leven en werken. Inmiddels zijn die ‘oorspronkelijke’ bewoners allemaal vertrokken. In juli vertrok de laatste originele bewoner, Giorgio. Het format van John de Mol werd aan diverse landen verkocht maar alleen in Nederland is de serie succesvol genoeg om maar liefst drie jaar te kunnen doorgaan.

  Young & Hungry
  - Ze blijven jong en hongerig naar meer bij ABC Family. De komedieserie Young & Hungry is vernieuwd met een derde seizoen.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  - Alles wordt duurder, ook streamingdiensten. Netflix heeft de prijs van een standaard abonnement verhoogd met één euro. En afgelopen donderdag was er bij RTLZ te lezen dat Netflix Nederland inmiddels 1,1 miljoen abonnees (inclusief de eerste maand gratis kijkers) heeft, dat betekent dat één op de zeven huishoudens Netflix kunnen ontvangen.

  Nominaties en Prijzen
  Teen Choice Awards 2015
  - De kinderen hebben de toekomst en gaan als ze volwassen zijn bepalen welke series gecanceld worden of juist niet. Het is dus niet zo gek dat zij ook een Award mogen uitdelen. Dit jaar waren Pretty Little Liars en Teen Wolf de grote winnaars en Nina Dobrev mocht met een Teen Award op zak afscheid nemen van The Vampire Diaries. De serie Empire kreeg de prijs voor beste nieuwkomer.

  Overlijdensberichten
  Bud Yorkin
  - Regisseur en producent Bud Yorkin is op 18 augustus overleden in zijn huis in Bel Air, Los Angeles. Yorkin werd bekend van series als, All in the Family, The Jeffersons, Sanford and Son, What’s Happening! en Diff’rent Strokes. Yorkin speelde een belangrijke rol in de series uit de jaren ’70, hij zelf is drie keer genomineerd voor een Emmy en hij werkte aan televisieseries die 25 Emmy’s en tien Golden Globes hebben gewonnen. Bud wordt overleefd door zijn vrouw, twee zonen, twee dochters en vier kleinkinderen. Alan David Yorkin is 89 jaar geworden. Foto: Bud Yorkin in 2005


  Fynn Henkel
  - De Duitse acteur Fynn Henkel is tijdens het popfestival Sziget om het leven gekomen. Tijdens noodweer viel een 100 kilo zware tak op zijn tent. De hulpdiensten hebben tevergeefs geprobeerd om Henkel te reanimeren. Het vreselijke ongeluk vond plaatst buiten het festivalterrein, op dinsdag 18 augustus, op een plek waar het verboden was om te kamperen. Fynn Henkel was een rijzende ster. Hij begon zijn carrière in 2010 in de serie Tiere bis unters Dach. Fynn Henkel is 19 jaar geworden. Foto: Fynn Henkel in 2014


  Melody Patterson
  - Melody Patterson is op donderdag 20 augustus overleden in een verpleegtehuis. Patterson was het bekendst als Wrangler Jane in de televisieserie F Troop. Ze startte haar carrière in 1963 en ze was voor het eerste te zien op de televisie in 1965 in de serie Wendy en Me en bovengenoemde F Troop. Ook speelde ze rollen in The Monkees, Adam-12, Green Acres en Hawaii Five-O (1968). Larry Torch, die ook in F Troop speelde schreef het volgende op zijn Facebookpagina: “It's with a heavy heart that we can let you know our beloved Wrangler Jane, Melody Patterson passed away today. Our hearts are sad today. RIP Sweet Melody. We love you.” Melody Patterson is 66 jaar geworden. Foto: Melody Patterson in 1965


  Yvonne Craig
  - Batgirl is niet meer, Yvonne Craig die in de jaren ’60 de rol van Barbra Gordon a.k.a. Batgirl vertolkte in de serie Batman (1966) is maandag 17 augustus overleden.

  MijnSerie
  Website
  - De grootste serie website van Nederland heeft weer verbeteringen aangebracht op de website. Je kunt nu series zoeken per land/zender. En een hele leuke feature is de acteurs die vandaag jarig zijn, dat komt omdat de acteur pagina enorm is uitgebreid en werkelijk heel mooi is geworden, klik hier voor een voorbeeld.

  Kijkcijfers
  - Klik hier voor de kijkcijfers van week 33.

  Antwoorden prijsvraag week 33
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:
  *The Firm: Claire McDeere
  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met de prijs.

  Nog één week en dan is de vakantieperiode echt voorbij. In september starten weer vele nieuwe en ‘oude’ series. Aankomende week zijn er ook een paar series afgelopen, zoals Hannibal, Murder in the First en Mr. Robot. De serie Suits gaat er even tussen uit en het tweede seizoen From Dusk Till Dawn: The Series start op 25 augustus. De nieuwe Netflix serie Narcos gaat op 28 augustus in première. Genoeg dus om de serie fan bezig te houden tot het herfstseizoen losbarst. Hou nog even je hoofd en televisie koel, tot volgende week.

  Met overzichtelijke zeilgroet

  Mandy
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (2)

  avatar_Inna1989
  25 aug 2015 17:22 -
  Bedankt weer voor het weekoverzicht.
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  25 aug 2015 21:12
  Graag gedaan.
  Reageer