Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Yvonne Craig overleden

Yvonne Craig, die vooral bekend werd om haar rol als Batgirl in de serie Batman (1966) is maandag 17 augustus overleden in haar huis in Pacific Palisades, Californië, omringt door haar familie. Craig had borstkanker dat was uitgezaaid naar haar lever.

De carrière van Yvonne Craig begon al in 1957 en in 1958 was ze voor het eerst te zien op televisie in de series Schlitz Playhouse of Stars en Perry Mason. Naast series als The Man From U.N.C.L.E., Fantasy Island, The Mod Squad en The Many Lives of Dobie Gillis, was ze ook te zien als Martha, de green Orion slave girl in de serie Star Trek. Tot op de dag van vandaag schept William Shatner graag op over het feit dat hij als Captain Kirk als enige ‘green alien sex” heeft gehad op de televisie.

Ook speelde ze in vele (televisie) films en schreef ze in 2000 een boek getiteld ‘From Ballet to the Batcave and Beyond’, waar ze haar ballet carrière en haar acteer carrière beschrijft. Nadat ze getrouwd was heeft ze nog slechts een paar keer geacteerd. De laatste keer was in de animatieserie Olivia, waar ze de stem deed van Grandma, van 2009 tot 2011.

Yvonne Craig wordt overleefd door haar man, Kennith Aldrich, haar zuster en twee neven. Yvonne Joyce Craig is 78 jaar geworden.

Yvonne Craig als Batgirl in 1967
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten