Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 44

Week Overzicht 44

Kunnen we praten over The Vampire Diaries? Empire? Popoz dan? Nee? Prima, dan praten we er zelf wel over. Niemand die ons tegenhoud. Wacht waar ga je heen? Laat ons niet achter! Oké, we gaan het ook wel over Gotham, Doctor Who en True Detective hebben. Wat jij wil. Geen oordeel hier. Gelukkig hebben we van alles wat in een gloednieuwe versie van het weekoverzicht van MijnSerie. Meer nieuws over jouw series. Laten we praten!

Agent X
- TNT geeft eindelijk groen licht aan het project Agent X. De pilot werd eerder dit jaar niet opgepakt en is sindsdien bewerkt. In de serie speelt Jeff Hephner een geheim agent die door de vice-president (Sharon Stone) wordt ingezet buiten het oog van het publiek - en zelfs de president. De serie telt tien afleveringen en zal in de tweede helft van 2015 te zien zijn.

Doctor Who
- De BBC bevestigt dat het huidige seizoen van de langlopende sciencefictionserie eindigt met een speciale aflevering van zestig minuten. De finale is volgende week zaterdag en is getiteld Death in Heaven. De BBC onthult: “Met Cybermen in de straten van Londen, verenigen oude vrienden zich om oude vijanden te verslaan en de Doctor maakt zich op voor een nieuwe rol.” De finale is geschreven door bedenker Steven Moffat en geregisseerd door Rachel Talalay.

Dokter Tinus
- Thom Hoffman zegt dat de serie nog niet klaar is. Hoewel SBS6 nog geen vierde seizoen wil bevestigen, is Hoffman optimistisch. De serie trekt wekelijks 1,4 miljoen kijkers. Tevens is er genoeg bronmateriaal. De originele Doc Martin loopt al zes seizoenen.

Empire
- Er hangt veel af van de nieuwe serie Empire, die volgend jaar bij Fox in premiere gaat. De zender hoopt op een tweede Glee, dat ondanks dalende kijkcijfers, zeer lucratief is met muziekverkopen. De nieuwe serie, over een familie met een hip-hop emperium, moet goed scoren. Oscar winnaar Lee Daniels (The Butler, Precious) kruipt achter de camera, Terrence Howard en Taraji P. Henson spelen de hoofdrollen. Hitmaker Timbaland is uitvoerend producent en artiesten als T.I., Courtney Love en Tyler the Creator spelen gastrollen. De serie haakt tevens in op de nieuwe trend van etnische diversiteit. ABC heeft hits met Scandal en Black-ish en Empire moet diversiteit brengen voor Fox. De marketingcampagne is inmiddels uitgerold.

Gotham
- In het tijdperk waar elke zender alle soorten kijkcijfers benadrukt om toch successen te promoten is Fox erg trots op het totale bereik van Gotham. De originele uitzending was het beste drama debuut voor de zender sinds 2000. Een maand later hebben 22,2 miljoen Amerikanen de eerste aflevering van Gotham gezien. Erg veel invloed zal dit enorme nummer niet hebben op de advertentiekosten, maar het bevestigt wel waarom Fox eerder deze maand een vol seizoen gegeven heeft aan de nieuwe serie.

House of Lies
- De Showtime serie voegt Fred Melamed (A Serious Man) toe aan de cast. Hij speelt Harvey Oberholt en heeft een bijzondere relatie met Clyde (Ben Schwartz). Naast Melamed zijn ook Demetri Martin, Mary McCormack en Valorie Curry te zien in het nieuwe seizoen van de serie. House of Lies begint zondag 11 januari in de Verenigde Staten.

Magic City
- Herinner jij nog de serie Magic City van Starz dat tussen 2012 en 2013 twee seizoenen liep? Wij ook niet. Daarom is het verrassend dat de slecht bekeken serie een filmversie krijgt en de hoofdrollen zijn absoluut niet om te vergeten. Bruce Willis, Bill Murray an Jeffrey Dean Morgan zullen te zien zijn in de film. Hoewel de serie zich in de jaren ’50 afspeelde, vindt de film in de jaren ’60 plaats. Het is nog niet bekend welke overeenkomsten de film zal hebben met de serie. Bedenker Mitch Glazer neemt in ieder geval wel het script en de regie op zich.

Man Seeking Woman
- Miles Fisher (Final Destination) heeft een terugkerende rol geboekt in de nieuwe komedie van Jay Baruchel (This is the End). In de serie speelt Baruchel de nieuwe single Josh, die voor het eerst in tijden weer moet daten. Fisher zal het nieuwe vriendje van Josh z’n ex spelen.

Popoz
- De komedieserie met Huub Smits en Sergio Hasselbaink in de rol van incompetente politieagenten keert binnenkort terug met een gloednieuw seizoen én krijgt een bioscoopfilm. De regie zal wederom in handen zijn van Martijn Smits en Erwin van den Eshof. De serie is te zien op Comedy Central en de film staat gepland voor volgend jaar.

Sin City Saints
- De nieuwe serie van Yahoo voegt Michael Liu (Conviction) toe aan de cast. De achtdelige komedie gaat over het basketbalteam van Las Vegas. Liu speelt Wu Lee, een getalenteerde speler die zowel door de Las Vegas Saints als een team uit New York gescout wordt.

The Divide
- Het ambitieuze drama over een agent en een openbaar aanklager met tegenovergestelde visies over de ethiek, politiek en klassenstrijd in het huidige rechtsysteem krijgt geen tweede seizoen van WEtv. Geproduceerd door Tony Goldwyn (ja, de president in Scandal) en Richard LaGravenese, The Divide was origineel bedoeld voor moederzender AMC, maar markeerde de eerste gescripte serie voor WEtv. De serie begon met 500.000 kijkers en eindigde met iets meer dan de helft. WEtv heeft al wel nieuwe gescripte series in de wacht staan. South of Hell, van Eli Roth, heeft al groen licht.

The Night Manager
- Sommige series zijn al populair voor iemand ze gezien heeft. Met Hugh Laurie en Tom Hiddleston als hoofdrolspelers is The Night Manager zo’n serie. Na een veiling onder zenders heeft AMC het project binnengehaald, zo meldt The Hollywood Reporter. De mini-serie is gebaseerd op het boek van John le Carre over een Britse soldaat, Jonathan Pine, die de nachtbewaker wordt van een luxe hotel. Daar komt hij in contact met Sophie, een vrouw die hem voorziet van bewijsmateriaal tegen een wapenhandelaar. Als Sophie dood gevonden wordt, besluit Pine de strijd aan te gaan met de handelaar. David Farr (Hanna, Spooks) zal de serie schrijven.

The Vampire Diaries
- Paul Wesley, die al vijf jaar lang Stefan Salvatore speelt in de vampierenserie, kruipt nogmaals achter de camera. The Hollywood Reporter meldt dat Wesley de elfde aflevering van dit seizoen, getiteld Woke Up With a Monster, zal regisseren. De acteur regisseerde vorig jaar al de aflevering Resident Evil. Zijn tweede kans is de eerste aflevering in 2015 na een korte winterstop.

True Detective
- Kelly Reilly (Sherlock Holmes), Abigail Spencer (Suits) en Leven Rambin (The Hunger Games) hebben alledrie terugkerende rollen bemachtigd in het veelbesproken tweede seizoen van True Detective. Maandenlang ging er geruchten dat het nieuwe seizoen vrouwen in de hoofdrol zal zien, maar dat bleek onjuist met de casting van Colin Farrell en Vince Vaughn. Nu heeft een trio aan dames zich alsnog gevoegd bij de cast. Welke rollen ze gaan spelen is nog onduidelijk.

Vicious
- De unieke Britse sitcom met Ian McKellen en Derek Jacobi komt terug voor een tweede seizoen. ITV en PBS hebben een deal gesloten waar er zes afleveringen geproduceerd zullen worden. Bedenker Gary Janetti benadrukte het unicum van het koppel, dat al in de zeventig is, die in een typische Britsche komedie te zien zijn. De nieuwe afleveringen staan gepland voor de zomer van 2015.

Onderzoek
- Bernstein Research onderzoeker Todd Juenger is er van verzekerd dat het distribueren van series aan streamingsdiensten als Netflix traditionele zenders geen goed doet. Televisiekijken is in de Verenigde Staten met 4% afgenomen in het afgelopen jaar, wat uitkomt op 13 minuten per dag. Dat betekent niet dat er minder gekeken wordt, want Netflix voegt juist 12 minuten kijktijd toe onder haar gebruikers. “We denken niet dat die kijkers terugkomen. De trend zal sterker worden,” zegt Juenger. Hij waarschuwt de grote bedrijven dat het verkopen van content aan diensten als Netflix resulteert in sterke daling van kijkcijfers. Hij is tevens skeptisch over enige verandering. “Bedrijven zullen content blijven licenseren aan SVOD om het verlies in advertentie-inkomsten op te heffen. Dat maakt het probleem alleen maar erger."

Meer nieuws op MijnSerie.nl
- Syfy vernieuwt FaceOff
- Marcia Strassman is overleden
- CBS geeft vier nieuwe series een volledig seizoen
- The Mysteries of Laura krijgt ook een volledig seizoen
- MTV bestelt Scream
- House of Cards actrice Elizabeth Norman overlijdt
- A to Z en Bad Judge maken hun verhaal niet af
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten