Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 08-2023

Inhoud

  Welk nieuws heb jij gemist van 20 tot en met 26 februari. MijnSerie heeft het voor je verzameld in weekoverzicht 8.

  Serienieuws

  Datums


  Hidden (2018)


  Het derde en laatste seizoen van de misdaadserie Hidden (2018) gaat in maart ook van start op zender Canvas. De tv-serie die zich afspeelt in het noorden van Wales draait om de door Sian Reese-Williams (Requiem) gespeelde rechercheur Cadi John. Aan de start van de reeks wordt het stoffelijk overschot van agrariër Ifan Williams gevonden bij een rivier en dus gaan Cadi en haar partner DS Owen Vaughan (Siôn Alun Davies) op onderzoek uit. Daarnaast volgt het verhaal ook twee broers die mogelijk iets met de zaak te maken hebben: Glyn, die het syndroom van Down heeft, en Siôn. Hidden (2018) is afkomstig van scenaristen Ed Talfan en Mark Andrew, bekend van onder meer Hinterland. Alle seizoenen van de serie - inclusief het derde seizoen - zijn momenteel ook te bekijken op NPO Plus. Het derde seizoen van Hidden (2018) is vanaf 11 maart te zien op Canvas.

  Hollington Drive


  De Britse thriller Hollington Drive gaat in maart van start op België Eén. De serie speelt zich af in een slaperig stadje en draait om de zussen Theresa (Anna Maxwell Martin) en Helen (Rachael Stirling), die hun vriendschap door een tragedie op de proef gesteld zien worden: op een zomerse avond krijgt hun gemeenschap te maken met de verdwijning van de tienjarige Alex Boyd. De jongen was ook bevriend met de kinderen van Theresa en Helen, die zich inmiddels anders gedragen dan normaal. Weten zij misschien meer over wat er met Alex is gebeurd? Hollington Drive werd geschreven door Sophie Petzal, bekend van The Last Kingdom, Blood en de aanstaande Netflix-serie The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle. De serie staat ook in zijn geheel op NPO Plus. Hollington Drive is vanaf 11 maart te zien op België Eén.

  Lauchhammer – Tod in der Lausitz


  Na Totenfrau komt er weer een Duitse misdaadserie naar Netflix. Lauchhammer – Tod in der Lausitz speelt zich af in het gelijknamige Duitse stadje, waar enorme graafmachines bruinkool uit de aarde trekken. De serie draait om de moord op de jonge Ramona, die thuis woonde met haar aan drugs verslaafde moeder en altijd droomde van een ontsnapping uit haar grauwe omgeving. De moord brengt detective Maik Briegand (Misel Matevic, Babylon Berlin) weer terug naar zijn geboorteplaats, waar hij geconfronteerd wordt met onprettige zaken uit zijn verleden. Samen met inspecteur Annalena Gottknecht (Odine Johne) stelt hij een onderzoek in en komt hij op het spoor van nog meer potentiële slachtoffers. De serie, die al te zien was op de Duitse televisie, bestaat uit zes afleveringen. Lauchhammer – Tod in der Lausitz verschijnt op 22 maart bij Netflix.

  Minx


  De Emmy's waren voor Hacks, maar met Minx had HBO Max nog een bejubeld dramedy in huis. En de serie is binnenkort ook te zien opde Belgische televisie: het eerste seizoen gaat op 12 maart van start bij zender Canvas. Minx speelt zich af in het L.A. van de jaren zeventig en volgt feministe Joyce Prigger (Ophelia Lovibond), die het eerste erotische tijdschrift voor vrouwen in de markt probeert te zetten. Ze doet dat in samenwerking met uitgever Doug Renetti (Jake Johnson, New Girl), die zich tot dan toe juist specialiseerde in pornografische tijdschriften voor mannen. Overigens is Minx niet meer te zien bij HBO Max: de serie, inclusief het nog nergens beschikbaar gestelde tweede seizoen, werd onlangs overgenomen door de Amerikaanse zender Starz.

  Outlander


  Het zesde seizoen van Outlander verschijnt op 7 maart bij Netflix. En dat is precies een jaar nadat het zesde seizoen in Nederland zijn vod-debuut maakte bij Ziggo Movies & Series. Het drama Outlander volgt de verpleegster Claire Randall (Caitríona Balfe), die vanuit de jaren veertig wordt getransporteerd naar 1743 en een romance beleeft met de Schotse strijder Jamie Fraser (Sam Heughan), met wie ze uiteindelijk neerstrijkt in Amerika. Het zesde seizoen is nog niet het einde van de dramaserie: komende zomer gaat in Amerika het zevende seizoen op televisie van start en er wordt nu gewerkt aan een achtste en laatste seizoen. Verder is er een tiendelige prequel-serie in de maak genaamd Blood of My Blood, die zich richt op de romance tussen de ouders van Jamie.

  Unforgotten


  Het vijfde seizoen van de serie Unforgotten gaat 27 februari van start op zender ITV en de start in Nederland volgt daarna op 18 maart bij BBC First. Unforgotten draait om nooit opgeloste 'cold cases' met betrekking tot moorden en verdwijningen. ***Spoiler***: Lees niet verder als je het vierde seizoen nog niet hebt gezien. Aan het einde van het vierde seizoen kreeg DI Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) met de dood van zijn collega Cassie Stuart (Nicola Walker, The Split) een enorme schok te verwerken. In het vijfde seizoen heeft hij een nieuwe partner in de vorm van DCI Jessie James (Sinéad Keenan, Showtrial). Aan de start van het vijfde seizoen wordt er een stoffelijk overschot gevonden in een onlangs gerenoveerd historisch pand in West-Londen. Gaat het hier om een moord uit de jaren dertig of is het lijk recenter gedumpt?

  Wellington Paranormal


  Naast The Brokenwood Mysteries gaat er in maart nog een andere uit Nieuw-Zeeland afkomstige serie van start op zender Canvas. Het komische Wellington Paranormal speelt zich af in de hoofdstad van het eiland en volgt een eenheid van de politie die de taak heeft onverklaarbare zaken te onderzoeken. In de eerste aflevering stuiten agenten Minogue (Mike Minogue) en O'Leary (Karen O'Leary) op een meisje dat bezeten lijkt te zijn door de duivel, waarna er een exorcisme aan te pas moet komen. De serie werd ontwikkeld door Jemaine Clement en is een spin-off van de film What We Do in the Shadows, dat later ook een tv-serie is geworden. Clement regisseerde vier van de in totaal zes afleveringen van het eerste seizoen van de komische horrorreeks. Wellington Paranormal is vanaf 10 maart te zien op Canvas.

  Algemeen nieuws

  Wist je Dat?


  De Luizenmoeder


  Na twee succesvolle seizoenen op tv werd De Luizenmoeder afgesloten met een film, die volgende maand opnieuw wordt toegevoegd aan het aanbod van Netflix: vanaf 28 maart kun je bij de vod-dienst kijken naar Luizenmoeder - De film. In het vervolg op de serie moet juf Ank (Ilse Warringa) na het wegvallen van directeur Anton (Diederik Ebbinge) weer orde zien te scheppen op basisschool De Klimop: er is onderbezetting, de coronacrisis heeft de boel op scherp gezet, de ouders zijn nog veeleisender, en een themafeest zorgt voor spanning. Verder heeft een nieuwe interim-directeur grote plannen voor een digitalisering. Naast Ilse Warringa (ook scenarist en regisseur) zijn er rollen voor Jennifer Hoffman, Bianca Krijgsman en Leny Breederveld.

  Mocro Maffia


  Na Sinem Kavus in Meltem krijgt nu ook de acteur uit Sleepers een eigen Mocro Maffia-film. Robert de Hoog (Sleepers) keert terug als Tatta in een nieuwe Mocro Maffia-film die in april in première gaat bij Videoland. In de korte film, met een speelduur van ongeveer zestig minuten, zien we hoe Tatta een wraakactie tegen zijn voormalige bondgenoot Paus (Achmed Akkabi) voorbereidt. Om zijn plan te laten slagen heeft hij echter wel de hulp nodig van zijn oudere broer Otto (Mads Wittermans), die zijn dagen slijt in een gevangenis in Hongarije. De film verschijnt in aanloop naar het vijfde seizoen van Mocro Maffia, waarvan de releasedatum later bekend wordt gemaakt. Eerder werden de reguliere tv-seizoenen al aangevuld met de miniserie Mocro Maffia: Komtgoed en de korte film Meltem. Voor die laatst titel won Sinem Kavus een Gouden Kalf voor haar hoofdrol. Mocro Maffia: Tatta verschijnt 28 april bij Videoland.

  MijnSerie nieuws

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van februari die in week 9 van start of in première zullen gaan.  -

  Maandag 27 februari


  21.00 – Unforgotten – Seizoen 5 (ITV)

  -

  Dinsdag 28 februari


  The Diplomat – Serie première (Alibi)
  Onder de Radar – Serie première (Eén)
  Too Hot to Handle Germany – Serie première (Netflix)
  20.00 - The Architecture The Railways Built – Seizoen 4 (Yesterday)
  21.00 – Catfish: The TV Show – Seizoen 9 (MTV)

  Met overzichtelijke groet

  Mandy
  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst