Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2019 - Beste nieuwe serie

Serie van het jaar 2019 - Beste nieuwe serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie beste nieuwe serie. Van maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
De beste nieuwe serie kiezen dit jaar is geen makkelijke klus. Er komen ieder jaar weer tientallen series bij, en in 2019 waren er veel erg goed. De nominaties liepen dan ook ontzettend uiteen. Wordt de winnaar het langverwachte The Mandalorian? Of toch het komische Sex Education?

Samen met mijn collega schrijvers en het lezerspubliek van MijnSerie zijn deze tien series uitgekozen om te strijden voor de titel. De boventoon ligt op series van Netflix en HBO. Ben je het niet eens met de nominaties? Zet dan vooral de wildcard in!

After LifeAfter Life is een Britse komedieserie van Netflix en kwam in maart online. After Life draait om Tony die, nadat zijn vrouw sterft, zich helemaal laat gaan en besluit te doen en te zeggen wat hij wil. De serie is volgens critici briljant in zijn eenvoud en heeft over het algemeen goede recensies.
Lees de recensies die geschreven zijn over After Life.

Carnival RowAmazon lanceerde in augustus de nieuwe fantasy-serie Carnival Row met A-listers Cara Delevingne en Orlando Bloom. Carnival Row speelt zich af in de Victoriaanse wereld en is ontvangen met gemixte tot positieve kritieken. Vooral de goed uitgewerkte wereld wordt geprezen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Carnival Row.

ChernobylDit jaar staan er maar liefst drie miniseries in deze lijst. Eén van deze series is Chernobyl. Chernobyl vertelt het verhaal van de kernexplosie in de Russische plaats Chernobyl, in 1986. De HBO-serie heeft ontzettend veel lovende kritieken mogen ontvangen en staat bij MijnSerie zelfs op #4 in de serie top 100.
Lees de recensies die geschreven zijn over Chernobyl.

EuphoriaEuphoria vertelt het verhaal van de problematische tiener Rue, die al tijden worstelt met drugs. Deze HBO serie behandelt hedendaagse problemen waar tieners mee te maken krijgen. Wellicht op een extreme manier, maar dit maakt het niet minder waar. Zendaya is bovendien fenomenaal in haar rol.
Lees de recensies die geschreven zijn over Euphoria.

His Dark MaterialsFans wachtten al lang op een waardige verfilming van de boeken van Philip Pullman. De film van een aantal jaar terug deed het niet goed genoeg, maar nu is daar His Dark Materials. De serie speelt zich in een wereld waarin mensen hun ziel buiten hun lichaam dragen, in de vorm van daemons. Tot nu toe is de samenwerking van BBC One en HBO goed ontvangen.
Lees de recensies die geschreven zijn over His Dark Materials.

The MandalorianVanaf het moment dat Disney+ aangekondigd werd was het slechts een kwestie van tijd tot de eerste Star Wars serie gemaakt zou worden. Dat wachten bleek niet lang te zijn, want gelijk bij lancering was de eerste aflevering van The Mandalorian te zien. Recensies zijn gemixt, maar één ding is zeker; baby Yoda is voor eeuwig in ons hart.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Mandalorian.

Sex EducationHet lijkt al lang geleden, en dat is het ook. Sex Education kwam namelijk in januari online op streamingdienst Netflix. Deze Britse komedie vertelt het verhaal van Otis, een sociaal onhandige maagd met een moeder die sekstherapeut is. Rollen zijn voor onder anderen Asa Butterfield en Gillian Anderson.
Lees de recensies die geschreven zijn over Sex Education.

UnbelievableDeze heftige Netflix miniserie draait om Marie. Marie is verkracht en wordt niet geloofd wanneer ze aangifte doet. Twee detectives gaan op zoek naar de waarheid. Het meest weerzinwekkende feit is dat het een waargebeurd verhaal is.
Lees de recensies die geschreven zijn over Unbelievable.

WatchmenWatchmen is een superheldenserie van HBO. We volgen een groep gemaskerde antihelden die, door middel van hun aanwezigheid, de loop van de geschiedenis veranderen. De serie is ontzettend goed ontvangen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Watchmen.

When They See UsToen When They See Us in mei op Netflix verscheen was het het enige waar iedereen het over had. Wat is dit een heftige serie. When They See Us gaat over vijf zwarte jongens die worden veroordeeld voor een verkrachting die ze niet hebben gepleegd. Racisme in de puurste vorm, en hartstikke waargebeurd. Het interview met Oprah bracht alle gevoelens nog eens extra naar boven.
Lees de recensies die geschreven zijn over When They See Us.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

BlackBiker
BlackBiker 4 januari 2020, 14:36
Om nou elke categorie op Chernobyl te stemmen is wat overdreven :-)

Dus voor deze categorie moet ik wat anders verzinnen. Mando of Watchmen waren erg goed, maar er zijn ook nog veel wildcard opties zoals The Boys, Evil, The Witcher, Another Live, Good Omens, See, Origins en er zullen er nog wel een paar zijn.
Gelukkig kan ik ook hier nog even over nadenken....
tweemaalh
tweemaalh 4 januari 2020, 14:39
Moeilijke keuze. Ik denk dat ik voor His Dark Materials ga, maar After Life en Sex Education waren ook erg goed
Karzal
Karzal 4 januari 2020, 23:32
Jammer dat The Witcher er niet tussen staat, waarschijnlijk kwam de serie te laat uit om mee te worden genomen in het stemproces. Wat mij betreft hoort Carnival Row hier niet tussen te staan. Het is weliswaar een mooie serie, maar dat is ook het enige positieve wat ik er over kan zeggen.
renzoroy
renzoroy 5 januari 2020, 12:18
Euphoria en Chernobyl. zijn de beste uit deze lijst. His Dark Materials en Carnival Row horen hier iig niet bij, naar mijn mening.
Hangmat
Hangmat 6 januari 2020, 11:20
Watchmen of Chernobyl. Waarom ik nog steeds geen tijd heb ingeruimd om Euphoria te kijken is me een raadsel...
Log in om een reactie achter te laten