Obi-Wan Kenobi

8.1 / 10
45 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.1 / 10
1seizoenen/6afleveringen/2022 - 2022 
NetwerkDisney+
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:45 min20222022 (Beëindigd)
Netwerk:Disney+
Obi-Wan Kenobi is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender Disney+. De serie ging in première op 27 mei 2022.

Tijdens het bewind van het Galactische Rijk begint de voormalige Jedi-meester, Obi-Wan Kenobi, aan een cruciale missie. Kenobi moet het opnemen tegen bondgenoten die vijanden zijn geworden en de toorn van het rijk het hoofd bieden.
Serie van het Jaar1x in de prijzen bij de MijnSerie van het jaar verkiezing
3e plaats in Beste superheldenserie van 2022
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 1

Populaire reacties (10)

avatar BlackBiker
6.5
8 aug 2022
Ik zie allemaal zeer hoge cijfers en helaas ben ik dan de afwijking. Ik vond de serie zwaar tegenvallen. Als iemand die de eerste Star Wars film, Episode IV A New Hope, nog in de bioscoop heeft gezien, zou je misschien verwachten dat ik dit fantastisch zou vinden. Maar dat is niet het geval.
Ja de serie krijgt een paar nostalgie punten en het ziet er schitterend uit, wat te verwachten is van Lucasfilm. Maar het is daarmee nog niet automatisch goed.

Ten eerste is het heel moeilijk om iets echt spannend te vinden als je al weet dat de hoofdpersonen het overleven en ze in feite geen enkel risico lopen. Ze komen immers nog in vele vervolgfilms voor.
Ten tweede hangt de hele serie van de clichés aan elkaar. Het is gewoon lui schrijfwerk. De Murphy doctrine wordt tot in het belachelijke uitgevoerd. Zodra er iets fout kan gaan, gaat het ook fout. Een deksel dat niet open gaat, goh, zou dat goed komen? Denk het wel, want Leia zit ook in de volgende film. En zo zijn er nog heel veel saaie voorbeelden te noemen.
En zodra het dan een beetje spannend lijkt te worden, dan is er elke keer op het laatste moment weer een redding. Die je trouwens verwacht en meestal ook aan ziet komen.

Ook het acteerwerk is niet heel hoogstaand. Moses Ingram maakt bijna een parodie van haar inquisiteur bijvoorbeeld. En de altijd goede Indira Varma krijg wel heel weinig om mee te werken. Behalve de hoofdpersonen, waarvan je al weet dat ze alles overleven, zijn de overige karaktes van bordkarton en leef je geen enkel moment echt met ze mee. Dus als iemand van hen het niet overleeft is dat lullig voor ze, maar boeit het niet echt.
Het is ook typisch Disney om je dan te laten proberen mee te leven met een robot. Geen R2D2 of C3PO, die nog karakter hadden, nee, met robots die verder eigenlijk niets doen, niet uitgewerkt zijn en geen karakter hebben. De vernietiging van één van die robots wordt zo zwaar aangezet, dat het opeens de actie overstemt. Waarom?

Ik vind het jammer. Ik had er meer van gehoopt. Maar dit staat nog niet in de schaduw van The Mandalorian.
avatar robaarts
-
25 jun 2022
Verrassende star wars serie die mij tot het eind heeft geboeid
Obi-Wan Kenobi