House of the Dragon

8.2 / 10
63 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
3seizoenen/15afleveringen/2022 - heden
NetwerkHBO
2x6 21 juli 2024Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:63 min2022 - heden
Genres:Fantasy
Netwerk:HBO
House of the Dragon is een Amerikaanse fantasyserie van de zender HBO. De serie ging in première op 21 augustus 2022.

In de prequel serie staat de Targaryen dynastie op het toppunt van haar macht, met meer dan 15 draken onder haar juk. De meeste rijken, echt of ingebeeld, vallen van zulke hoogten af. In het geval van de Targaryens begint hun langzame val bijna 193 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones, als koning Viserys Targaryen breekt met een eeuw traditie door zijn dochter Rhaenyra tot erfgenaam van de IJzeren Troon te benoemen. Maar wanneer Viserys later een zoon verwekt, is het hof geschokt wanneer Rhaenyra haar status als zijn erfgenaam behoudt, en zaait het zaad van verdeeldheid in het rijk.
Serie van het Jaar3x in de prijzen bij de MijnSerie van het jaar verkiezing
2e plaats in Beste serie van 2022
2e plaats in Beste nieuwe serie van 2022
3e plaats in Beste sciencefictionserie van 2022
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 5
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 0
Seizoen 3

Populaire reacties (17)

avatar Faceman
6.5
20 sep 2022
Ben er nog niet helemaal uit wat ik ervan vind. Veel tijdsprongen en het einde van de bruiloft in afl.5? Waar kwam dat ineens vandaan? Het is duidelijk nog geen niveau GoT.
avatar BlackBiker
6
20 sep 2022
Helaas. Ik heb het geprobeerd, maar ik ben halverwege episode 5 uitgestapt. Waarom? Ik kreeg teveel een GTST vibe van deze serie. Het pakte me absoluut niet zoals Game of Thrones me wel pakte.
Waar in die serie veel meer verhaallijnen werden uitgezet die heel slim samen kwamen gaat deze serie alleen maar over één koning en de problemen die troonopvolging voor hem geven.
Wie trouwt met wie? Wie slaapt met wie? Het zal allemaal wel, maar mij boeit het niet meer.

In de eerste paar afleveringen zat nog wel wat ouderwetse GoT gore, sex en actie. Maar dit is al even niet meer voorgekomen. De draken uit de titel zie je ook nauwelijks. En er is werkelijk geen enkel personage waarmee ik kan meeleven zoals ik dat wel kon met bijvoorbeeld Daenerys en Aria.
Ik weet dat dit een eerste seizoen is en dat er wat moet opbouwen. Maar het eerste seizoen van GoT, zelfs de eerste afleveringen, hadden me gelijk bij de strot en dat kan ik hier niet van zeggen.

Ook omdat ik merkte dat ik nauwelijks enige urgentie of plezier voelde dat de nieuwe aflevering beschikbaar was ben ik er nu mee gestopt.
De 6 heeft de serie te danken aan de wel prima productie van deze serie. Het ziet er heel mooi uit. Maar dat is helaas niet voldoende om de aandacht vast te houden.
House of the Dragon