American Crime

7.3 / 10
43 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_jeroenvv
9
29 maa 2017 20:01 -
Ongelooflijk mooie serie. De spanning wordt elke aflevering weer iets verder opgebouwd, en de acteer prestaties zijn geweldig.
Reageer
avatar_gumstarr
7
05 jul 2015 17:43 - 22 sep 2021 04:49
Er wordt weleens gezegd dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor succes in de toekomst, maar met die wandtegeltekst hoef je bij John Ridley niet aan te komen. Mocht hij in 2013 als geestelijk vader van 12 Years A Slave al met enige regelmaat een Acadamy Award, Golden Globe of BAFTA Award boven het hoofd tillen, in 2015 laat hij weer van zich horen en ditmaal met American Crime, een serie die naar alle waarschijnlijkheid onder je huid gaat zitten om daar voorlopig niet meer weg te gaan.

Het is onrustig in Modesto, want tijdens een gewelddadige inbraak komt oorlogsveteraan Matt Skokie in z’n eigen huis om het leven en wordt zijn vrouw Gwen meer dood dan levend op een brancard de ziekenauto ingeduwd. In haar zoektocht naar de daders arresteert het justitiële apparaat al snel een aantal verdachten, maar het is maar helemaal de vraag of zij zich hierbij heeft laten leiden door de harde feiten of door de diepgewortelde vooroordelen die Amerika nog steeds in haar greep houden. Ondertussen nemen de onderlinge spanningen onder de nabestaanden van Matt Skokie toe en komt zijn heldenstatus langzaam maar zeker in een iets ander daglicht te staan. Eigenlijk een heleboel ellende, dus. Lekker.

American Crime is er één waarvan je niet direct zou verwachten dat hij uit de koker van ABC komt. Met titels als Grey’s Anatomy, Modern Family en Scandal maken zij toch vooral niks-aan-de-hand televisie en je kunt veel over American Crime zeggen, maar het is niet bepaald simpel snackwerk. Met de focus op racisme, verslaving en de struggles van verknipte gezinnen zou je dit eerder verwachten van de HBO’s, AMC’s en Sundance Channels van deze wereld. Ik wel tenminste. Tóch is ditmaal ABC de afzender en dat doen ze wat mij betreft niet onverdienstelijk.
Reageer
avatar_Olga2000
-
07 jun 2015 10:43 - 22 sep 2021 04:49
Mee eens. Felicity Hoffman is een super actrice! Ik weet niet of dat de bedoeling van de serie is, maar ik ben nu bij aflevering 8 en ik kan Barb wel wurgen! Alle mijn sympathie aan de moeder die haar zoon op een vreselijke wijze verloren heeft verdween langzamere hand.

Meest verrassende van de serie dat het niet gaat om "who did it", maar meer om hoe Amerikaanse rechtssysteem werkt. En dat 'werkt' voor mij persoonlijk.

Blijkbaar is de serie voor de tweede seizoen vernieuwd. Al komt een totaal nieuwe verhaal en mogelijk nieuwe acteurs. Ik ben benieuwd hoe lang kan je deze thema uitbuiten.
Reageer
avatar_alexanderleveld
9.3
11 maa 2015 01:31 -
Ik moet zeggen dat de pilot een goede start heeft gemaakt. Een sterke prestatie van Felicity Huffman en ben erg benieuwd naar de rest van het seizoen!
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.
American Crime