Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Emile Goessens geeft "American Crime - Seizoen 3" een 9.
Geschreven door Emile Goessens op 9 juni 2017.
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

American Crime - Seizoen 3

Er zijn genoeg series te vinden die maatschappelijke problemen onder de aandacht proberen te brengen. American Crime is er hier een van. Verrassend genoeg zou je zeggen, kijkend naar de zender waar de serie op wordt uitgezonden. Want op ABC kom je dit soort series normaal gesproken nooit tegen. Bij ABC denk ik aan series als Desperates Housewives, Modern Family en Grey's Anatomy.

Seizoen drie van American Crime is helaas het laatste. In de eerste twee seizoenen werden ook maatschappelijke problemen behandeld, zoals racisme en seksueel misbruik onder jongeren. Vaak op een manier die je eigenlijk zelden ziet in series, zeker wanneer deze van Amerikaanse bodem zijn. De problemen die voorgeschoteld werden dienden eigenlijk als één grote spiegel, waar de Amerikanen eens heel diep in moesten kijken. Niet alleen omdat je de problemen te zien krijgt, maar omdat je er daadwerkelijk over na gaat denken. En dat is nu precies de bedoeling geweest van de makers.

De opzet van het derde seizoen is iets anders dan de vorige seizoenen. Er zijn meerdere verhaallijnen die dit keer elkaars paden niet kruisen, maar wel overeenkomen. In de eerste verhaallijn gaat het over dwangarbeid. Amerikaanse boeren maken misbruik van Mexicaanse immigranten die illegaal naar Amerika komen in de hoop op een beter leven. Helaas zijn de leefomstandigheden voor de immigranten er niet beter op geworden. Ook moeten ze keihard werken voor weinig geld. Een vader die Dominic Calderon heet (Benito Martinez, Million Dollar Baby), gaat naar Noord-Amerika toe om op zoek te gaan naar zijn zoon. Hij doet er werkelijk alles aan om hem te vinden, zelfs werken op de hoeve van de Amerikaanse boeren.

In de tweede verhaallijn gaat het over sekshandel. De pas 17 jarige Shae Reese (Ana Mulvoy Ten, Vanity) heeft haar ouderlijk huis ontvlucht. In de hoop op een betere toekomst leert ze een man kennen die haar al snel dwingt om seksuele handelingen met andere mannen voor geld uit te voeren. Uiteraard krijgt die man het geld en tot overmaat van ramp wil Shae kostte wat kost bij haar pooier blijven, want ze ziet alles door een roze bril. Ze is overtuigd dat haar huidige situatie beter is dan toen ze nog thuis woonde; haar pooier zorgt tenminste voor haar…

Dan zijn er nog een aantal andere verhaallijnen zoals die van de maatschappelijk werkster Kimara Walters (Regina King, Shameless), die mensen met problemen helpt en op deze manier de wereld een stukje beter probeert te maken. Ook Jeanette Hesby (Felicity Huffman, Desperate Housewives) is een vrouw die de wereld een probeert te verbeteren. Haar man werkt bij een van de eerder genoemde hoeves en zij probeert het welzijn van de werkers op de hoeve te verbeteren. Dit wordt haar niet in dank afgenomen.

American Crime is wederom een ondergewaardeerde serie die te vroeg geannuleerd is. De serie is in meerdere opzichten bijzonder. Zo is het geen standaard dramaserie zoals een Desperate Housewives of Grey's Anatomy, maar voelt het allemaal echt aan en zet het je daadwerkelijk aan het denken. Het is dus geen simpel vermaak. Daarnaast krijgen de hoofdrolspelers in elk seizoen een totaal andere rol toebedeeld. Zo speelde Felicity Huffman in het eerste seizoen een vrouw die je bloed nog net niet liet koken en speelde ze in het derde seizoen iemand die (op haar eigen manier) de wereld een stukje beter probeert te maken. Het acteerwerk is dan ook fantastisch te noemen. Vooral Felicity Huffman, Regina King en Richard Cabral deden het in mijn ogen erg goed.

Het derde seizoen stelt, ondanks de andere aanpak qua verhaallijnen en met minder afleveringen in een seizoen, niet teleur. Sterker nog: het is een ijzersterk seizoen! Erg jammer dat deze serie geannuleerd is, want ik had er graag nog een aantal seizoenen bij willen zien. Hopelijk weet American Crime andere filmmakers te inspireren, maar ook de kijkers met minder vooroordelen door het leven te laten gaan.
Volg American Crime
Vorige aflevering
Season Three: Episode Eight
Season Three: Episode Eight
03x08
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
American Crime