Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 34

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 21 tot en met 27 augustus voor je op een rijtje gezet.


  Vanwege vakantie van ondergetekende deze week geen Weetjes en Wist je dat?. Vanaf volgende week (week 35) zullen de Weetjes en Wist je dat? weer regelmatig terugkomen in het weekoverzicht. Heb je een leuke tip of nieuws? Geef het dan door in een persoonlijk bericht aan Roeman.

  Algemeen Serienieuws


  Amsterdam Comic Con


  Dit jaar komt niemand minder dan Carice van Houten naar Comic Con. Naast Pamela Anderson, Michael Madsen en John Rhys-Davies is Van Houten de vierde zeer grote naam die wordt toegevoegd aan de gastenlijst. Maar er is meer te doen tijdens de Amsterdam Comic Con 2017: Op 2 en 3 september in de Rai in Amsterdam kun je ook op de plek van Sheldon Cooper gaan zitten en je daar laten fotograferen, als je dat durft. Sheldon is nogal gehecht aan ‘His Spot’. Ook is er een escape room, zijn er enkele auto’s uit films en series te bewonderen, cosplay, merchandise, worstelen en nog veel meer.

  Xena: Warrior Princess


  Voor de fans van Xena: Warrior Princess is er slecht nieuws. De reboot gaat niet door. Het project is begraven op de begraafplaats van gecancelde series, naast de originele serie uit de jaren '90. Jennifer Salke van NBC liet dit weten aan The Hollywood Reporter: “Op dit moment gebeurt er niets. We hebben wat materiaal bekeken, maar beslisten op dat moment dat het geen reboot zou rechtvaardigen. Ik zou nooit nooit willen zeggen, omdat het zo’n geliefde titel is, maar de huidige poging is dood. Ik heb iemand nodig die precies weet wat ‘ie ermee wil doen”, doelend op de schrijver Javier Grillo-Marxuach die in april vertrok.

  Datums Series


  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  The Shannara Chronicles


  Het eerste seizoen werd uitgezonden door MTV. Spike Tv besloot om de serie The Shannara Chronicles over te nemen en nu is er eindelijk een startdatum bekendgemaakt voor het langverwachte tweede seizoen. Op 11 oktober om 22.00 uur zal het tweede seizoen van The Shannara Chronicles van start gaan bij Spike TV. Het eerste seizoen is te zien op Netflix Nederland.


  Gecancelde Series


  Chewing Gum


  E4 heeft de kauwgombubbel van de Britse komedie Chewing Gum doorgeprikt; er komt geen derde seizoen. Bedenker Michaela Coel beweerde dat ze na het einde van het tweede seizoen aan haar creatieve piek zat en ze zelf de beslissing heeft genomen om te stoppen met Chewing Gum. Channel 4 komedie-chef Fiona McDermott zei het volgende over deze beslissing: “Ze is een erg slimme en grappige schrijver, dus ze zal hier altijd een thuis hebben als ze nog een project met ons wil doen. Het is bitterzoet maar het altijd een onderdeel geweest van wat we hier doen. Wij investeren in mensen en dan komt er een punt dat zij verder gaan.” Chewing Gum is wereldwijd te zien op Netflix.

  Nieuwe Series


  Black Samurai


  Acteur/rapper Common (Hell on Wheels) zal een hoofdrol gaan spelen in de nieuwe Starz-serie Black Samurai. Common gaat de rol van Robert Strand spelen, een getrainde voormalige soldaat uit een elite eenheid. Zijn leven verandert radicaal als hij kennis maakt met de legendarisch Japanse grootmeester die hem wel wil opleiden tot samurai.

  Vernieuwde Series


  Club de Cuervos


  Netflix heeft de Mexicaanse sport-komedie vernieuwd met een derde seizoen. In Club de Cuervos gaan een broer en een zus de strijd met elkaar aan met hoge verwachtingen nadat ze een voetbalteam hebben geërfd. Het derde seizoen zal op 29 september te zien zijn bij Netflix wereldwijd. Common, RZA (van de Wu-Tang Clan), Andre Gaines en Jerry Bruckheimer zullen dienst doen als uitvoerend producenten van de serie. Cormac en Marianne Wibberley zijn de showrunners en schrijven het script van de pilot-aflevering. De serie is gebaseerd op een boek van Marc Olden.

  Friends from College


  Netflix heeft de dramedy Friends from College vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen krijgt acht afleveringen en is in de zomer van 2018 te zien bij de streamingdienst.

  Get Shorty


  Epix heeft besloten om de misdaad-komedie Get Shorty, gebaseerd op het gelijknamige boek en de film, te vernieuwen met een tweede seizoen. De zwarte komedie zal in 2018 terugkeren met tien afleveringen.

  Last Chance U


  Netflix heeft de football-docuserie Last Chance U vernieuwd met een derde seizoen, dat in 2018 bij Netflix te zien zal zijn. Het derde seizoen zal zich afspelen in Kansas om het junior college football programma te volgen van de Independence Community College.

  Room 104


  HBO heeft de anthologie serie Room 104 vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen van de serie van de broers Duplass is op dit moment te zien bij HBO, de laatste aflevering zal op 13 oktober worden uitgezonden.

  Stan Lee's Lucky Man


  Sky 1 heeft voor 2018 een derde seizoen besteld van de actie-/dramaserie Stan Lee's Lucky Man. James Nesbitt zal terugkeren als geluks-controlerende detective Inspecteur Clayton.

  Spirit: Riding Free


  Netflix heeft Dreamwork's animatieserie Spirit: Riding Free, gebaseerd op Dreamwork's Film Spirit, vernieuwd met een tweede seizoen. Vanaf 8 september zal de animatieserie over Lucky en het paard Spirit te zien zijn bij Netflix wereldwijd. In Nederland heet de serie Spirit: Samen vrij.

  Stranger Things


  Showrunners Matt en Ross Duffer hielden een interview met Vulture en hadden veel te vertellen over Stranger Things. Ross vertelde: “We denken dat het een vier-seizoenen-ding gaat worden en dan is het gedaan. Want tegen die tijd zullen onze tieners klaar zijn om naar de universiteit te gaan.” Matt vulde aan: “We moeten het verhaal blijven bijstellen. Maar ik weet niet of we kunnen blijven rechtvaardigen dat er elke jaar wel wat slechts met hen gebeurd.” Hiermee is een derde seizoen zeker bevestigd door de broers en een vierde seizoen zit er waarschijnlijk ook in. Ross vertelde: Ik zeg vier seizoenen en dan is het genoeg.” Op 27 oktober gaat het tweede seizoen van start bij Netflix.

  Transparent


  Hoewel het vierde seizoen nog van start moet gaan (22 september) heeft Amazon nu al besloten om de komedieserie Transparent te vernieuwen met een vijfde seizoen. Het vijfde seizoen zal in 2018 te zien zijn bij Amazon.

  Who Do You Think You Are? (US)


  TLC heeft de documentaireserie Who Do You Think You Are? (US) vernieuwd met een tiende seizoen. Het tiende seizoen zal in het voorjaar van 2018 van start gaan.

  Afleveringen


  Elementary


  De geruchten stroom is op gang gekomen, want het zesde seizoen van Elementary zal maar dertien aflevering krijgen. Dat zou wel eens het eind kunnen gaan betekenen van de CBS-dramaserie. Uitvoerend producent Rob Doherty gaf openlijk toe dat het wel eens het laatste seizoen zou kunnen zijn: “Er is altijd een kans dat we eerder terug kunnen komen. Als dat zo is, dan is het logisch dat er meer aflevering besteld gaan worden. We zijn nu in een afwachtende modus. En een toegevoegde complicatie, dit zou wel eens ons laatste seizoen kunnen zijn. Maar we zijn nog niet zeker. We willen er alles aan doen om er voor te zorgen dat het niet het laatste seizoen gaat worden. Maar we zullen kijken waar we staan over een paar maanden.”

  Jane the Virgin


  Het aankomende vierde seizoen van Jane the Virgin krijgt minder afleveringen. The CW heeft geknipt in het totaal aantal afleveringen, van tweeëntwintig naar zeventien. Dit is meestal een teken aan de wand dat een serie gecanceld kan gaan worden. Er is nog geen vijfde seizoen besteld, maar The CW heeft ook nog niets gecanceld. De Magere Hein van gecancelde series ligt op de loer om Jane the Virgin mee te nemen naar de begraafplaats van gecancelde series. Houd MijnSerie in de gaten voor meer nieuws over Jane the Virgin.

  Casting Nieuws


  De Kameleon


  Er komen een aantal acteurs terug die in de films van 2003 en 2005 een rol hebben gespeeld, maar er zijn ook een aantal nieuwe castleden toegevoegd aan de televisieserie gebaseerd op de boekenreeks De Schippers van de Kameleon. Zoals Cas Jansen die Gerben Zonderland gaat spelen. Dieuwertje Blok die gecast is als moeder Kees en Bas Muijs die Albert Verscheure, een fotograaf, gaat spelen. Dominique van Vliet en Steven de Jong verlengen hun rollen als Mem en Heit Klinkhamer. Michiel Kerbosch vervangt de twee jaar geleden overleden acteur Rense Westra als Veldwachter Zwart. Als tweeling werden debutanten Scott en Duke Huisman gecast. Ook Aart Staartjes is gecast in een bijrol als Pake. Zoals het er nu uitziet, gaat de KRO de serie De Kameleon in het voorjaar van 2018 uitzenden.

  Doctor Who


  Het zijn slechts geruchten, dus dit nieuws kun je het beste met een grote korrel zout nemen, maar ik wilde het MijnSerie-lezers niet onthouden. Het lijkt erop dat de nieuwe Doctor Who, Jodie Whittaker, een nieuwe compagnon heeft gevonden. Bradley Walsh zal naast de nieuwe vrouwelijke Doctor Who de nieuwe side-kick gaan worden. Een bron vertelde: “Het betekent dat zijn schema de komende maanden bomvol zit. Maar cruciaal is dat het zijn rol als presentator van The Chase niet zal beïnvloeden. Hij houdt van die serie, het publiek ook, dus hij is dolblij een manier gevonden te hebben om het allemaal te laten werken.”

  Dokter Tinus


  Georgina Verbaan gaat samen met Kim-Lian van der Meij een rol spelen in het nieuwe seizoen van Dokter Tinus. Verbaan gaat Zofia spelen, een Poolse interieurverzorgster: “Zofia dringt zich een beetje op als schoonmaakster bij dokter Tinus. Eerst vindt hij het maar vreemd, maar uiteindelijk vindt hij het ook wel prettig.” Van der Meij gaat Nienke spelen, een lerares. Het zesde seizoen van Dokter Tinus zal op 28 augustus van start gaan bij SBS 6.

  Tremors


  De serie, gebaseerd op de gelijknamige filmreeks, heeft een regisseur gevonden voor de pilot-aflevering, waar ook Kevin Bacon in mee zal gaan spelen. Vincenzo Natali (foto) gaat de pilot-aflevering van de Syfy-serie regisseren.
  Embed from Getty Images

  Overlijdensberichten


  Jay Thomas


  Acteur Jay Thomas is 24 augustus overleden aan de gevolgen van kanker. De acteur begon zijn carrière op The Love Boat, maar het bekendst werd hij door zijn rol in Mork & Mindy in de jaren '80. Ook speelde Thomas in series als Cheers, Married People, Love & War, Ink, Murphy Brown, Hercules, Katie Joplin, Ray Donovan en NCIS: New Orleans. Zijn laatste televisieoptreden was in 2015 in de serie Bones als Lenny Jay. Thomas wordt overleefd door zijn vrouw en twee kinderen. Jon Thomas Terrell is 69 jaar geworden, R.I.P.

  MijnSerie nieuws


  Column: De Onbekende Seriekijker


  Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Ellen Van Genechten gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie zij dan kijkt.

  Column: Showtime, seizoen 2 aflevering


  Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Banshee.


  Kijkcijfers: Week 33


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 14 tot en met 20 augustus in Amerika.

  Populairste series


  Maandag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series Van afgelopen week waren op MijnSerie.


  Prijsvragen


  - Maak tot 30 augustus kans op het eerste seizoen van Riverdale.

  Prijsvraag antwoorden


  - Het antwoord op de prijsvraag van Billions; Eén van de bedenkers van Billions werkt voor een krant. Welke krant is dit?, was The New York Times.

  - Het antwoord op de prijsvraag van The Good Wife; Wat is de naam van de law firm waar Alicia werkte?, was Stern, Lockhart and Gardner.

  - Het antwoord op de prijsvraag van The Last Kingdom; Door wie wordt Guthred gegijzeld?, was Sven.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Recensies


  Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen


  Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen. Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van augustus.

  -

  Maandag 28 augustus

  :
  19.55 – Familie – Seizoen 27 (VTM)
  20.10 – Thuis – Seizoen 23 (Eén)

  -

  Dinsdag 29 augustus


  20.00 – The Great British Bake Off – Seizoen 8 (Channel 4)
  22.00 – Geordie Shore – Seizoen 15 (MTV)

  -

  Donderdag 31 augustus


  22.00 – The Great British Bake Off: An Extra Slice – Seizoen 4 (BBC Two)

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy
  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_anonymous
  28 aug 2017 12:11 -
  Hoop niet dat de nieuwe Doctor Who compagnon ten koste gaat van Bill. Ben net een beetje aan haar gewend.
  Reageer

  Laatste nieuws

  Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.
  Vandaag, 14:00
  De leukste website van Nederland, MijnSerie.nl, is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
  Vandaag, 12:00
  Emily Deschanel is gecast voor Devil in Ohio-serie gebaseerd op suspensethriller van Daria Polatin.
  Vandaag, 11:00
  Talon's gevecht is bijna voorbij. The Outpost krijgt geen vijfde seizoen van The CW, de allerlaatste aflevering zal op 7 oktober worden uitgezonden.
  Vandaag, 10:00
  2
  Het filmen begint volgend jaar en Wilderness zal in 2023 exclusief op Prime Video te zien zijn in meer dan 240 landen en gebieden.
  Gisteren, 14:00
  Je wilt misschien wel uit het Arconia-gebouw blijven. Hulu heeft Only Murders in the Building vernieuw met een tweede seizoen.
  Gisteren, 13:00
  1