Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 19

Showtime, seizoen 2 - aflevering 19

"It's Showtime everybody. Showtime"

Banshee

Op 20 mei 2016 werd de laatste aflevering uitgezonden van Banshee. De serie van 38 afleveringen in vier seizoenen heeft vanaf minuut één goede pers gekregen. Ik denk volledig terecht. Cinemax schuwt met Banshee geen geweld (af en toe zeer stevig), geen seks en ook het geloof wordt niet gespaard.

In Banshee worden Native Americans, Amish, criminelen en inwoners van Banshee gemixt en gehusseld tot een geweldige gewelddadige serie, iedere aflevering is er wel een vecht- en/of schietpartij, die de kijker geboeid weet te houden.

Lucas Hood, zijn echte naam komen we nooit te weten, wordt sheriff in een stadje waar geweld, seks en criminele activiteiten aan de orde van de dag zijn. De geweldloze Amish zijn de uitzondering op de regel, maar hun passiviteit irriteert soms ook wel eens. Naast Hood is daar Job. Ik houd van Job. Zijn manier van doen, zijn onnavolgbare one-liners, zijn gaderobe inclusief pruiken en zijn kennis van zaken zijn een genot om naar te kijken.

Sugar Bates is een oud-bokser die een café runt, waar Hood en uiteindelijk Job hun thuisbasis krijgen. Carrie Hopewell is het tragische liefdesverhaal in deze serie, die nergens plakkerig of overdreven aanvoelt. De schurken Kai Proctor en Clay Burton zijn ook echt gewetenloze schurken waarvan je weet dat die gewetenloos te werk gaan om hun zin en recht te krijgen.

Brock Lotus, Siobhan Kelly, Emmett Yawners en uiteindelijk Kurt Bunker staan aan de ‘goede’ kant van de wet en roeien met de riemen die zij hebben. Banshee is een uitstekend in elkaar getimmerde serie met uitstekende acteurs die geweldige karakters mogen spelen. Zet Banshee maar vast op je wensenlijst, want ik denk dat de serieliefhebber deze serie niet mag laten liggen.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Fleetwood Mac - Dreams

Tot 16 september en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

GoonerJenny
GoonerJenny 26 augustus 2017, 10:57
Banshee, is mijn favoriete serie ever!!
peter1981
peter1981 26 augustus 2017, 11:47
Snap ik helemaal! :-) Top serie inderdaad.
renzoroy
renzoroy 26 augustus 2017, 12:26
1 van de beste series ooit :)
DavidPrice
DavidPrice 27 augustus 2017, 11:15
Absoluut één van de beste. Prachtig geweld ook.
renzoroy
renzoroy 27 augustus 2017, 22:28
prachtig geweld? :p
anonymous
anonymous 27 augustus 2017, 18:50
Geweldige serie. Een van de beste ooit. Genieten van de eerste tot de laatste minuut.
Log in om een reactie achter te laten