Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: ellenvangenechten10

De Onbekende Seriekijker: ellenvangenechten10

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 52ste Onbekende Seriekijker is Ellen Van Genechten (26)

Ellen Van Genechten

Aantal serie-uren per week: Ik kijk gemiddeld zo’n vier afleveringen per avond. Af en toe houd ik eens een Lazy Sunday {luie zondag} waarbij ik dan een hele namiddag series kijk. Toch blijven er steeds nog series op het lijstje staan.
Allereerste serie ooit gezien: Mijn liefde voor series is begonnen toen ik een jaar of dertien was, met de serie Charmed. Het was de allereerste serie die ik keek en het begin van mijn verslaving. Het was ook de allereerste dvd die ik kocht. Drie zussen die plots magische krachten kregen en waar er een totaal nieuwe wereld voor hen openging.
Beste serie ooit: Volgens de rangschikking op MijnSerie zouden dit Pretty Little Liars, One Tree Hill en Teen Wolf moeten zijn. One Tree Hill blijft één van mijn favorieten. Het had alles wat een goede serie moet bevatten: humor, drama en veel liefde.
Beste serie op dit moment: Afgelopen week keek ik naar de nieuwe serie The Bold Type. Ik moet zeggen dat dit absoluut een kanshebber is om één van mijn favorieten te worden. Het heeft een hoog Sex and the City gehalte. Drie jonge vrouwen die hun plaats zoeken in het werkleven en in de liefde. Voeg daar een vleugje humor aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een nieuwe Gossip Girl of Pretty Little Liars. Verder kijk ik ook heel erg uit naar de laatste afleveringen van Teen Wolf. Met pijn in het hart zal ik daarna afscheid nemen.
Serie die op de planning staat: Momenteel heb ik geen series die ik nog absoluut moet zien! Ik ben constant op zoek en kijk meerdere series tegelijk. Een tijdje geleden moest ik Gilmore Girls absoluut zien. Ondertussen ben ik bijna volledig bij.



Ellen Van Genechten, haar gebruikersnaam is ellenvangenechten10, is 3 jaar en 10 maanden lid van MijnSerie.nl: “Hallo, ik ben Ellen en ben 26 jaar oud. Ik werk als leerkracht Nederlands en Engels in België. Ik heb communicatiewetenschappen gestudeerd met profiel ‘Cultuur en Media’. Mijn thesis-onderzoek ging over de gender-representatie in hedendaagse vampierseries. De liefde voor series uitte zich in mijn studiekeuze, maar ook de dag van vandaag nog. Ik probeer tijdens mijn lessen zoveel mogelijk series te verwerken en ik heb al menig leerlingen ‘verslaafd’ gemaakt aan één of meer series. Ik ben ondertussen al bijna vier jaar lid van MijnSerie. Ik kwam toevallig uit bij deze website, want ik zocht iets om mijn series bij te houden, vooral het bijhouden bij welke aflevering je zat. Ik kijk enorm veel series en zocht daarom een geheugensteuntje en ik ben blijven hangen bij MijnSerie.



Als je een persoonlijke Top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze Top 5 er dan uit?: “1. Teen Wolf, 2. Pretty Little Liars, 3. One Tree Hill, 4. Shadowhunters, 5. Bones. Maar ik vind het eigenlijk verschrikkelijk om er maar vijf uit te kiezen. Ook heb ik dit jaar al afscheid moeten nemen van menig serie die me lief was: Rizzoli & Isles, Bones, The Vampire Diaries en onlangs nog Pretty Little Liars.” Naast een Top 5, heb je ook een slechtste serie die je ooit hebt gezien? Zo ja, welke was dit dan?:Scream Queens! Ik heb me door het eerste seizoen heen moeten worstelen en wilde seizoen twee dan nog een kans geven. Verder dan aflevering één ben ik niet gekomen. Het werd voorgesteld als een nieuwe interessante thriller met humor. Het was werkelijk verschrikkelijk. Ik kon maar niet begrijpen dat deze grote namen in Hollywood hieraan wilden meewerken.”



Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Het is zeker een vorm van ontspanning, maar ook een vorm van escapisme. Het leven is al serieus genoeg en na een dag hard werken wil je gewoon ook eens ontsnappen naar andere werelden.” Over andere werelden gesproken, al die series komen uit een bepaald land. Heb jij voorkeur voor het land waar een serie uit moet komen?: “Ik kijk het liefst Amerikaanse series, Amerika is altijd mijn droomland geweest. Mocht ik ooit naar het buitenland moeten verhuizen, dan zou het naar Amerika zijn. Het is het land waar dromen lijken uit te komen. Ik kijk niet graag naar series waarvan ik de taal niet begrijp, dus Scandinavische series zijn uitgesloten. Het vraagt te veel concentratie om steeds te lezen wat er gezegd wordt. Ik luister vaak gewoon en daarom zijn Amerikaanse series perfect.”



In series zijn er ook verschillende genres. Welk genre heeft jou voorkeur?: “Fantasy en feel good drama! Magische wezens en verzonnen werelden hebben me altijd aangesproken. Ik was dan ook een Harry Potter-fan van het eerste uur. Fantasy-series zal ik dan ook altijd een kans geven. En welk meisje houdt nou niet van een beetje drama in haar leven?! Dus ook die series staan bovenaan de lijst. Maar mijn smaken lopen eigenlijk ver uiteen. Ik kan kijken naar heel meisjesachtige dingen, maar ook American Horror Story staat steevast op de te-kijken-lijst.”
>Dylan O’Brien uit Teen Wolf
Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Klinkt het heel kinderachtig wanneer ik Dylan O’Brien antwoord? Vanaf de eerste aflevering van Teen Wolf (en ja, ik was fan vanaf het begin, toen de allereerste aflevering uitgezonden werd) ben ik verkocht. Ik kende hem dan ook al lang voor The Maze Runner uitkwam. Maar ook de manier waarop Viola Davis haar rol in How to Get Away with Murder vertolkt tart elke verbeelding.”



Welke series volg je op dit moment?: “Ik volg momenteel heel wat series, maar de beste zijn: Shadowhunters (super boekenreeks ook), The Bold Type, The Mist, Zoo, Younger, The Night Shift, en verder ben ik blij dat Suits weer begonnen is.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Echt verslaafd aan één serie ben ik niet echt. Binge-watchen doe ik amper, omdat ik de series volg wanneer ze uitkomen en dus elke week wacht op een aflevering. Dit vind ik ook spannender want elke aflevering eindigt geregeld op een cliffhanger en anders kan je gewoon direct verder kijken en is de spanning er een beetje af.”



Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Wachten op de Belgische zenders doe ik nooit, dan loop je hopeloos achter. De dag dat Netflix uitkwam in België had ik meteen een abonnement, maar ook daar had ik de meeste series al gezien. Ik ben wel blij dat ze steeds meer series synchroon uitzenden met Amerika. Verder stream ik bijna altijd. Ter compensatie koop ik dan ook wel de dvd’s. Mijn seriecollectie is zeer uitgebreid en geldverslindend, maar dat heb ik ervoor over.” Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij?: “Ik kijk meestal alleen naar series, dan pas kan ik echt ontspannen. In de zetel met een dekentje en een zakje chips. Ik heb echter ook mijn fietsseries. In mijn huiskamer staat mijn hometrainer en daar fiets ik dan terwijl ik een aflevering bekijk, want geef toe, sporten is toch leuker terwijl je aan het ontspannen bent?”



We zijn alweer bij de laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Zeker een 10. Zonder mijn series zou ik niet kunnen leven. Mijn avond is niet ontspannend geweest indien ik geen aflevering gekeken heb. Vaak kijk ik na het uitgaan met vrienden toch nog snel een aflevering. MijnSerie zorgt ervoor dat ik alles georganiseerd kan houden en het houdt me op de hoogte van nieuwe series en data. Het weekoverzicht heeft dan ook een vaste afspraak met mij.”

Ellen Van Genechten (ellenvangenechten10) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 7 september komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Ellen, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

TM1993
TM1993 26 augustus 2017, 17:55
Ik ben het helemaal eens met je mening over One Tree Hill, deze serie zal ook altijd één van mijn favorieten blijven. Heerlijke serie!
renzoroy
renzoroy 27 augustus 2017, 02:08
Scream Queens was lache joh :) Shadowhunters en The Mist vind ik beide echt zo slecht, zeker als je het vergelijkt met de films, die ik wel goed vond (vooral The Mist). Maar je vind vast nog wel vele andere series hier om te kijken :) :P. Zelf ben ik wel vannet binge watchen en vind ik het met sommige series maar irritant dat ik steeds een week moet wachten op de volgende ep (zoals met Mr Mercedes bijvoorbeeld). Veel kijk plezier nog :)
Log in om een reactie achter te laten