Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 21

Weekoverzicht 21

Weekoverzicht van 22 mei tot en met 28 mei.

* Weetjes:
-Er is vorige week een update gedaan waardoor je als premium gebruiker nieuwe functies kan testen. Dit zou eigenlijk deze week voor alle Premium gebruikers live gaan, echter heb ik niet genoeg tijd gehad daarvoor. Wel is het mogelijk om dit zelf aan te zetten (via je profiel > bewerken > "Ja, ik wil testen". Dit staat bij "Website-instellingen"). Volgende week zal ik het voor alle Premium gebruikers standaard aan zetten en is het natuurlijk mogelijk om het uit te zetten.

Datums Series
Pretty Little Liars
- De serie Pretty Little Liars nadert zijn einde. De serie, te zien op Freeform en Netflix, krijgt in totaal nog vijf afleveringen (Freeform 30 mei, 6 juni, 13 juni en 20 juni/ Netflix 4 juni, 11 juni, 18 juni en 25 juni)). Op 27 juni (Freeform) en 2 juli (Netflix) zal de allerlaatste aflevering worden uitgezonden. Hopelijk zullen er antwoorden komen op de vraag wie A.D. is. De dames zitten momenteel nog midden in het spel dat ze van A.D. moeten spelen en deze lijkt de mooie kleine leugenaars ook uit elkaar te scheuren.

Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Last Ship
- The Last Ship zal op 20 augustus terugkeren bij TNT. Het vierde seizoen zal van start gaan met een twee uur durende première-aflevering.

Gecancelde Series
CBC
- CBC heeft een aantal series gecanceld. Onder andere de misdaad-dramaserie Bellevuena na slechts één seizoen (ondanks plannen voor een tweede seizoen). Pure en Shoot the Messenger zijn ook na één seizoen gecanceld door CBC. Ook zijn dramaserie The Romeo Section na twee seizoenen en de dramedy Four in the Morning na één seizoen gecanceld.

Chicago Justice
- Nieuws vanuit meerdere media vertellen dat Chicago Justice niet vernieuwd gaat worden met een tweede seizoen. NBC moet het nieuws nog bevestigen of ontkennen.

Fargo
- Het is allerminst zeker, maar het ziet er naar uit dat het derde seizoen de laatste gaat worden van Fargo. FX directeur John Landgraf zei: “Er komt mogelijk nooit meer een Fargo. Tenzij Noah Hawley een briljant idee heeft dat hij net zo goed kan maken als de voorgaande drie. Ik denk dat als de mensen bij het einde van het derde seizoen zijn, ze beseffen dat deze thematisch anders is. Het gaat echt over het moment waarop we nu leven.” Mocht er toch een vierde seizoen gaan komen zal die minimaal twee jaar op zich laten wachten, want bedenker Noah Hawley is druk bezig met FX-serie Legion en ook nog enkele films.

The Get Down
- Er komt geen tweede seizoen van de muzikale Netflix-serie The Get Down. Na problemen achter de schermen met onder andere de financiering heeft Netflix besloten om de Baz Luhrmann-serie definitief te cancelen. Het eerste seizoen werd uitgezonden in twee delen, waarvan het tweede deel vanaf april was te zien bij de streaminggigant.
Baz Luhrmann heeft een bericht geschreven op zijn Facebookpagina, klik hier.

Nieuwe Series
A very English scandal
- Hugh Grant (foto) gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe driedelige miniserie van de BBC,
A very English scandal. Na 25 jaar afwezigheid op het kleine scherm komt de Britse acteur na Till We Meet Again uit 1989 terug als de politicus Jeremy Thorpe. De inmiddels overleden Thorpe was hoofd van de Britse Liberal Party en één van de meest controversiële personen uit de geschiedenis van de Britse politiek. In 1976 betichtte Norman Scott, toen model, Thorpe van homoseksuele handelingen die hij verricht zou hebben. In die tijd was dat verboden in Groot Brittannië. Hij moest daarom aftreden als partijleider. Thorpe heeft altijd ontkend, maar helaas was zijn reputatie al vernietigd. Ook de vrijspraak in een rechtszaak heeft zijn reputatie niet verbeterd. Hugh Grant gaat in A very English scandal samenwerken met regisseur Stephen Frears. Het is nog niet bekend wanneer de serie uitgezonden gaat worden bij BBC One.

Cleopatra
- Amazon Studios is bezig met het ontwikkelen van dramaserie over Cleopatra. Cleopatra zal gemaakt worden door Jonathan E. Steinberg en Robert Levine (bedenkers en uitvoerend producenten van Black Sails) en uitvoerend producent Dan Shotz. Levine schreef het script van de serie en beschrijft het project als 'The Godfather in het oude Egypte'. Na haar leven bijna te zijn verloren tijdens een bloederige coup, moet Cleopatra haar natuurlijke geestdrift en politieke talenten gebruiken om haar troon weer toe te eigenen en de eer van haar familie en koninkrijk te redden.

Ellen DeGeneres
- Netflix krijgt een nieuwe stand-up comedy show met niemand minder dan Ellen DeGeneres. DeGeneres: “Het is vijftien jaar geleden dat ik een stand-up special deed. Vijftien jaar. Nu ik deze special aan het schrijven ben, kan ik niet meer wachten. Ik hou jullie op de hoogte waar en wanneer ik mijn Netflix-special ga opnemen. Ik ben zo enthousiast, ik kan niet wachten om het aan jullie te tonen.” Het is nog niet bekend wanneer de serie op netflix te zien zal zijn.

Guantánamo
- Niemand minder dan Oliver Stone (Oliver Stone's Untold History of the United States) zal bij Weinstein Television de regie op zich gaan nemen van de nieuwe dramaserie Guantánamo. Guantánamo is een creatie van Daniel Voll (The Unit) en zal zich richten op de gevangenen van 's werelds meest beruchte en controversiële gevangenis. Het verhaal zal vanuit meerdere perspectieven worden verteld en is het resultaat van Volls uitgebreide onderzoek naar de meest duistere geheimen van Guantánamo Bay. In de serie, die meerdere seizoenen in beslag moet nemen, zal niet alleen het verhaal van de gevangenen worden verteld, maar ook dat van de soldaten, rechters, advocaten, dokters, journalisten en andere burgers de betrokken zijn bij de afgelegen militaire basis. Stone (foto) zal in ieder geval het eerste seizoen gaan regisseren en Alexandra Milchan (The Wolf of Wall Street) zal het gaan produceren.

Hanna
- Amazon Studios hebben Hanna, naar de gelijknamige film van David Farr uit 2011, gelijk tot serie besteld. Hanna de serie wordt omschreven als een thriller en volwassen-worden dramaserie, die de reis volgt van een buitengewoon jong meisje die aan de meedogenloze achtervolging van een buiten-zijn-boekje gaande CIA agent probeert te ontsnappen als ze probeert de waarheid te achterhalen over wie zij nu eigenlijk is.

The Dark Crystal: Age of Resistance
- The Dark Crystal, de film uit 1982, zal zijn comeback krijgen bij Netflix. Het ziet ernaar uit dat de serie, bedacht en gecreëerd door Jim Hanson en Brian Found, in 2018 te zien zal zijn bij de streamingdienst, maar de opnames moeten nog van start gaan. The Dark Crystal: Age of Resistance zal zich gaan afspelen voor de gebeurtenissen uit de film. De serie krijgt tien afleveringen en er wordt een gloed nieuw avontuur getoond. We gaan terug naar de wereld van Thra. Wanneer drie Gelflings het afschuwelijke geheim achter de krachten van Skeksis ontdekken, beginnen ze aan een epische reis om de rebelse strijdmachten aan te wakkeren in een poging de wereld te redden van de ondergang.
Video on youtube


Vernieuwde Series
HBO
- Al in het weekoverzicht 14 heeft MijnSerie bericht dat Silicon Valley vernieuwd was. Nu heeft HBO het nieuws eindelijk bevestigd. Silicon Valley is officieel vernieuwd met een vijfde seizoen dat in 2018 van start zal gaan. Ook heeft HBO Veep vernieuwd met een zevende seizoen. Op 18 juni zal de seizoenfinale van het zesde seizoen van Veep worden uitgezonden.

Afleveringen
Game of Thrones
- Het is bevestigd, het allerlaatste achtste seizoen van Game of Thrones zal slechts zes afleveringen krijgen. Het aankomende zevende seizoen krijgt zeven afleveringen, waardoor het totaal van Game of Thrones op 73 afleveringen gaat komen. In 2018 zal het allerlaatste seizoen worden uitgezonden, seizoen zeven gaat deze zomer van start bij HBO.

Casting Nieuws
Criminal Minds
- Het zou zomaar kunnen dat Kirsten Vangsness en A.J. Cook niet terugkeren in het dertiende seizoen van Criminal Minds. Volgens Deadline willen Vangsness en Cook hetzelfde salaris als hun mannelijke collega’s, maar de onderhandelingen daarover zijn tot nu toe op niets uitgelopen. In 2013 had het duo al succesvol onderhandeld over een salarisverhoging, maar toen verdienden ze nog steeds minder dan hun mannelijke evenknieën. Volgens bronnen hebben beide actrices verklaard de serie te zullen verlaten als hun verzoek voor gelijktrekking van salaris niet gehonoreerd wordt. NBC was niet bereikbaar voor enig commentaar. MijnSerie houdt het nieuws over Criminal Minds scherp in de gaten.

Law & Order: Special Victims Unit
- Voor het aankomende twintigste seizoen van Law & Order: Special Victims Unit is er een nieuwe showrunner gevonden. Michael S. Chernuchin (Chicago Justice) zal de tweede nieuwe showrunner in twee jaar tijd worden in de lange geschiedenis van Law & Order: Special Victims Unit. Hij vervangt Rick Eid, die Warren Leight verving in het achttiende seizoen.

Supernatural
- Het ziet er naar uit dat Crowley niet zal terugkeren in het dertiende seizoen van de bovennatuurlijke dramaserie Supernatural. De koning van de hel, gespeeld door Mark Sheppard, was vanaf het tiende seizoen een regulier castlid bij The CW serie.

Columns
Showtime, seizoen 2 – aflevering 7
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 20
- Klik hier voor de kijkcijfers van 15 mei tot en met 21 mei.

Lijsten
HBO, Amazon en A&E
- Regelmatig krijgt MijnSerie de vraag of er niet zoiets is als een lijst met alle series die gecanceld, vernieuwd of nog in afwachting zijn. Vanaf nu hebben we ook de zenders Amazon, HBO en A&E erbij gezet.

Populairste series
Populairste series afgelopen week
- Welke series waren er in week 21 het populairst? Klik hier om het te lezen.


MijnSerie
Recensies
- Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen
- Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen. Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Overlijdensberichten
Sir Roger Moore
- De acteur Roger Moore, die in de filmwereld bekend werd als James Bond, is dinsdag 23 mei overleden in Zwitserland. Moore leed korte tijd aan kanker. Moore speelde van 1973 en 1985 James Bond in zeven Bond films. Maar televisieliefhebbers zullen Moore ook kennen als The Saint, Ivanhoe en als Lord Brett Sinclair in The Persuaders. Ook speelde Moore in Maverick, The Alaskans, en The Dream Team. Zijn laatste televisieoptreden was in 2002 in Tatort. Moore wordt overleefd door zijn vrouw en drie kinderen. Roger George Moore is 89 jaar geworden, R.I.P.

Prijsvragen
Antwoorden prijsvraag week 20
- Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

* WolfCon
Vraag: Een deel van het verhaal uit het zesde seizoen is gebaseerd op een nummer van The Doors. Maar uit welk lied haalde The Doors hun inspiratie voor het nummer Riders on the Storm.?
Antwoord: Riders in the Sky van Stan Jones

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van mei.
-Maandag 29 mei:
19.00 – Steven Universe – Seizoen 5 (Cartoon Network)

-Dinsdag 30 mei
00.00 – Good Bones – Seizoen 2 (HGTV)
21.00 – Broken (2017) – Serie première (BBC One)

-Woensdag 31 mei
21.00 – 24 Hours in A&E – Seizoen 13 (Channel 4)
22.00 – Brother vs. Brother – Seizoen 5 (HGTV)

* Wist je Dat?:
-Bryan Fuller een idee heeft voor het vierde seizoen van Hannibal: “Ik heb net een geweldig idee voor seizoen vier. Er is een interessant hoofdstuk in de relatie tussen Will Graham en Hannibal Lecter dat fascinerend zou zijn om uit te pakken. Ik heb het gedeeld met de bepalende heren en zij zijn enthousiast. Er is een verhaal dat ik wil laten zien rond Katie Isabelle’s personage Margot Verger, waarvan we beweren dat ze de moeder is van de Verger erfgenamen en de Verger vleesverpakkingsindustrie.” Hannibal werd in 2015 gecanceld door NBC na drie seizoenen. Fuller: “Ik heb gesproken met Martha De Laurentiis (uitvoerend producent) en met Mads {Mikkelsen} en Hugh {Dancy}. We zijn allemaal opgewonden over een mogelijke terugkeer van het verhaal. Maar er zijn nog wat horden te nemen. Ik heb dit gedeeld met de mannen en ze er beide erg enthousiast over.”

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Bryan Fuller

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

sarlottje
sarlottje 29 mei 2017, 14:46
Ligt het aan mij of lijkt het erop dat de langlopende series er langzaam mee gaan stoppen?
sarlottje
sarlottje 29 mei 2017, 14:47
En wat zijn de extra functies eigenlijk bij premium?
Log in om een reactie achter te laten