Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 43

Weekoverzicht 43

Weekoverzicht van 24 oktober tot en met 30 oktober

* Weetjes:
-Producent Marc Guggenheim heeft de titel verklapt van The CW crossover tussen de superheldenseries The Flash (2014), Arrow, DC's Legends of Tomorrow en Supergirl, al noemt hij de laatste niet. “Arrow aflevering 508 heet ‘Invasion!’ met dat uitroepteken. En DC's Legends of Tomorrow 208 heet ‘Invasion!’. Ik laat het aan jullie fantasie over wat The Flash (2014) voor titel zal krijgen,” grapte Guggenheim. Hoewel hij Supergirl niet noemt , weten we wel dat het personage Kara Zor-El te zien is in de crossover. Het lijkt er dan ook op dat het een drievoudige in plaats van viervoudige cross-over gaat worden. In de cross-over krijgen we te zien hoe de buitenaardse Dominators de Aarde aanvallen. Het gaat ze vooral om de metamensen op Aarde. Hoe het precieze gaat verlopen is niet bekend gemaakt.


Algemeen Serienieuws
Star Trek: Discovery
- Bryan Fuller staat niet langer aan het roer van de nieuwe Star Trek serie Star Trek: Discovery. De showrunner heeft zich terug getrokken uit het project en het roer overgegeven aan uitvoerend producenten Aaron Harberts en Gretchen Berg.

Datums Series
Bones
- Het duurde wat langer dan normaal maar eindelijk heeft FOX de startdatum aangekondigd van het allerlaatste twaalfde seizoen van Bones. Uitvoerend producent Hat Hanson zei: “Vanaf het allereerste seizoen werd Bones “The Little Engine That Could” genoemd. We kunnen dus niet meer trotser zijn op de manier waarop Bones zal eindigen, als FOX langst lopende gescripte dramaserie. En we zijn daar gekomen door waanzinnig loyale, luidruchtige, lieve en levendige kijkers {fans}.”

Flikken Maastricht
- Van afstel was geen sprake na het uitstel in augustus 2017. Het elfde seizoen van Flikken Maastricht start op 16 december.

November
- Welke series starten wanneer en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, welke kabelzender of welke streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

Sherlock
- Eindelijk een startdatum. Op 1 januari 2017 zal het vierde seizoen van Sherlock van start gaan met de aflevering The Six Thatchers.


Gecancelde Series
Saving Hope
- De Canadese bovennatuurlijke medische dramaserie van CTV, Savin Hope, is gecanceld. Er komt geen zesde seizoen. Erica Durance kondigde het nieuws zelf aan op twitter. Wanneer het allerlaatste vijfde seizoen van start zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

Nieuwe Series
Overzicht nieuwe series
- In november komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

Salvation
- CBS heeft een nieuw zomerserie aangekondigd; sciencefiction-thriller Salvation. Alex Kurtzman (Fringe) zal de serie voor CBS gaan ontwikkelen. Liz Kruger en Craig Shapiro (Extant) zijn de schrijvers van het script, dat gebaseerd is op een verhaal van Matt Wheeler. Uitvoerend producenten zijn Kurtzman, Kruger, Shapiro, Heather Kadin en Peter Lenkov. Salvation gaat over een aan de MIT afgestudeerde ster uit de technologie-industrie die het Pentagon op de hoogte stelt van een stuitende ontdekking; dat een asteroïde nog maar zes maanden verwijderd is van inslag op de aarde. De serie zal dertien afleveringen van elk een uur omvatten en gaat in de zomer van 2017 in première.

Sneakers
- De film uit 1992 van Phil Alden Robinsons met o.a. Robert Redford, Sidney Poitier, Ben Kingsley, Mary McDonnell, Dan Aykroyd en River Phoenix in de cast krijgt een serie bij NBC. Sneakers gaat over een groep dieven die de nieuwste technologieën gebruiken om in te breken bij dezelfde bedrijven die hen inhuren de beveiliging te verzorgen. Wanneer het team echter tekent voor een opdracht van de NSA om een wiskundig genie te beroven, worden de teamleden een voor een van kant gemaakt. Uitvoerend producent Tom Szentgyorgyi (The Mentalist), en producentenechtpaar Walter Parkes en Laurie MacDonald zullen de serie in samenwerking met Universal TV maken. Parkes schreef het script van de oorspronkelijke film samen met Robinson en Lawrence Lasker.

WWE komedie
- FOX gaat samen met Dwayne Johnson (Ballers) een komedieserie maken gebaseerd op de ervaringen van Johnson a.k.a. The Rock en voormalig WWE-schrijver Brian Gewirtz. De serie zal een kijkje geven achter de schermen van de WWE-worstelwereld in de Verenigde Staten. Johnson: “In november zit ik 20 jaar in de professionele worstelwereld. Toen ik 24 jaar was en hard moest werken, verdiende ik 40 dollar per wedstrijd en wist ik niet wat mij te wachten stond", aldus Johnson. Er is verder nog weinig bekend, maar MijnSerie houdt je op de hoogte.

Vernieuwde Series
Deadly Sins
- Investigation Discovery heeft de misdaadserie Deadly Sins vernieuwd met een zesde seizoen. Er zijn nog genoeg waargebeurde misdaadverhalen te vertellen. Presentator en gastheer Darren Kavinoky zal ook dit seizoen terugkeren.

Face Off
- Syfy heeft nog steeds niet genoeg van de reality competitieserie Face Off. De Award Winnaar Face Off heeft een elfde seizoen gekregen die op 24 januari 2017 van start zal gaan. Het elfde seizoen wordt een All Star seizoen van terugkerende deelnemers.

Frontier (2016)
- Netflix en Discovery Canada hebben nu al de Jason Momoa serie Frontier (2016) vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen gaat op 6 november bij Discovery Canada in première.

Nightcap
- De nieuwe komedieserie van Pop gaat pas op 16 november in première, maar nu al is de serie Nightcap vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen krijgt tien afleveringen.

The CW
- Voor de zomer van 2017 keren drie series terug bij The CW. Whose Line Is It Anyway met een dertiende seizoen, Masters of Illusion (2014) met het zesde seizoen en Penn & Teller: Fool Us keert terug met een vierde seizoen.

We Bear Bears
- Cartoon Network heeft de animatieserie We Bear Bears vernieuwd met een derde seizoen dat in 2017 te zien zal zijn.

Young & Hungry
- Freeform blijft jong en hongerig. Ze hebben de serie met Emily Osment vernieuwd met een vijfde seizoen. Osment kondigde het nieuws maar zelf aan ‘omdat niemand anders het nog had aangekondigd’.

Yukon Men
- De Discovery Channel realityserie Yukon Men is vernieuwd met een zesde seizoen die in 2017 van start zal gaan.

Afleveringen
Notorious (2016)
- Het gaat niet lekker met de nieuwe ABC juridische dramaserie Notorious (2016). De serie zit in de gevarenzone om gecanceld te worden, als eerste dit seizoen. De Magere Hein van gecancelde series likt zijn lippen al af want hij heeft de serie al een kopje kleiner gemaakt. Notorious (2016) stond te boek als dertiendelige serie, maar is nu ingekort naar slechts tien afleveringen. ABC beweert dat de tien afleveringen absoluut uitgezonden gaan worden, maar men mag er van uit gaan dat er geen tweede seizoen komt van Notorious (2016). Slechts een dramatische verhoging van kijkcijfers zal de serie misschien kunnen redden uit de handen van de Magere Hein. Uiteraard houdt MijnSerie je op de hoogte.

Casting Nieuws
House of Cards (2013)
- Patricia Clarkson (foto, Murder One) en Campbell Scott (Royal Pains) zullen beide een belangrijke rol gaan spelen in het vijfde seizoen van House of Cards (2013). Ander nieuws over House of Cards (2013); Frank Pugliese en Melissa James Gibson, die als schrijvers meewerken aan de serie sinds het derde seizoen, zijn nu showrunners. Dat komt omdat Beau Willimon na het vierde seizoen vertrok. Hij was sinds het eerste seizoen betrokken bij House of Cards (2013), maar vertrok na het vierde seizoen. Wanneer het vijfde seizoen van start zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

Narcos
- Narcos vult de castinglijst aan met twee nieuwe reguliere acteurs. Michael Stahl-David (Show Me A Hero) en Matt Whelan (Go Girls). Stahl-David (foto) speelt de rol van Chris Feistl, een jonge Amerikaanse DEA-agent die een opdracht in Colombia op zich neemt nu de drugshandel verschuift naar het Cali-kartel. Whelan speelt zijn partner, de rol van Daniel Van Ness. De echte Javier Pena (in de serie gespeeld door Pedro Pascal) legde uit wat het verschil tussen het Cali kartel en dat van Medellín is. Pena: “Het Medellín Kartel was het wilde westen en het Cali Kartel is veel zakelijker. Het waren accountants, professionele witwassers. Ze waren verfijnder en heel anders. Cali verschoof veel meer drugs en stuurde meer naar de VS.”

Columns
De 100 recensies van…
- Deze week een column van een recensieschrijver die de magische grens van 100 heeft bereikt. Klik hier om het interview met Danny Wilde te lezen.

Showtime, aflevering 25
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 42
- Klik hier voor de kijkcijfers van tot en met .

Overlijdensberichten
Michael Massee
- De acteur, die vooral bekend werd als de man die per ongeluk zijn college Brandon Lee doodschoot, Michael Massee (foto) is overleden. Massee speelde in films maar ook in vele series als The X Files, Murder One, Nash Bridges, 24, Carnivàle, Revelations, Flashforward, Rizzoli & Isles en Interventions. Zijn laatste televisieoptreden was in 2015 in The Blacklist als Karakurt. Massee wordt overleefd door zijn vrouw Ellen. Michael Massee is 61 jaar geworden, R.I.P.

Prijsvragen
- Tot 3 november kun je kans maken op de onderstaande serie:
Bates Motel
- Klik hier om kans te maken op het vierde seizoen van Bates Motel.

- Tot 4 november kun je kans maken op de onderstaande serie:
Chicago Fire
- Klik hier om kans te maken op het vierde seizoen van Chicago Fire.

Antwoorden prijsvragen week 42
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Gotham
Vraag: De acteur die Oswald Cobblepot speelt in Gotham gebruikte een trucje om te zorgen dat hij mank liep tijdens de opnames. Welk trucje was dat?
Antwoord: Hij stopte een flessendop in zijn schoen.

* The Originals
Vraag: De acteurs die Klaus Mikaelson en Kaleb Westphall vertolken hebben ook samen in een film gespeeld. Welke film is dat?
Antwoord: Immortals

* Deutschland 83
Vraag: Martin Rauch is gerekruteerd door de HVA, een onderdeel van het Oost-Duitse Stasi. In welk jaar werd de Stasi ontbonden?
Antwoord: 1990

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Fear The Walking Dead: Passage Part 2
Video on youtube


24: Legacy
- Geen Jack Bauer maar Eric Carter. De klok is herstart. Vanaf 5 februari 2017, na de Super Bowl, zal 24: Legacy te zien zijn bij FOX.
Video on youtube


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van oktober en maandoverzicht van november.

-Maandag 31 oktober:
21.00 – Dark Angel – Serie première (ITV)
22.00 – Stan Against Evil – Serie première (IFC)

-Woensdag 2 november:
21.00 – Expedition Unknown – Seizoen 4 (Travel Channel) was 5 oktober

-Zaterdag 5 november:
00.00 – Als De Dijken Breken – Serie première (Eén)

* Wist je Dat?:
- Er in het derde seizoen van Better Call Saul een oude bekende zal terugkeren. Helemaal zeker is het niet maar Bryan Cranston (Breaking Bad’s Walter White) vertelde: “Er komt een nieuw personage naar de serie {Better Call Saul} die je zal herkennen.” Wie wilde hij niet zeggen, maar gespeculeerd wordt dat het Gus Fringe (Giancarlo Esposito) of Jesse Pinkman (Aaron Paul) zou kunnen zijn. Maar waarschijnlijker is dat het Fringe wordt omdat je met de titels van het tweede seizoen de volgende tekst kan vormen: “Fring’s Back. We zullen het moeten afwachten wanneer het derde seizoen van Better Call Saul in 2017 bij Netflix te streamen zal zijn.

Met overzichtelijke groet

Mandy

Giancarlo Esposito

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten