Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
18
0
Bekijk stemmen

De 100 recensies van Danny Wilde: Interview

De recensies op MijnSerie worden elke dag door vele geïnteresseerden gelezen, maar wisten jullie wel dat al deze recensies geschreven worden door onze toegewijde vrijwilligers? Hun liefde voor series en schrijven willen zij graag met jullie delen en maken dankbaar gebruik van MijnSerie als platform. Maar MijnSerie is hun ook enorm dankbaar, want zonder deze vrijwilligers zouden wij geen recensies aan kunnen bieden. Als dank voor hun inzet voor MijnSerie willen wij elke recensent die de magische grens van 100 recensies heeft bereikt even in het zonnetje zetten en blikken wij onder andere terug naar hun allereerste en 100ste recensie. Dit keer zetten wij Danny Wilde in het zonnetje.

Vertel wat over jezelf.
Ik ben een veertiger, getrouwd en twee kinderen. Al van jongs af aan was ik serieliefhebber. Toen knipte ik televisiegidsen uit elkaar om de titels van mijn favoriete series bij te houden. Nu volg ik de nieuwste, maar ook oude series; het liefst met mijn vrouw en soms met het hele gezin op de bank.

Hoe heb je MijnSerie leren kennen en wat heeft je doen besluiten je aan te melden als recensent?
Via een bericht dat mijn vrouw had gevonden waarin de website werd beschreven. Op de site stond een oproep om je aan te melden als recensent, dat besluit was snel gemaakt. Ik houd van schrijven over mijn passies.

Wat was jouw eerste recensie en waarom koos je juist die serie?
Mijn eerste recensie was die van Anger Management in februari 2013. Die serie was toen redelijk nieuw. Het was de eerste serie van Charlie Sheen, nadat hij met een knallende ruzie was ontslagen bij Two and a Half Men. De eerste afleveringen trokken een recordpubliek en ik was benieuwd of de serie net zo grappig zou zijn als zijn hitserie en sommige van zijn komische filmrollen.

Wat was voor jou de leukste recensie om te schrijven?
Dat is een moeilijke keuze, ik vind het bijna altijd mooi om recensies te schrijven. Ik denk dat het de recensie van het eerste seizoen van The Americans is. Die serie is een perfecte mix van drama, psychologie en actie gekoppeld aan het decennium waarin ik gevormd ben, de jaren tachtig. De aandacht voor details is groot en de muziek is ook sterk.

Welke recensie was het lastigst om te verwoorden/vervelendst om te schrijven?
De recensie van Man Stroke Woman, een Engelse comedyserie voornamelijk gebaseerd op losse sketches. Het was moeilijk om een rode draad te vinden, zowel in de verhalen als de acteerprestaties. Die recensie heeft me destijds de meeste hoofdbrekens gekost.Met welke recensie behaalde je die magische grens van 100 recensies?
Dat was seizoen zeven van George Gently. Hoofdrolspeler Martin Shaw is een veelzijdige Britse acteur en de serie is prachtig sfeervol in beeld gebracht. De opbouw is hetzelfde als bij Morse en Lewis, maar ook bij de Amerikaanse televisiefilms van Jesse Stone, heerlijk relaxed. Je moet er van houden, maar het blijft na al die jaren een topserie van de BBC.Welke recensie had je graag zelf willen schrijven maar was een andere recensent je voor?
Dat is nog niet gebeurd. Misschien komt het omdat ik niet alleen recensies schrijf over de allernieuwste series, maar ook graag een oudere serie herbeleef en daar een recensie over schrijf. Uiteraard lees ik wel eens recensies waar ik het helemaal mee eens ben. Na het lezen denk ik wel eens “ik wou dat ik het zo mooi had kunnen omschrijven...”.

Heb je wel eens op verzoek een recensie geschreven?
Nee, dat is tot op heden nog niet voorgekomen.

Wat is het laagste cijfer dat je hebt gegeven in een recensie?
Dat is een vier, voor de eerste aflevering van de comedyserie Saint George. Die serie is de Nederlandse kijker gelukkig bespaard gebleven. Vreselijke dialogen, tenenkrommende grappen en niet sympathieke acteurs. Ik sprak de hoop uit dat het snel zou zijn gebeurd met de serie en na tien afleveringen was het al zo ver.

Wat is de leukste reactie die je ooit op een recensie hebt gekregen?
De meeste reacties zijn positief. Smaken verschillen en het is mooi als uit de reacties blijkt waarom iemand het niet of juist wel eens is met een recensie.

Lees je ook graag recensies van andere MijnSerie recensenten?
Jazeker, ik volg de recensies op de voet. Ik vind het mooi om zo op de hoogte te blijven van de allernieuwste series en om te lezen wat anderen van bepaalde series vinden. Iedereen kijkt toch met zijn of haar eigen bril naar de series, daarnaast levert het ook inspiratie op. Zo ben ik begonnen aan de serie Aquarius met David Duchovny na het lezen van de recensie op MijnSerie.

Heb je veel veranderingen doorgemaakt tussen je eerste en je 100ste recensie?
Niet veel, ik heb toch mijn eigen stijl waar ik aan vasthoud. Natuurlijk heb ik de loop van de jaren wel punten veranderd door de feedback, reacties en het lezen van andere recensies.

Stoppen of doorgaan?
Doorgaan natuurlijk, het kijken van en schrijven over televisieseries is toch het mooiste wat er is?

Wil je de lezers van jouw recensies nog iets vertellen, of heb je zelf nog iets toe te voegen wat je niet kwijt kon in deze vragen?
Verbreed je blik, kijk ook eens oude televisieseries uit de jaren zestig, zeventig en tachtig! Verbaas je over de veranderde vorm van acteren, de muziek, de traagheid, maar ook de rust, de mooie beginthema’s en soms heel herkenbare plots.
Leuk?
18
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Rochette
26 okt 2016 09:12 -
The Americans... Daar sla je de spijker op z'n kop. Een geweldige serie. Helemaal mee eens. Blij dat ook eens van een ander te horen :)
Reageer

Meer van Helgoned