Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 32

Inhoud

  Weekoverzicht van 8 augustus tot en met 14 augustus

  * Weetjes:
  -The Walking Dead krijgt geen cliffhanger meer. Dat heeft Robert Kirkman verklaart in een interview die ging over het einde van het zesde seizoen: “Het was nooit onze bedoeling om de fans ontevreden te maken over het einde van het zesde seizoen. Onze enige opzet was juist om de fans geboeid te houden en te laten uitkijken naar het vervolg. We hebben evenwel begrepen dat niemand zit te wachten op dergelijke cliffhangers en zullen hier in de toekomst dan ook rekening mee houden.” Op 23 oktober zullen alle The Walking Dead kijkers weten wie Negan nu heeft vermoord.


  Algemeen Serienieuws
  The Big Bang Theory
  - Het zijn nog slechts geruchten, dus nog niet in de categorie Vernieuwde Series, maar het ziet er naar uit dat er een elfde seizoen gaat komen van The Big Bang Theory.

  The X Files
  - Wat het precies betekent is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat Mulder en Scully binnenkort-ish te zien zullen zijn in het elfde seizoen van The X Files. David Duchovny schreef aan Gillian Anderson op haar verjaardag de volgende tweet: “Fijne verjaardag Gillian. Als je Dana ziet, vertel haar dan dat Fox zegt dat ze haar oude badge binnenkort moet oppoetsen.”

  Afleveringen series
  The CW
  - The CW heeft bekend gemaakt hoeveel afleveringen hun series krijgen dit herfst/winter seizoen. The Flash (2014), Arrow, Supernatural en Supergirl krijgen 22 afleveringen. Reign krijgt er zestien. DC's Legends of Tomorrow krijgt dertien afleveringen, maar dat kunnen er meer worden. iZombie en Crazy Ex-Girlfriend krijgen beide dertien afleveringen.

  Datums Series
  Billions
  - Op 19 februari 2017 zal de oorlog verder gaan in Billions. Op die datum gaat het tweede seizoen van start bij Showtime.

  Salem
  - De startdatum van het derde seizoen van Salem is bekend gemaakt. Op 2 november gaat de fantasyserie Salem van start bij WGN America.

  Gecancelde Series
  Party Over Here
  - FOX heeft de komedie Party Over Here gecanceld na een zeer slecht bekeken eerste seizoen.

  Raised by Wolves
  - Channel 4 heeft na twee seizoenen de stekker uit de komedieserie Raised by Wolves getrokken. Er komt geen derde seizoen.

  The Living and the Dead
  - De BBC dramaserie Living and the Dead krijgt geen tweede seizoen. De BBC verklaarde dat de serie na één seizoen gecanceld is vanwege ruimte die ze willen maken voor nieuwe series en de verscheidenheid van dramaseries te kunnen uitbreiden op BBC One. Hoofdrolspeler Colin Morgan is een petitie gestart voor de terugkeer van The Living and the Dead.

  Nieuwe Series
  Christodora
  - Cary Fukunaga (True Detective) en Ira Sachs (Love is Strange), twee zeer geliefde regisseurs op dit moment, hebben de handen ineengeslagen en gaan het boek van Tim Murphy Christodora verfilmen tot een miniserie. Het boek, dat afgelopen week werd gepubliceerd, vertelt een Tales of the City-achtig verhaal over een diverse groep van personages, wiens levens elkaar kruisen in een iconisch gebouw in Manhattan, genaamd Christodora. De serie speelt zich af in een tijdsbestek tussen de jaren '80 en het heden. Paramount Television zal de productie voor zijn rekening nemen. Sachs en Mauricio Zacharias (Little Men) zullen het script schrijven. Sachs zal regisseren en Fukunaga produceren. Wanneer en waar de serie in première gaat is nog niet bekend gemaakt. Er is ook nog niets bekend over de acteurs die mogelijk rollen gaan spelen in Christodora.

  Hollands Hoop
  - De Nederlandse serie Hollands Hoop krijgt een Amerikaanse remake, klik hier om er meer over te lezen.

  Ice
  - AT&T Audience Network krijgt een nieuwe dramaserie Ice. Cam Gigandet (Reckless), Jeremy Sisto (Wicked City), Donald Sutherland (Crossing Lines) en Ray Winstone (Moonfleet) zullen de hoofdrollen gaan spelen. Gigandet en Sista spelen in Ice halfbroers, die bij elkaar worden gebracht door hun vader (Sutherland) en oom (Winstone). Wanneer een van deze broers een bekende drugsdealer ombrengt, moet de ander hem zien te beschermen en het familiebedrijf proberen te redden van de ondergang. Het eerste seizoen krijgt tien afleveringen en zal later in het jaar in première gaan.

  Star Trek: Discovery
  - Bryan Fuller onthulde de volgende details over de nieuwe Star Trek serie Star Trek: Discovery die in januari 2017 in première gaat. Fuller: “Er komt een vrouwelijk, menselijk hoofdpersoon, en men hoopt een actrice van niet-blanke etniciteit te casten voor de rol. En er komen veel meer aliens dan je gewoonlijk hebt in de serie. We wilden een beeld schetsen van Starfleet, waarin we spannende nieuwe aliens hebben, maar ook vernieuwde, reeds bekende aliens.” Fuller vertelde verder over het hoe en wat: “Er is een incident, een gebeurtenis in de Star Trek geschiedenis, waarover gesproken is, maar die nooit getoond is. In deze serie vertellen we een verhaal over meerdere afleveringen, een erg spannende verhaallijn. En er is een personage die op een reis is om zichzelf te leren kennen.” Tot slot vertelt Fuller: “Het verhaal wordt over dertien afleveringen verteld, waarin elke aflevering een hoofdstuk is met een begin, midden en eind.”

  The Cormoran Strike Mysteries
  - Eindelijk is er meer bekend over de nieuwe serie gebaseerd op de boeken van Robert Galbraith (pseudoniem voor J.K. Rowling). De opnames van The Cormoran Strike Mysteries gaan dit najaar van start, om in 2017 in première te gaan bij de BBC.

  Wild Cards
  - Er is leven na Game of Thrones. De boekenreeks Wild Cards van onder andere George R.R. Martin wordt een serie, lees er hier over.

  Vernieuwde Series
  Britain's Next Top Model
  - Lifetime UK heeft de Britse spin-off van America's Next Top Model vernieuwd met een elfde seizoen. De audities voor het elfde seizoen van Britain's Next Top Model zijn inmiddels gestart.

  Celblok H
  - ***LET OP! Deze tekst kan spoilers bevatten.*** Isa Hoes blijft nog even vastzitten. Celblok H keert terug naar SBS6 met een vierde seizoen. De opnames voor het vierde seizoen zijn inmiddels gestart. Isa Hoes: “Het klinkt misschien heel raar, aangezien we opnemen in een gevangenis, maar het is een warm bad. De cast en crew hebben het vanaf het begin al zo leuk met elkaar“. Volgens Hoes gaat het vierde seizoen er iets anders uitzien: “We komen terug in een vernieuwde gevangenis, want die oude was beschadigd door de brand.”

  Dual Survival
  - De realityserie van Discovery Channel Dual Survival komt op 24 augustus terug met een nieuw negende seizoen.

  K.C. Undercover
  - Disney Channel heeft de komedieserie K.C. Undercover vernieuwd met een derde seizoen. Hoofdrolspeelster Zendaya zei over de vernieuwing: “Het is super spannend. Ik hou van mijn familie hier, en ik hou ervan dat we blijven samenwerken. Ik hou ervan hoe KC mondiger is geworden. Ze laat jonge meisjes zien dat ook zij helden kunnen zijn en dat je sterk kan zijn en alles kan doen wat je maar wilt.” Het derde seizoen staat gepland voor begin 2017.

  My Big Fat Fabulous Life
  - Het derde seizoen van de TLC realityserie My Big Fat Fabulous Life is nog bezig maar nu al is besloten om de serie te vernieuwen met een vierde seizoen. Het vierde seizoen zal in 2017 uitgezonden worden bij TLC.

  Zoo
  - De dierentuin van CBS blijft nog even open. Zoo is vernieuwd met een derde seizoen die in de zomer van 2017 te zien zal zijn bij CBS.

  Casting Nieuws
  Criminal Minds
  - Of dit het einde betekent van Criminal Minds is nog onduidelijk maar acteur Thomas Gibson is per direct ontslagen. Al elf seizoenen lang speelt hij Aaron ‘Hotch’ Hotchner en omdat hij een collega heeft geschopt op de set van het twaalfde seizoen van de populaire CBS serie Criminal Minds is hij op staande voet ontslagen. Eerst leek het op een schorsing van twee weken, maar nu moeten de schrijvers een manier vinden om Hotch per direct uit de serie te schrijven. Ze waren bezig met het opnemen van de derde aflevering van het twaalfde seizoen die op 28 september van start zal gaan.

  The Defenders
  - Foggy Nelson (Elden Henson) zal ook in The Defenders zijn opwachting maken. Foggy Nelson is een karakter uit Daredevil waar hij de collega advocaat van Matt Murdock (Charlie Cox) speelt. Neslon krijgt in The Defenders te maken met superhelden Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) en Iron Fist (Finn Jones). Naar alle waarschijnlijkheid zal ook The Punisher (Jon Bernthal) te zien zijn in de achtdelige serie The Defenders die in 2017 in première zal gaan bij Netflix.

  The Originals
  - Keahu Kahuanui zal zich opnieuw gaan bevinden tussen de weerwolven met een mix van vampiers, hybrides en heksen. Kahuanui (Teen Wolf) gaat een terugkerende rol spelen in het vierde seizoen van The Originals, als de nieuwe vriend van Josh Eddie. Eddie wordt omschreven als lief, grappig, sexy en charmant en hij wil niets anders zijn dan een mens.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Sam van Kins gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Serie-Ergernis: #Cliffhangers
  - Een nieuwe columnist bij MijnSerie. Klik hier om de nieuwe column te lezen.

  Kijkcijfers
  Week 31
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 1 augustus tot en met 7 augustus.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Amazon
  - Amazon heeft Alpha House gecanceld en het herfstschema van de nieuwe en terugkerende series bekend gemaakt. Lees er hier alles over.

  Showtime
  - Voor Homeland en Ray Donovan is er geen vuiltje aan de lucht, beide series zijn vernieuwd. Voor Roadies ziet het er niet goed uit. Lees hier meer.

  Overlijdensberichten
  Barry Jenner
  - De acteur Barry Jenner is maandag 8 augustus overleden. Jenner speelde een aantal grote rollen in Dallas, Family Matters, Something So Right en Star Trek: Deep Space Nine. Zijn laatste televisie optreden was in 2015 in de serie Thrillzone. Barry Jenner wordt overleefd door zijn vrouw en twee stiefzonen. Barry Francis Jenner is 75 jaar geworden, R.I.P.

  Sagan Lewis
  - Actrice Sagan Lewis (foto uit 1988) heeft na zes jaar het gevecht op zondag 7 augustus tegen kanker verloren. Lewis begon haar carrière op de televisie in M*A*S*H in 1983. Het bekendst werd ze door haar rol als Dr. Jacqueline Wade in St. Elsewhere van 1982 tot en met 1988. Ook speelde zij nog in Moonlighting en Homicide: Life on the Street. Haar laatste televisieoptreden was in 2009 in de serie The Philanthropist. Sagan Lewis wordt overleefd door haar man, zoon, twee zusters en drie broers. Susan J. Lewis is 63 jaar geworden, R.I.P.


  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Scream Queens
  - Op 20 september gaat het tweede seizoen van Scream Queens van start, FOX heeft alvast een trailer vrijgegeven.
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van augustus.

  -15 augustus:
  Love & Hip Hop Hollywood – Seizoen 3 (VH1)

  -21 augustus:
  The Block – Seizoen 12 (Nine Network)

  * Wist je Dat?:
  -Brent Spiner (Data uit Star Trek: The Next Generation) nog niet weet of hij een cameo wil spelen in de nieuwe Star Trek: Discovery serie. Spiner zegt daarover: ”Ik weet het niet zeker, want ik heb al meer dan 180 uur Star Trek gemaakt.” Ook vertelde Spiner dat Bryan Fuller een totaal eigen kijk heeft op het Star Trek universum. Spiner: “Bryan heeft een heel andere kijk op de zaak dan de mensen die Star Trek in het verleden brachten. Bryan komt van een emotionele plek, vanuit het hart om het beter te omschrijven. Op dit moment is dat de mooiste en meest verfrissende weg om in te slaan voor de franchise.” De nieuwe Star Trek: Discovery zal vanaf januari te zien zijn bij CBS en Netflix

  Met overzichtelijke groet

  Mandy

  Brent Spiner

  Leuk?
  4
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (3)

  avatar_JanWillemK
  15 aug 2016 20:52 -
  Robert Kirkman, de schrijver van The Walking Dead, snapt er dus helemaal niets van.
  De cliffhangers zijn het probleem niet, het zijn de verhalen van de seizoenfinales die super slecht zijn. Zowel de schrijvers als de acteurs/actrices leggen de verwachtingen zo hoog dat de aflevering niet anders kan dan tegenvallen.

  Maak een dergelijke seizoensfinale en niemand zal klagen over een cliffhanger. Kijk bijvoorbeeld naar een Game of Thrones.
  Reageer
  avatar_JanWillemK
  15 aug 2016 21:02 -
  Ik ben overigens gestopt met zowel Arrow als The Flash. Al die cross-overs vind ik persoonlijk maar schijtirritant. Ik hoef niet de hele cast van een andere serie die ik niet volg te zien in een serie die ik wel volg. Of geef me in ieder geval wat achtergrond zoals ze bijvoorbeeld bij The Blacklist hebben gedaan.
  Ditzelfde zorgde ervoor dat ik ook gestopt ben met Chicago Fire.
  Reageer
  avatar_JanWillemK
  15 aug 2016 22:01
  Ik had het overigens hierover:
  http://www.tv.com/shows/the-flash-2014/community/post/the-cws-arrowverse-producers-tease-four-show-crossover-coming-out-storyline-147094659600/
  Reageer