Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Amerika krijgt ook Hollands Hoop

Showtime gaat een remake maken van de oer Hollandse dramaserie Hollands Hoop. Bejubelde scriptschrijvers Alexander Payne en Jim Taylor zullen hun eigen versie, geschikt voor de Amerikaanse markt gaan schrijven. Payne schreef onder andere het script voor The Descendants en Taylor was verantwoordelijk voor het script van Sideways.

De Nederlandse versie van Hollands Hoop wordt geschreven door Franky Ribbens en hij is heel blij met de Amerikaanse remake: “Een groter compliment is bijna niet denkbaar. Al sinds de scriptfase van het eerste seizoen zijn we in gesprek met de Amerikanen. En nu is het heel fijn dat we eindelijk hardop mogen zeggen dat Taylor en Payne aan boord zijn.”

Op dit moment is Ribbens druk bezig met het tweede seizoen van Hollands Hoop. Hollands Hoop vertelt het verhaal van Fokke Augustinus, een forensisch psychiater, die op een kruispunt in zijn leven staat. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Daar blijkt het boerenbedrijf een front voor een criminele organisatie en langzaam rolt Fokke in een carrière als drugshandelaar. Zijn kennis van het criminele brein gecombineerd met een afbrokkelend ethisch besef, brengt hem meer succes dan hij aan kan.

In de Nederlandse versie spelen onder andere Marcel Hensema, Kim van Kooten en Peter Paul Muller een rol. Wie er in de Amerikaanse versie gaat spelen en hoe die gaat heten is nog niet bekend gemaakt.

Zal de Amerikaanse Hollands Hoop een succes worden voor Showtime?


Kim van Kooten
Vorige aflevering
De slager van Hensema
De slager van Hensema
03x08
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Hollands Hoop