Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Opnames tv-serie J.K. Rowling starten herfst 2016

Opnames tv-serie J.K. Rowling starten herfst 2016

De kogel is eindelijk door de kerk. De boekenreeks 'The Cormoran Strike Mysteries' van Robert Galbraith (het pseudoniem van J.K. Rowling) gaat dit najaar verfilmd worden. Al in 2014 kocht BBC de rechten voor minimaal drie seizoenen van de boekenreeks waarmee J.K. Rowling succes heeft sinds de Harry Potter-reeks, maar verder nieuws omtrent de TV-serie, zoals casting, bleef lange tijd uit.

De boeken worden vaak beschreven als een klassieke 'whodunit'. De boekenreeks draait om de detective Cormoran Strike (een oorlogsveteraan) en zijn "secretaresse" Robin die moorden proberen op te lossen in Londen.
Het eerste seizoen zal 7 afleveringen van 60 minuten bevatten en is gebaseerd op het eerste deel van de boekenserie: Lula Landry, een beroemd fotomodel, valt op een koude winternacht van het balkon van haar chique appartement in de wijk Mayfair. Is het zelfmoord? Ja, concludeert het rechercheteam van de Londense politie en de zaak wordt gesloten. Haar rijk ouders door wie ze geadopteerd was, accepteren de conclusie, maar haar eveneens geadopteerde broer John Bristow heeft zo zijn twijfels. Hij schakelt daarom de diensten van Cormoran Strike in.

De detective/thriller-boeken werden destijds onder een pseudoniem op de markt gebracht omdat Rowling niet de druk wilde voelen die ze destijds bij de latere Harry Potter-boeken voelde. Het eerste boek (Het Koekoeksjong) werd zeer lovend ontvangen bij de critici, maar een commercieel succes bleef voor alsnog uit. Totdat er onderzoek werd gedaan door een recensent die niet kon geloven dat een schrijver zonder ervaring dit soort boeken kon schrijven. J.K. Rowling werd ontmaskerd en een commercieel succes was het gevolg. Inmiddels zijn een tweede deel (De zijderups) en een derde deel (Het slechte pad) verschenen.

Rowling treedt niet op als scriptschrijvers maar wel als executive producer. BBC wil de serie volgend jaar op de buis brengen. Overigens waren er geruchten dat HBO samen met BBC de serie wilde ontwikkelen, maar op dit moment is (nog) niet bekend of BBC met HBO in zee is gegaan.
J.K. Rowling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

anonymous
anonymous 11 augustus 2016, 11:52
Britse detectives zijn meestal de moeite waard.
wouterbijl
wouterbijl 11 augustus 2016, 12:54
zo zie je van in de bijstand tot een van de rijkste in Engeland en dat door een beetje Fantasie te gebruiken
connya
connya 11 augustus 2016, 17:56
Zal ik zeker opvolgen, ik hou van Britse series
RLS90
RLS90 11 augustus 2016, 21:17
Ik heb zelf al twee van de drie boeken gelezen en ben erg enthousiast! Ik ben heel benieuwd wie er uiteindelijk voor de rollen gecast gaan worden. De hoofdpersoon is erg lastig en gecompliceerd denk ik.
Log in om een reactie achter te laten