Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Merry Kerstbinge!

Merry Kerstbinge!

Het kerstdiner zit er weer op, de familie is naar huis en zelfs de afwas is al gedaan. Nu is het wachten op oud en nieuw. Schaatsen zit er voorlopig echt nog niet in, dus moeten de uren toch met een ander tijdverdrijf gevuld worden. Heerlijk onder een dekentje wegkruipen op de bank en een marathonsessie van je favoriete serie houden dus! Wij zijn ontzettend benieuwd naar welke serie jullie deze kerstvakantie gaan verslinden. Ga je voor de gevestigde orde, met Orange Is The New Black en House of Cards? Of heb jij andere aanraders die je heerlijk achter elkaar door kunt wegkijken?

Downton Abbey en Once Upon a Time zijn mijn guilty pleasures. Het zijn van die series die ik nooit wekelijks volg, maar waar ik toch nooit een seizoen van mis. Ik wacht gewoon tot het seizoen voorbij is, en dan kijk ik alles non-stop, totdat ik er zeker van ben dat ik er echt, maar dan ook écht, voor een jaar weer meer dan genoeg van heb. Bovendien bespaart het me een hoop irritatie als een bepaalde aflevering niet zo tof is. Want in plaats van een week te moeten wachten, begin ik binnen enkele seconden weer vol hoop aan de volgende aflevering.

Soms zijn er ook van die series waar iedereen enthousiast over is, maar waar je gewoonweg nog geen tijd voor hebt gehad. Zo had ik Modern Family nog nooit gezien, tot ik laatst een flinke griep kreeg. Twee dagen lang heb ik aan een stuk door de leukste avonturen beleefd met mijn nieuwe familie. Ziek zijn is natuurlijk nooit leuk, maar het maakt het allemaal wat dragelijker als je een ontdekking doet waar je nog ongeveer zestig uur aan kijkplezier uit kunt halen. ‘Bingen’ is immers het leukst als er een schijnbaar onuitputtelijke bron voor handen is.

Al bingend gaan we dus richting 2016, en dan gaan we weer stemmen op de beste series van het afgelopen jaar. Dit keer hebben we een aantal nieuwe categorieën, waaronder ‘de beste serie om te binge-watchen’, die we onder andere samenstellen aan de hand van jullie reacties op dit bericht. Dus kom maar op met jouw suggesties! En vergeet natuurlijk niet tussen 11 en 31 januari op jouw favoriete series te stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

dknosp
dknosp 28 december 2015, 16:34
Making a Murderer, fascinerend. In een ruk aan het bekijken.
Mandy1966
Mandy1966 28 december 2015, 16:39
Net Code of a Killer, Luther S04, Prey S01 en Into the Badlands bekeken. Heerlijk even tijd voor series waar je normaal niet aan toekomt. We gaan ook nog The Knick S02, Th Last Kingdom, River en Unforgotten kijken deze week hopen we...haha...het is wel wat veel. En dan ook nog uit eten, naar Star Wars, naar de Top 2000 luisteren en oliebollen bakken. En The Man in the High Castle, Legends (2014) S02 en Jekyll & Hyde liggen ook nog te wachten. Fijne dagen nog.
BingingBirgit
BingingBirgit 28 december 2015, 17:23
Parks and Recreation! En The Office (US) heb ik al twee keer gebinge-watched. Ben nu ook (eindelijk) begonnen met Homeland, is echt onmogelijk om uit te zetten. Maar een echte binge-watch serie vind ik eentje die twintig minuten duurt, omdat de drempel daardoor lager wordt om 'ach, nog eentje dan' te kijken.
anonymous
anonymous 28 december 2015, 18:54
Vikings. Ooit eens aan begonnen, maar na een paar afleveringen links laten liggen. In een paar dagen 2 seizoenen gezien en seizoen 3 hoop ik nog in 2015 te kijken. Ook Making a Murderer staat nog op de lijst en The Man in the High Castle heb ik ook nog liggen.
CC11
CC11 29 december 2015, 06:31
Een reeks van 10 afleveringen in één keer uitkijken is voor mij al lang geen binge-watchen meer maar eerder een dagelijks gegeven. "Pablo Escobar: El Patron del Mal" heb ik een tijdje terug uitgekeken in een dag of 5, wat redelijk snel is voor 74 afleveringen van 50 minuten (De internationale versie op Netflix) . "Deadwood" heb ik er de zoveelste keer nogmaals doorgedraaid binnen de 2 dagen.
Maar als ik moest stemmen voor de beste serie om te binge-watchen zou ik eerder voor iets luchtigs gaan, waar details minder belangrijk zijn en je jezelf niet direct vragen moet beginnen stellen over wat er precies gebeurd is als je toevallig om één of andere reden eventjes afdwaalt of gestoord wordt.
En dan denk ik aan een serie als "Desperate Housewives".
Moet kunnen om alle 8 seizoenen op een week tijd nog eens te bekijken.
Lyannah
Lyannah 30 december 2015, 15:52
Zo....heb net Flashpoint alle seizoenen verorberd, daarvoor alles van Stargate en nu komt Battlestar Galactica nog aan de beurt... sommige series spaar ik nu even op. Zo liggen er nog 14 afleveringen Person of interest en 20 afleveringen Blacklist als afterparty....
manon_loves_series
manon_loves_series 4 januari 2016, 19:33
Revenge
Log in om een reactie achter te laten