Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Overzicht nieuwe series in januari 2016, start midseason

Overzicht nieuwe series in januari 2016, start midseason

Midseason is begonnen en dat betekent veel nieuwe series die in première gaan. Dit keer hebben we niet alleen de nieuwe series van de grote vijf zenders, maar (bijna*) alle nieuwe series die in januari 2016 van start gaan of zijn gegaan voor je op een rijtje gezet. In februari komen we met de volgende première lijst.

Op welke serie zat jij te wachten of welke serie ga je volgen? En welke serie(s), denk jij, zal vernieuwd worden, gecanceld worden of zelfs vroegtijdig uit het uitzendschema worden gehaald?

1 januari

Lantern City is een nieuwe Steampunk show, een boeiend kijkje in televisie, die gemaakt en geïnspireerd is door fans. Zij combineert eerste klas storytelling met innovatieve productiedesigns en een rijke wereld waar fans op verliefd gaan worden. De centrale vraag van de serie is: Hoe ver zou jij gaan voor de persoon waarvan jij houdt en hoever ga jij om te overleven in de wereld?

De cast: Tony Amendola, John Rhys-Davies, Mira Furlan en Raphael Sbarge.

Video on youtube


Follow the Money
Follow The Money neemt ons mee in de wereld van economische misdaad bij banken, op aandelenbeurzen en in board rooms. Het is het verhaal over ons mensen: rijk of arm, hebzuchtig en frauduleus. Follow the Money is een Deense serie die op DR1 wordt uitgezonden.

De cast: Martin Hylander Brucker, Lucas Hansen, Anders Heinrichsen


The Rap Game is een Amerikaanse realityserie van de zender Lifetime. Gesitueerd in Atalanta's hip hop scene volgt The Rap Game, tijdens acht afleveringen, vijf jonge hip hop artiesten van twaalf tot zestien jaar, als ze mogen werken met Dupri en speciale gasten als Usher, Ludacris, Da Brat, T.I. en Silentó, om de volgende grote hip hop artiest te worden.

Video on youtube


3 januari

Beowulf: Return to the Shieldlands is een Engelse dramaserie van de zender ITV. In de eerste aflevering gaat Beowulf terug naar Herot. Hier wil hij zijn respect brengen aan de man die hem opvoedde. Eenmaal in Herot krijgt Beowulf te maken met het monster Grendl. Om respect van de plaatselijke bevolking te winnen, besluit hij het monster op te sporen en te doden.

De cast: Kieran Bew, William Hurt, Joanne Whalley, David Bradley, David Harewood, David Ajala, Ed Speleers, Elliot Cowan, Emmett J. Scanlan, Gísli Örn Garðarsson, Joe Sims en Lee Boardman.

Video on youtube



Cooper Barrett's Guide To Surviving Life is een Amerikaanse komedieserie van de zender FOX. Deze jong ensemble komedie gaat over een groep vrienden die voor het eerste met elkaar samen gaan wonen.

De cast: Jack Cutmore-Scott, Meaghan Rath, Justin Bartha, Liza Lapira, James Earl en Charlie Saxton.

Video on youtube



Bordertown (2016) is een Amerikaanse animatieserie van de zender FOX. De serie speelt zich af in een fictieve stad in Texas genaamd Bordertown. De twee hoofdpersonen zijn Bud Backwald, een grensagent die drie kinderen heeft en Ernesto Gonzales, een imigrant uit Mexico die blij is met zijn familie in de Verenigde Staten.

De cast: Hank Azaria, Nicholas Gonzalez, Carlos Alazraqui, Zach Villa, John Viener, Judah Friedlander, Missi Pyle, Seth MacFarlane, Alex Borstein en Stephanie Escajeda.

Video on youtube


4 januari

Superstore is een Amerikaanse serie van de zender NBC. America Ferrera en Ben Feldman zijn te zien in deze hilarische werkplekkomedie over een unieke familie werknemers van een enorme winkel. Van de nieuwelingen en de veteranen tot de vakantiekrachten en managers, samen gaan zij de dagelijkse routine te lijf. Inclusief uitverkopen die zorgen voor rellen en gestoorde koopjesjagers. De serie wordt geproduceerd door Universal Television en The District. Note: De eerste drie afleveringen zijn op 30 november 2015 al uitgezonden als een sneak peak première

De cast: Colton Dunn, Lauren Ash, Mark McKinney, America Ferrera, Nico Santos, Nichole Bloom en Ben Feldman.


Telenovela is een komedieserie van de zender NBC. Als je denkt dat stomende seks, sensationele schandalen en hartverscheurende hartenzeer in de latino soaps een beetje over de top zijn, wacht dan maar tot je ziet wat er achter de schermen van die soaps gebeurd! Eva Longoria is de ster in deze nieuwe komedie over Ana Sofia. Note: De eerste drie afleveringen zijn op 7 december 2015 al uitgezonden als een sneak peak première

De cast: Eva Longoria, Jose Moreno Brooks, Jencarlos Canela, Izzy Diaz, Jadyn Douglas, Amaury Nolasco, Alex Meneses en Diana Maria Riva.

Video on youtube


Degrassi: Next Class
Degrassi: Next Class is een dramaserie van de zender Family. Degrassi: Next Class is een Canadees teendrama dat zich afspeelt in het Degrassi universum. Het is de vijfde serie in de franchise. Net zoals haar voorlopers, volgt de serie studenten aan de Degrassi Community School, zij krijgen te maken met verschillende uitdagingen zoals: seks, tienerzwangerschap, verkrachting, drugsgebruik, zelfbeeld, homoseksualiteit, zelfverwonding, zelfmoord, abortus, huiselijk geweld, dood, racisme en veel meer.

De cast: Stefan Brogren, Aislinn Paul en Melinda Shankar.

Video on youtube


5 januari

Shannara (ook wel The Shannara Chronicles) is een Amerikaanse fantasie serie van de zender MTV. De Shannara-serie is een verzameling van high fantasy-romans en -series geschreven door Terry Brooks. De verhalen spelen zich af in een toekomstige wereld (van na Armageddon) genaamd ‘de Vier Landen’, waar de magie de technologie heeft vervangen als belangrijkste krachtbron. De meeste verhalen gaan over de familie Ohmsford, nazaten van de beroemde Jerle Shannara. Van deze boekenreeks is nu een televisieserie gemaakt.

De cast: Ivana Baquero, Manu Bennett, Austin Butler, Poppy Drayton, Emelia Burns en John Rhys-Davies.

Video on youtube


7 januari

Shades of Blue is een Amerikaanse dramaserie van de zender NBC. Shades of Blue volgt het leven van de alleenstaande moeder Harlee Santos. Ze is detective in New York en moet haar collega's ontmaskeren. Maar dat knaagt, want diezelfde collega's hebben haar geholpen met het opvoeden van haar kind.

De cast: Jennifer Lopez, Ray Liotta, Drea de Matteo, Vincent Laresca, Warren Kole, Hampton Fluker, Sarah Jeffery en Gino Anthony Pesi.

Video on youtube



Angel From Hell is een Amerikaanse serie van de zender CBS. Wanneer Amy in het leven komt van Allison beweert zij haar beschermengel te zijn. Zij vormen dan ook een onwaarschijnlijke vriendschap. Maar is Amy echt een beschermengel of is zij gewoon gestoord?

De cast: Ginger Gonzaga, David Denman en Jane Lynch.

Video on youtube


8 januari

Flikken Rotterdam is een Nederlandse misdaad serie van de zender Tros. Flikken Rotterdam is de tweede Nederlandse spin-off van de Belgische serie Flikken. Flikken Maastricht is de eerste spin-off.

De cast: Huub Stapel, Mark van Eeuwen, Cees Geel, Maryam Hassouni en Maartje van de Wetering.

Video on youtube


12 januari

Shadowhunters is een Amerikaanse fantasie serie van de zender Freeform. Shadowhunters is gebaseerd op de zesdelige bestseller boekenreeks voor volwassenen. De serie volgt de achttienjarige Clary Fray, die er op haar verjaardag achter komt dat ze niet is wie ze dacht dat ze was, maar dat ze komt uit een lange lijn van Shadowhunters — mens-engel hybride die op demonen jagen.

De cast: Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Alberto Rosende, Emeraude Toubia, Matthew Daddario, Isaiah Mustafa, Hatty Shurn Jr., Alan Van Strang en Maxim Roy.

Video on youtube


13 januari

Second Chance (2016) (voorheen The Frankenstein Code en Lookinglass) is een Amerikaanse dramaserie van de zender FOX. Jimmy Pritchard, een moreel corrupte en gepensioneerde agent, krijgt een tweede kans wanneer hij weer tot leven wordt gewekt. Jimmy is nu zelfs jonger en sterker. Toch zal hij moeten kiezen tussen oude verleidingen en zijn nieuwe verantwoordelijkheidsgevoel.

De cast: Robert Kazinsky, Adhir Kalyan, Dilshad Vadsaria, Ciara Bravo, Venessa Lengies en Tim DeKay.

Video on youtube



Teachers (2016) is een Amerikaanse komedieserie van de zender TV Land. Geschreven en gespeeld door de toegejuichte komediegroep The Katydids, Teachers (2016) laat het hilarische verknipte perspectief zien van zes basisschoolleraren die proberen om jonge kinderhersenen te vormen, ondanks het feit dat hun eigen leven niet helemaal goed gevormd is.

De cast: Caitlin Barlow, Katy Colloton, Cate Freedman, Kate Lambert, Katie O’Brien en Kathryn Renée Thomas.

Video on youtube


14 januari

Colony speelt zich af in de nabije toekomst. De stad Los Angeles wordt bezet door een buitenaardse macht. Sommigen collaboreren met de vijand, terwijl anderen zich juist proberen te verzetten. Dit laatste heeft echter een hoge prijs. Centraal staat de voormalige FBI agent Will Bowman. Om zijn vrouw Katie en de rest van zijn familie te beschermen, besluit Will om te gaan samenwerken met de autoriteiten. Hij krijgt de opdracht om het snel groeiende verzet de kop in te drukken. (USA Network)

De cast: Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Peter Jacobson en Amanda Righetti.

Video on youtube


17 januari

Billions is een Amerikaanse dramaserie van de zender Showtime. Sluwe openbare aanklager Chuck Rhoades en briljante hedgefonds koning Bobby Axelrod spelen een provocerend kat en muisspel waarbij letterlijk miljarden op het spel staan.

De cast: Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Akerman, Toby Leonard Moore, David Costabile, Kelly AuCoin en Condola Rashad.

Video on youtube



Mercy Street is een Amerikaanse dramaserie van de zender PBS. Mercy Street volgt het leven van twee vrijwillige verpleegkundigen op tegenoverliggende zijden van de Burgeroorlog - New England abolitionist Mary Phinney en Confederate supporter Emma Green.

De cast: Shalita Grant, Mary Elizabeth Winstead en McKinley Belcher III.

Video on youtube



Angie Tribeca is een Amerikaanse misdaadkomedie van de zender TBS. Angie Tribeca een lone-wolf detective van de Really Heinous Crimes Unit die niet blij is met haar baas als ze moet gaan samenwerken met een partner.

De cast: Rashida Jones, Jere Burns en Hayes Macarthur.

Video on youtube


21 januari

DC's Legends of Tomorrow is een Amerikaanse actie serie van de zender The CW. DC's Legends of Tomorrow onthult dat helden als Arrow, The Flash, White Canary en The Atom samen moeten strijden tegen de sterkste tegenstander uit de geschiedenis van de mensheid. Oh, en dat lukt alleen als ze door de tijd reizen. Inderdaad, DC's Legends of Tomorrow wordt een Doctor Who-achtige superheldenshow waarin DC's populairste tv-helden het opnemen tegen een tijd-reizende superschurk.

De cast: Victor Garber, Brandon Routh, Arthur Darvill, Caity Lotz, Ciarra Renee, Franz Drameh, Dominic Purcell, Wentworth Miller en Falk Hentschel.

Video on youtube



Baskets is een Amerikaanse komedieserie van de zender FX. In Bakersfield, Californië, wil Chip Baskets zijn droom volgen om professionele clown te worden. Nadat hij gezakt is voor een officieel diploma op de prestigieuze school voor clowns in Parijs, komt hij niet verder dan een baantje bij de lokale rodeo.

De cast: Zach Galifianakis, Malia Pyles en Tom Proctor.

Video on youtube



Dark Net is een Amerikaanse reality thriller van de zender Showtime. Oorspronkelijk gebruikt als een verborgen ruimte voor de intelligence community om online, zonder publiek, elkaar te kunnen ontmoeten, is de Dark Web nu uitgebuit door een gevaarlijke onderwereld van cyber roofdieren en criminelen. Gevangen hackers en trollen surfen in het geheim naast bondage fetisjisten, virtuele tortelduifjes en leven-tracking discipelen. Met de groeiende afhankelijkheid van technologie en connectiviteit, is het Internet in het algemeen onmisbaar voor miljarden van gebruikers, om mensen wereldwijd te verbinden op manieren die ze daarvoor nooit konden. Dark Net onthult de gevaren van de niet-gecontroleerde schaduwkant van het internet en waarschuwt daar extra voor. Het laat mensen nadenken over technologie, privacy en hoe nieuwe platforms zich steeds uitbreiden om onze manier van leven te veranderen op een goede en slechte manier.

De cast: Niet bekend.

Video on youtube



22 januari

Mad Dogs (US) is een Amerikaanse comedyserie van de zender Amazon. Wanneer een groep vrienden van onder presterende veertigers in Belize de vervroegde pensionering van een oude vriend aan het vieren zijn, levert dat een reeks van wilde en komische gebeurtenissen op, en legt dat duistere geheimen bloot en een web van leugens, bedrog en moord.

De cast: Ben Chaplin, Michael Imperioli, Romany Malco en Steve Zahn.

Video on youtube



23 januari
Chelsea Does
Chelsea Does is een Amerikaanse reality serie van de zender Netflix. In haar nieuwe documentaire film reeks gaat Chelsea Handler dieper in op vier onderwerpen die haar fascineren: huwelijk, racisme, Silicon Valley en drugs.

De cast: Chelsea Handler.

Video on youtube



25 januari

Lucifer is een Amerikaanse dramaserie van de zender FOX. De ontevreden heerser van de hel, Lucifer, doet afstand van zijn titel en verlaat zijn koninkrijk voor de drukte van Los Angeles. Daar vindt hij al gauw de spanning die hij zocht door de politie van Los Angeles bij te staan in het straffen van criminelen.

De cast: Tom Ellis, Lauren German, Rachael Harris, DB Woodside, Lesley-Ann Brandt, Nicholas Gonzalez en Scarlet Estevez.

Video on youtube



The Magicians is een Amerikaanse fantasieserie van de zender Syfy. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lev Grossman volgt The Magicians Quentin Coldwater, die als briljante eindejaarstudent gaat studeren bij Brakebills College voor Magical Pedagogy, een geheime universiteit in Upstate New York die gespecialiseerd is in magie. Hij en zijn vrienden van in de twintig, ontdekken al snel dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen reëel is en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid.

De cast: Jason Ralph, Arjun Gupta, Stella Maeve, Olivia Taylor Dudley, Hale Appleman en Summer Bishil.

Video on youtube



Recovery Road is een Amerikaanse dramaserie van de zender Freeform. Recovery Road is gebaseerd op de populaire gelijknamige jong volwassenen novelle van Blake Nelson. Recovery Road focust zich op Maddie, een tiener die verslaafd is. Maddie heeft een reputatie als feestbeest die denkt dat ze geen probleem heeft, totdat ze op een dag geconfronteerd wordt door haar mentor en wordt gedwongen om een keus te maken tussen uitsluiting of rehabilitatie. Maddie besluit de moeilijke keuze te maken om te leven in een sober huis met andere herstellende verslaafden terwijl ze ook nog te maken heeft met de dagelijkse druk van haar jonge leven.

De cast: Jessica Sula, Sebastian De Souza, Alexis Carra, David Witts, Kyla Pratt, Daniel Franzese.

Video on youtube


26 januari

Outsiders is een Amerikaanse dramaserie van de zender WGN America. Outsiders vertelt het verhaal van een strijd om macht en controle in de ruige en mysterieuze heuvels van Appalachia, Outsiders gaat over de Farrell-clan, een familie van buitenstaanders die al langer in dit gebied wonen dan iemand zich kan herinneren. Ze leven op het randje en boven de wet op hun bergtop Homestead. Ze beschermen hun wereld en hun manier van leven met alle middelen beschikbaar.

De cast: Joe Anderson, David Morse, Ryan Hurst, Gillian Alexy, Kyle Gallner, Thomas M. Wright en Christina Jackson.

Video on youtube


Dat zijn de bij ons bekende nieuwe series die in januari 2015 hun première beleven.

* Het kan zijn dat er tijdens het publiceren van deze lijst nog datums bekend worden gemaakt, helaas is dit niet te voorkomen. Maar geef het in de reacties door als je nog een serie bent tegen gekomen of er een datum is gewijzigd.

Degrassi: Next Class
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

jwevers23
jwevers23 1 januari 2016, 13:13
Legends of tomorrow lijkt mij erg leuk om naar te kijken. Wanneer je fan bent van Arrow en The Flash is dit zeker een aanrader.
monique1963
monique1963 1 januari 2016, 19:40
Lucifer and the Magicians, die lijken me wel wat
BingingBirgit
BingingBirgit 2 januari 2016, 11:29
Colony en Billions lijken mij sowieso wel tof. Legends of Tomorrow, Baskets, Mad Dogs en Superstore ga ik wellicht ook een kans geven :)
mk187
mk187 2 januari 2016, 14:38
Billions, Colony, Lucifer en Outsiders ga ik wel kijken denk ik
anonymous
anonymous 2 januari 2016, 19:21
Billions heeft nog wel wat, rest lijkt me weinig aan
Brandy
Brandy 17 januari 2016, 11:01
Mercy Street, Recovery Road en Outsiders ga ik zeker kijken
Log in om een reactie achter te laten