Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 39

Inhoud

  En weer een mijlpaal bereikt. Deze week heeft MijnSerie meer dan 75.000 gebruikers binnengehaald. We gaan op voor de 100.000 aan het eind van dit jaar. En met de nieuwe Apple App zou dat toch moeten lukken. Wat ook helpt is als je overal waar je komt vertelt dat jij op de leukste en grootste seriewebsite zit. Geen mijlpaal maar wel leuk, deze week was MijnSerie op de televisie. Maar genoeg over mijlpalen en andere leuke bijkomstigheden. We gaan het over nieuws en feiten hebben van de week van 21 september tot en met 27 september.

  Series
  Basketball wives LA
  - Nog voordat de laatste uitzending is geweest van het vierde seizoen op 4 oktober, heeft VH1 besloten om de realityserie Basketball wives LA te vernieuwen met een vijfde seizoen. Op 11 oktober zal er ook nog een reünie special worden uitgezonden van de basketbal vrouwen uit Los Angeles. Het vijfde seizoen van Basketball wives LA staat gepland voor 2016.

  Black Mirror
  - In weekoverzicht 37 berichtten wij al dat de serie Black Mirror van Channel 4 door Netflix was aangekocht. Nu heeft Netflix er officieel een Netflix Original van gemaakt en zal het derde seizoen van Black Mirror twaalf afleveringen krijgen die voor 2016 gepland staan.


  Chicago PD en Chicago Fire
  - Voor alle fans die de Chicago series volgen via Fox, op zondag 18 oktober 2015 zal Fox (Nederland) verder gaan met het tweede seizoen van Chicago PD. En direct nadat het tweede seizoen van Chicago PD is afgelopen op Fox zullen ze starten met het vierde seizoen van Chicago Fire. (tip: Inna1989)

  Devious Maids
  - De slinkse huishoudsters krijgen een vierde seizoen. ABC heeft Devious Maids vernieuwd.

  Mistresses
  - De cliffhanger van het derde seizoen is niet voor niets geweest. De ABC dramaserie Mistresses krijgt een vierde seizoen.

  Mrs Brown’s Boys
  - In de zomer van 2016 zal er een eenmalige live uitzending komen van de komedie van Brendan O’Carroll, Mrs Brown’s Boys bij BBC One. Brendan O’Carroll: “Dit is heel spannend. Toen ik hoorde wat de BBC van plan was dacht ik: “Ze hebben hun verstand verloren.”

  Proof (2015)
  - Het bewijs is geleverd, de serie Proof (2015) is door slechte cijfers gecanceld door TNT.

  Sex&Drugs&Rock&Roll
  - FX heeft hun Denis Leary komedie vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen staat gepland voor 2016 en zal tien afleveringen krijgen. Leary vertelde: “Het enige dat mij nog blijer kan maken dan het nieuws dat Sex&Drugs&Rock&Roll is vernieuwd met een tweede seizoen, is als David Bowie besluit om als gast op te treden in het tweede seizoen. In dat geval zal mijn hoofd ontploffen”

  Teletubbies
  - Na twintig jaar wordt de veelbekroonde peuterserie Teletubbies vernieuwd. De Teletubbies is nieuw leven ingeblazen en zal vanaf 2016 bij NPO Zappelin te zien zijn. De Teletubbies begonnen in maart 1997 en werden een wereldwijde hit. Zelfs in China waren Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po te zien. De Teletubbies zijn te zien geweest in 120 landen en 45 talen, de serie wist meer dan 1 miljard peuters te bereiken. En tot op de dag van vandaag wordt de Teletubbies 75 miljoen keer per maand bekeken op Youtube. “We zijn er buitengewoon trots op dat we dit wereldfenomeen weer terugbrengen ", aldus Steven DeNure, President, DHX Media. "We vinden het geweldig dat Nederland een van de landen is die de Teletubbies weer in hun cultuur ontvangt.”


  The Good Wife
  - Vanessa Williams (666 Park Avenue) zal in meerder afleveringen van het zevende seizoen van The Good Wife te zien zijn. Er is niet bekend gemaakt welk karakter Vanessa Williams (foto) zal gaan spelen. Williams zal samen met Jeffrey Dean Morgan (Extant) en Margo Martindale (Justified) zich voegen als nieuw castlid bij de cast van het zevende seizoen van The Good Wife die vanaf 4 oktober te zien zal zijn bij CBS.

  The Leftovers
  - HBO heeft aangekondigd dat de dramaserie The Leftovers op zondag 4 oktober van start zal gaan. Het tweede seizoen, van de serie over mensen die zomaar in het niets zijn verdwenen en de gevolgen voor de overblijvers, heeft tien afleveringen. Het tweede seizoen zal ook beschikbaar zijn op HBO2, HBO NOW en HBO GO.

  The Walking Dead
  - The Walking Dead heeft ‘Jesus’ gevonden. Tom Payne (Luck) zal in het zesde seizoen een terugkerende rol krijgen als Paul Monroe ook wel bekend als Jesus. Payne (foto) heeft ook nog een optie op het zevende seizoen, dus het zou zomaar kunnen dat Jesus een blijvertje is. Jesus komt ook in de comicboeken voor en wordt als volgt omschreven; ‘een zeldzame logische man en geschoolde adviseur met een sterk gevoel van zeden en waarden, die goed aangepast is aan de nieuwe wereld.’

  The Wrong Mans
  - De BBC dramedy is na twee seizoenen officieel gecanceld. Mathew Baynton, mede-bedenker en hoofdrolspeler verteld: “Zelfs al wilden we meer doen van The Wrong Mans, we zien daar geen kans toe. Ik zie dit als een goede zaak want op deze manier kunnen we niet verleid worden om terug te keren en het verhaal te veel verdunnen. (…) We zijn trots op de twee seizoenen en we kunnen nu beiden {James Corden} doorgaan met andere dingen.”

  Tut
  - De miniserie over de Egyptische farao Toetanchamon, Tut, is vanaf 24 september te zien bij Videoland. De driedelige drama-actieserie, met onder andere Ben Kingsley, gaat over de jonge beroemdste farao ooit. Tut werd in de verenigde Staten van Amerika beken door 11,4 miljoen kijkers en in het Verenigd Koninkrijk door 1,5 miljoen kijkers. De serie kreeg geen goede recensies van de Amerikaanse pers, die vonden de serie nogal vol met clichés zitten. De vraag is nu, hoe zal het Nederlandse publiek reageren op de Spike TV serie Tut?

  Nieuwe Series
  Flikken Rotterdam
  - Dankzij twitter is een deel van de castvan de nieuwe serie Flikken Rotterdam al bekend.

  Mr. Frank Visser Doet Uitspraak
  - Al in het weekoverzicht 34 maakte wij bekend dat Mr. Frank Visser zou gaan stoppen met De Rijdende Rechter en zou gaan werken voor SBS. Nu zal Mr. Frank Visser samen met presentarot Viktor Brand een nieuw duo gaan vormen in het nieuwe SBS-programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Het nieuwe programma staat gepland om in maart 2016 in première te gaan.

  Vechtershart
  - Waldemar Torenstra (foto) en Benja Bruijning spelen de hoofdrol in de nieuwe serie van BNN Vechtershart. Maar ook Henk Poort, Kenneth Herdigein en Johan Leysen maken deel uit van de cast in de serie over kickbokser Nick (Torenstra). Nu is bekend gemaakt dat ook Martijn Fischer, Peter Paul Muller en Loes Haverkort deel uit gaan maken van de cast. De serie Vechtershart zal vanaf 22 november elke zondag te zien zijn op NPO3 bij BNN.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  - Wie raakt het snelst verslaafd aan een serie? Welke serie keerde na slechts een week afwezigheid weer terug? Wanneer komen er ook Nederlandse series op Netflix? Klik hier om te lezen hoe dat precies zit.

  Nominaties en Prijzen
  De 67ste Emmy Awards
  - Op zondag 20 september 2015 zijn weer de jaarlijkse Emmy Awards uitgereikt. Klik hier voor het overzicht van alle winnaars.

  Overlijdensberichten
  Jack Larson
  - Hij speelde de eerste Jimmy Olson in een Superman serie op televisie. Jack Larson is maandag 21 september overleden, R.I.P.

  MijnSerie
  Columns
  - De tweede column van De Onbekende Seriekijker is geplaatst. Dit keer was het de beurt aan Inartie.

  Kijkcijfers
  - Klik hier voor de kijkcijfers van week 38.

  Meer dan 75.000 bezoekers
  - Deze week heeft MijnSerie meer dan 75.000 gebruikers. Op naar de 100.000 gebruikers.

  Op Televisie
  - Maandagavond 21 september 2015 was MijnSerie.nl op de televisie. EditieNL had een weer een item over wat te zien deze herfst.

  Prijsvragen
  Antwoord prijsvraag week 38
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:
  * The Knick
  Vraag: Clive Owen speelt het personage John W. Thackery in The Knick. Het personage van John W. Thackery is deels gebaseerd op een historisch persoon. Welk van de onderstaande feiten gaat niet over deze persoon?
  Antwoord: Hij was een atheïst.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met de prijs.

  Heb je ondertussen al wat nieuwe series gezien? Zitten er al series tussen waarvan je denkt: “Die blijf ik wel kijken.” of ben je niet zo snel verslaafd? Heb je wel de allerlaatste twee afleveringen van CSI: Crime Scene Investigation gezien 27 september? Je snapt het al, het herfstseizoen is weer begonnen en dat is het startsein van veel (nieuwe) series kijken. Ik zal je dus niet langer ophouden, veel kijkplezier en tot volgende week.

  Met overzichtelijke verslaafde televisiegroet

  Mandy
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_JanWillemK
  29 sep 2015 09:21 -
  Ik hoop echt dat ze niet teveel hebben veranderd aan The Leftovers..
  Reageer