Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 37

Inhoud

  Wat was het spannend deze week in de Vuelta. Tom Dumoulin reed al eens eerder in het rood, maar vanaf woensdag na de tijdrit was zijn voorspong slechts seconden. Het was de vraag of hij die voorsprong kon behouden tot aan Madrid. En helaas moeten we concluderen dat Dumoulin zaterdag te kort kwam om met het rood om de schouders naar Madrid te mogen rijden. Maar desalniettemin zijn we trots op onze Nederlandse wielrenner. Maar genoeg over sport, series zijn waar het om draait in de week van 7 september tot en met 13 september, met deze week ook een nieuwe vaste column; De Onbekende Seriekijker.

  Series
  A Touch of Cloth
  - Volgens John Hannah, die DCI Jack Cloth speelt in de komische serie A Touch of Cloth, is het over en uit voor de serie die een parodie is op verschillende politieseries. A Touch of Cloth die door Sky1 wordt uitgezonden is volgens Hannah al te lang aan het wachten op vernieuwing. Hannah zei het volgende aan Digital Spy: “I imagine that’s dead. I think it’s been too long. I loved that show. Charlie wanted to do more, everyone did. It was Sky I guess. There might have been something to do with the negotiations, I don’t know.”

  American Horror Story
  - Kijk maar eens heel goed naar de volledige (enge) cast van het vijfde seizoen van American Horror Story. De gangen van het Hotel worden bezet door allerlei engerds en op 7 oktober zullen we kennis met ze kunnen maken, dit keer zonder Jessica Lange maar met Lady Gaga.
  Video on youtube


  Black Mirror
  - Netflix heeft de serie Black Mirror over genomen van Channel 4. Naar verluidt gaat Netflix een derde seizoen maken van de Charlie Booker serie. Bronnen die bij de onderhandelingen aanwezig zijn geweest vertellen: “De streaming gigant heeft een deal gemaakt met Brooker en zijn onafhankelijke productiebedrijf House of Tomorrow om meerder aflevering te kunnen maken van de dystopische dramaserie.’

  Chicago Med
  - En weer kan een nieuw cast lid zich gaan klaar maken voor het harde werk in het ziekenhuis Chicago Med. Dit keer is het The Wire’s Marlyne Barrett die zich gaat melden in Chicago. Barrett gaat Maggie spelen die wordt omschreven als een multi-tasking kracht van de natuur, een battle-ax met humor en sass." Tip: Inna1989

  Extreme Weight Loss
  - Als het gaat om competitieve realityserie wil niemand graag afvallen, behalve bij Extreme Weight Loss de serie bij ABC. Presentator en trainer Chris Powell gaat voor het zesde seizoen zoeken naar mensen die extreme afvallers willen zijn. Eerder waren er geruchten dat ABC de serie niet zou vernieuwen en het vijfde seizoen de laatste zou zijn. Maar Powell heeft inmiddels bevestigd dat de casting al klaar en gesloten is voor een nieuw zesde seizoen.

  Goede Tijden, Slechte Tijden
  - Vanaf januari zal er een nieuw personage opduiken in Meerdijk; Sam Dekker de dochter van Linda Dekker (Babette van Veen) en zus van Rover Dekker (Buddy Vedder). Sam zal worden gespeeld door de 25-jarige Stijn Fransen die eerder al in de jeugdserie Spangas speelde als Renée Krul.

  How to Get Away with Murder
  - We laten wel altijd trailers en promos zien, maar zelden een 3.30 minuten durende video van de bloopers uit seizoen 1. Het tweede seizoen van How to Get Away with Murder start op 24 september aanstaande. Kijk hieronder dat het zelfs voor Emmy genomineerde Viola Davis er moeilijk is om in bed te kruipen:
  Video on youtube


  Jessica Jones
  - De nieuwe Netflix Original Marvel’s Jessica Jones heeft een uitzenddatum gekregen en een trailer. Vanaf 20 november is het gehele eerste seizoen van dertien afleveringen te zien bij Netflix. Kijk hieronder voor de trailer:
  Video on youtube


  Overspel
  - Het derde seizoen van de Nederlandse dramaserie Overspel, die op 10 september van start is gegaan, is tevens het laatste seizoen. Schrijver Frans Ketelaar verklaard: “ Ik was enorm fan van Homeland. Het eerste seizoen was meesterlijk (…). Daarna werd het minder en werd de serie uitgemolken. Ik neem de personages in Overspel heel erg serieus. Het zijn mensen van wie je gaat houden, die je heel erg gelooft. En dat wil ik graag zo houden.” Volgens Ketelaar komt niet iedereen er in het derde seizoen zonder kleerscheuren vanaf. Het goede nieuws is dat Frans Ketelaar, die ook verantwoordelijk was voor onder andere Vuurzee, De Prooi en Bij ons in de Jordaan, alweer bezig is met een opvolger. Ketelaar: “Maar dan wel iets slimmer bedacht, zodat de serie eventueel meer seizoenen mee kan.”

  Poldark
  - Het tweede seizoen van Poldark zal weer worden opgenomen in het prachtige Cornwall in Groot Brittannië. Deze week al zullen de opnames beginnen en het tweede seizoen van tien afleveringen zal in 2016 bij BBC One worden uitgezonden.

  Safe House
  - De thriller Safe House heeft een tweede seizoen gekregen van ITV. De prachtige omgeving van de Lake District gaat weer meetellen in het nieuwe seizoen van vier afleveringen van elk 60 minuten. Christopher Eccleston, Marsha Thomason en Paterson Joseph zullen vanaf februari 2016 beginnen met de opnames. Om waarschijnlijk halverwege 2016 te worden uitgezonden.

  Supernatural
  - Donker, donkerder, donkerst. Zo wordt het elfde seizoen van Supernatural. En er is zelfs spraken dat God geïntroduceerd gaat worden. Vanaf woensdag 7 oktober zullen we het weer kunnen gaan zien. Tot dan moeten we het doen met de onderstaande trailer:
  Video on youtube


  Nieuwe Series
  Preacher
  - AMC heeft de controversiële comicbook serie Preacher omgezet in een televisieserie. Het eerste seizoen krijgt tien afleveringen, inclusief de pilot. Zoals het er nu uitziet zal de serie in mei 2016 in première gaan. Gebaseerd op de comicbook serie uit de jaren '90 van Garth Ennis en Steve Dillon's en van DC Comics imprint Vertigo, draait Preacher om Rev. Jesse Custer (Agent Carter's Dominic Cooper), als een gehaaide Texaanse priester die, na van zijn geloof te zijn gevallen, er achter komt dat God de Hemel heeft verlaten en zijn taken niet langer uitvoert. Zie hieronder de tweet die de wereld in werd gestuurd:


  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  -Netflix heeft weer wat series die ze gaan uitzenden in september. Van House zal vanaf 9 september 2015 seizoen vijf tot en met acht te streamen zijn. Op 21 september zal The Lizzie McGuire Movie te zien zijn en op 25 september gaat Netflix verder met het vierde seizoen van Nashville, twee dagen na de reguliere uitzending bij ABC. Elke vrijdag zal er nieuwe aflevering te zien zijn van de country dramaserie bij Netflix. En het vierde seizoen van Once Upon a Time is vanaf 27 september beschikbaar bij de streamingdienst.

  Overlijdensberichten
  Ariane Meijer
  - Actrice, presentatrice en schrijfster Ariane Meijer (voorheen Spier) is overleden. Ze besloot om zelf een einde aan haar leven te maken. Meijer was bekent uit de series Diamant, Zeg 'ns Aaa en Goudkust. Jeroen van der Boom, met wie zij in de jaren ’90 het SBS programma Explosief presenteerde twitterde het volgende:

  Ariane Meijer wordt overleefd door haar man, dochter en zoon. Ariane Anne Meijer is 48 jaar geworden, R.I.P.

  Jean Darling
  - Eén van de laatste Boefjes (Little Rascals) is niet meer, Jean Darling is vrijdag 4 september overleden, R.I.P.

  Judy Carne
  - Actrice Judy Carne is op 3 september aan een longontsteking in een Brits ziekenhuis overleden. Carne werd bekend door de Amerikaanse televisieserie Rowan & Martin's Laugh-In. Maar Carne speelde ook onder andere in The Rag Trade, Bonaza, Dr. Kildare, Gunsmoke, Love on a Rooftop, The Man drom U.N.C.L.E., Love, American Style en Ironside. Haar laatste televisierol rol was in 1982 in de serie On the Line. Joyce Audrey Botterill is 76 jaar geworden, R.I.P.
  Judy Crane in 1981


  Martin Milner
  - Adam-12 acteur Martin Milner is zondag 6 september overleden, R.I.P.

  MijnSerie
  Columns
  - Deze week de eerste in een hopelijk lange reeks van de column De Onbekende Seriekijker . Deze week is onze eerste onbekende seriekijker Jos, bij iedereen waarschijnlijk beter bekend als Lange.

  Kijkcijfers
  - Klik hier voor de kijkcijfers van week 36.

  Prijsvragen
  Win 1 van de 3 fan accounts voor 1 jaar!
  - Jessica Dillema geeft in samenwerking met MijnSerie maar liefst 3 fan accounts weg. Klik hier om te kijken hoe je kunt winnen en waarom.

  Antwoorden prijsvraag week 36
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:
  * Gotham: In het tweede seizoen van Gotham zal The Joker, gespeeld door Cameron Monaghan, zijn entree maken. Welke acteur is nog niet op het witte doek verschenen als het personage The Joker?
  Antwoord: Jared Leto

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met de prijs.

  Nog één ding dan dat niets met serie heeft te maken. Voor alle sciencefiction fans, de nieuwste Star Wars film; Star Wars – The Force Awakens gaat vanaf 16 december in Nederland in de bioscopen draaien. Maar niet alleen Star Wars kan aangekruist worden in de agenda’s. De volgende series gaan weer beginnen volgende week; Unité 9, Karl Johan, Black Jesus en A Football Life naast vele andere bekende en (nog) onbekende serie. Voor overig serie nieuws en datums houdt MijnSerie goed in de gaten en tot volgende week.

  Met overzichtelijke sportgroet

  Mandy
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_Inna1989
  14 sep 2015 15:19 -
  Ok seizoen 3 van Overspel is de laatste, voor Penoza misschien seizoen 4 niet de laatste.
  De makers van Penoza, denken al serieus na over een vijfde seizoen.
  Bedankt voor het weekoverzicht, en mijn tip staat er weer bij over Chicago Med, leuk.
  Reageer