Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix onderzoekt wie het snelst serie verslaafd is, en meer Netflix nieuws

Netflix onderzoekt wie het snelst serie verslaafd is, en meer Netflix nieuws

Netflix heeft onlangs een onderzoek gedaan naar welke kijkers, wereldwijd, het snelst verslaafd raken aan een serie. Uit dat onderzoek is gebleken dat de kijker gemiddeld na twee of drie afleveringen een serie niet meer kan laten vallen. Maar wij Nederlanders doen er één aflevering korter over om verslaafd te raken aan een serie. Ze hebben daarbij gekeken naar de twintig populairste series waaronder Breaking Bad, Orange Is the New Black en House of Cards (2013). Helemaal niemand raakt verslaafd na één aflevering, maar 70 procent van de Nederlandse kijker is na de tweede aflevering al aan de haak geslagen en kunnen ze niet meer stoppen met kijken.

In de meeste andere landen duurt dat een aflevering langer en in Australië en Nieuw-Zeeland duurt het zelfs twee afleveringen langer. Zij hebben gemiddeld vier afleveringen nodig om verslaafd te raken aan een serie. Ook maakte Netflix bekend dat alle abonnees wereldwijd in het afgelopen kwartaal tien miljard uur, dat zijn 900 miljoen seizoenen van House of Cards (2013), aan series hebben gekeken.

Ander nieuws van Netflix: Gossip Girl is na een week afwezigheid weer terug op Netflix. Op 8 september 2015 werd de serie verwijderd van het aanbod op Netflix maar dat pikte de Netflix kijker niet. Er kwam een stroom aan protesten binnen en dat resulteerde in dat alle zes seizoenen van Gossip Girl weer te zien zijn vanaf 18 september 2015.


Op dit moment zijn er onderhandelingen gaande tussen Netflix en de makers van series als Feuten, Van God Los en Smeris. De makers willen graag de rechten verkopen aan Netflix zodat er meer Nederlandse content komt op de streamingzender. De enige die nog roet in het eten kan gooien is de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). De kwestie is dat de NPO zelf met een Netflix variant wil komen en dat ze uiteraard bovengenoemde series in hun content willen opnemen. Maar vooralsnog is de gedachte en het praten erover al geweldig. Dat zou namelijk betekenen dat Netflix ook Nederlandse series aan hun aanbod willen toevoegen.

Sander van Meurs, producent bij Pupkin, ziet het verkopen van de rechten aan Netflix echter helemaal zitten omdat zijn series zo nog geld gaan opleveren. “Het is van belang dat we titels kunnen exploiteren om te kunnen blijven investeren in nieuwe projecten. Nu zijn die series nergens meer te zien”, vertelt hij in het NRC Handelsblad. “Als binnenkort een nieuw seizoen van Smeris uitkomt, gaan kijkers op zoek naar eerdere seizoenen. Vinden ze die niet legaal, dan downloaden ze die wel uit illegale bron.”


De toestemming ligt er om voor twee jaar de series Feuten (seizoen 1, 2 en 3), Van God Los (seizoen 1, 2 en 3) en Smeris (seizoen 1) bij Netflix onder te brengen, maar de NPO wil laten onderzoeken of het verkopen van de rechten schadelijk kan zijn voor de positie van de publieke omroepen in het algemeen. Een woordvoerder laat weten: “Het is het voor ons niet logisch mooie producties weg te zetten bij derden die zo publiek en inkomsten naar zich toe halen. Nog los van het feit dat platforms als Netflix alleen belangstelling hebben voor de krenten in de pap. Zo neemt de aantrekkelijkheid van het eigen NPO on-demand kanaal af.”

Het is dus afwachten nu. Als NPO goedkeuring geeft zijn de topseries Feuten, Smeris en Van God Los te zien bij Netflix om opgevolgd te worden door Penoza en Overspel. Ga jij kijken naar deze en meer Nederlandse series als ze op Netflix worden uitgezonden?
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

winthoos
winthoos 25 september 2015, 12:04
Aan bovenstaande series zal ik niet verslaafd raken. Maar kom je met Chicago Fire, Chicago PD dan onmiddellijk. Kan niet wachten tot de series weer beginnen.
Inna1989
Inna1989 25 september 2015, 12:32
Hahahaha dat heb ik dus ook, Chicago Fire & P.D.
Petertjuh4
Petertjuh4 25 september 2015, 13:10
Nog steeds niet gekeken... Misschien maar is aan beginnen. Aan de nederlandse series zal ik ook niet verslaafd raken..
tweemaalh
tweemaalh 25 september 2015, 13:57
Netlix? Is dat een nieuwe streamingdienst? Het klinkt een beetje als Netflix :P
Mandy1966
Mandy1966 25 september 2015, 14:05
Oeps foutje, heb aan Jos gevraagd om het te wijzigen, bedankt voor je alertheid.
JanWillemK
JanWillemK 25 september 2015, 14:10
Maar ja, normaal gesproken begin je ook niet aan een serie waarvan je bij voorbaat al weet dat je het geen zak aan gaat vinden. Dit zal een enkele keer voorkomen zoals bij mij met Darevil, daarvan heb ik 4 afleveringen gezien maar kon me niet genoeg boeien.

Als je mensen willekeurige series laat kijken zal hun onderzoek een heel andere uitkomst geven.
anonymous
anonymous 27 september 2015, 12:11
Voor sommige series heb ik maar tien minuten nodig om meer, meer, meer te willen. Ik had dat met de eerste aflevering van Banshee. Eer hij over de drempel van de gevangenis liep, was ik al verkocht. Bij Outlander duurde het tot aan de zevende aflevering tot ik helemaal verkocht was. Soms moet je series iets langer de tijd geven. Ik probeer series wel een kans te geven, maar soms weet je na vijf minuten al dat het helemaal niets gaat worden
Olga2000
Olga2000 28 september 2015, 16:50
Wat toevallig! Bij genoemde series duurde het bij mij ook net zo lang!
dsekelo2
dsekelo2 27 september 2015, 20:57
The vampire diaries helemaal verslaafd! Hoop dat er nog veel seizoenen komen!
BirdDog1989
BirdDog1989 30 september 2015, 09:43
Persoonlijk ben ik geen fan van Nederlandse series, ze geven mij vaak het idee dat ze voorspelbaar zijn. Ondertussen kun je elke serie en film wel voorspelbaar vinden, maar ik vind de NL series gewoonweg niets. Ik probeer nu GTST te volgen, maar kan mijn aandacht daar echt niet aan vast houden.
winthoos
winthoos 30 september 2015, 09:46
Ik heb er zelfs een hekel aan. Doe mij maar de Amerikaanse
Log in om een reactie achter te laten