Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 45

Week Overzicht 45

Veranderingen zijn moeilijk. Wij zijn nog steeds niet over onze puberteit heen bijvoorbeeld. Maar wat nog schokkender is, is de opkomst van series. Zo. veel. series. Weet je nog toen er maar één kanaal was en je geen lastige keuzes hoefde te maken? Nee, wij ook niet. Maar zo veel series vragen wel om veranderingen, zoals de lengte van dit week overzicht. Onze oprechte excuses als het allemaal een beetje te veel wordt. Het enige wat we willen is alle series de aandacht geven die ze verdienen. Daarom rangeren we nu ook het andere nieuws van MijnSerie op serie, mocht je dat gemist hebben. Het enige wat je nu dus hoeft te doen is de lijst afgaan op je favoriete series en je hebt gegarandeerd al het nieuws van de week te pakken. De kop "zakelijk" blijft wel bestaan, zodat de serieuze berichten makkelijk te vinden zijn. Bevalt het overzicht zo of wil je liever terug naar éénkanaaltelevisie? Wij oordelen niet. Als je dan toch eerlijk bent: van welke serie zou je meer willen lezen? Laat je horen in de berichtensectie.

American Dad!
- Kevin Reilly gaat American Dad! achterna. De voormalig FOX topman die furore maakte met het “einde van pilot-seizoen” wordt de president van TBS, TNT en Turner Entertainment. Erg vervreemd van FOX is hij niet, de voormalige FOX serie American Dad! is bijvoorbeeld pas overgestapt naar TBS. “Mijn zes maanden durende reis door het robuuste, chaotische medialandschap leidde me naar de bevestiging dat premium kabeltelevisie de beste plek is om content de creëren, distribueren en consumeren,” zegt Reilly.

Chasing Life
- Meer leven op ABC Family. De aparte dramedie krijgt een tweede seizoen en een kerstspecial. [Lees meer]

Cougar Town
- Dat de wijn mag vloeien en de muntjes in het blik vallen. Cougar Town krijgt een premièredatum voor het allerlaatste seizoen. Waar is de flessenopener? [Lees meer]

Downton Abbey
- We geven het toe, ook MijnSerie dacht dat de hond van Downton Abbey ziek werd omdat ze dezelfde naam draagt als het jihadistenleger in het Midden-Oosten. Acteur Hugh Bonneville, die Lord Grantham speelt, ontkent dit op zijn blog: “Om speculatie te voorkomen, de Labrador die in seizoen één verscheen heette Pharoah. Vanaf seizoen twee is de Labrador een vrouwtje genaamd Isis om het Egyptische thema te vervolgen.” In recente afleveringen werd de hond langzaam aan ziekjes, wat zou verklaren dat het beestje uit de serie geschreven werd vanwege het conflict. Bonneville vervolgt echter: “Ieder die gelooft dat de verhaallijn met het dier een reactie is op recent wereldnieuws is een complete gek.” Duidelijke taal. Eerder veranderde FX serie Archer wel de naam van hun fictieve organisatie in reactie op de nu alom bekende afkorting ISIS.
- Als een van de best bekeken series in Engeland is het een complete schok dat Downton Abbey vernieuwd is met een zesde seizoen. Daarmee bedoelen we dat we dachten dat er meteen tien seizoenen extra besteld werden. Gemiddeld trekt de Britste serie 10,3 miljoen kijkers per week in haar thuisland. [Lees meer]

Forever
- Dit zal even wennen zijn voor fans van One Tree Hill maar Hilarie Burton speelt niet langer de brave Peyton Sawyer. De actrice zal 11 november een gastoptreden hebben in Forever als… een dominatrix therapeut. Burton speelt Iona, een excentrieke therapeut die verdachte wordt in een zaak waar Henry (Ioan Gruffudd) moeite mee heeft. Iona wil hem graag helpen en raakt wel erg betrokken bij Henry. Dat is dan wel weer typisch Peyton.

Getting On
- De HBO komedie keert morgen terug voor het tweede seizoen en hoofdrolspeelster Alex Borstein heeft een goede reden om te gaan kijken. “Als ik niet naar de donkere kant kon kijken, had ik nooit de lichte zijde gezien,” zegt de Family Guy actrice. De kleine komedie, over zusters die ingeschakeld worden als een patiënt binnenkort sterft, heeft een moeilijk concept. “Het is een dun lijntje dat de serie bewandelt, waar je de ene minuut lacht en de volgende geraakt wordt,” vertelt Borstein.

Grey’s Anatomy
- Zijn jullie al bijgekomen van Arizona’s en Callie’s confrontatie in de aflevering “Bend and Break”? Wij ook niet. Maar het leven gaat verder en dat is goed nieuws voor Nederlandse fans. Omdat ABC een week oversloeg met het uitzenden van Grey’s Anatomy heeft Net 5 de uitzendingen ingehaald. Aflevering zes, die afgelopen donderdag in de V.S. te zien was, is morgen al te zien in Nederland. Precies, Net 5 loopt nu maar drie dagen achter op Amerika. Morgen om 20.30 uur bezoekt Aprils moeder Seattle en wil Derek een familiediner organiseren voor Merediths nieuwe zus.

Girls
- Met alle controversie rondom wünderkind Lena Dunham vergeet je bijna dat haar serie al een jaar niet meer te zien is. Daar komt verandering in want vanaf 11 januari keert Dunhams Girls terug met een vierde seizoen

Hart of Dixie
- Hart of Dixie, of Dr. Hart zoals Net5 het noemt, keert terug op vrijdag 9 januari in de Verenigde Staten. Tien afleveringen zullen onafgebroken achter elkaar uit worden gezonden.

Hell on Wheels
- AMC heeft de veelbesproken wilde westen serie Hell on Wheels vernieuwd met een vijfde en laatste seizoen. Geheel volgens AMC traditie wordt de laatste reeks opgesplitst in twee delen van zeven afleveringen. De eerste helft wordt uitgezonden in de zomer van 2015 en de tweede komt een jaar later. In het vierde seizoen kijken er gemiddeld 3,4 miljoen mensen naar de serie en groeide de sociale interactie online met 40% op Facebook en Twitter.

How I Met Your Mother
- Een Redditor blijkt het einde van de langlopende komedieserie een jaar voor deze uitgezonden werd te hebben geraden. Het bericht van gebruiker Pointing_Out_Irony kwam deze week weer in de spotlight te staan. Een jaar geleden plaatste de gebruiker: “How I Met Your Mother is geen verhaal over hoe Ted de moeder van zijn kinderen ontmoet, het is een verhaal van de moeder die weg gaat (dood of scheiding) en Ted die uitlegt aan zijn kinderen dat hij eindelijk verder gaat en opnieuw trouwt. Deze keer met Robin.” Het bericht werd destijds door medegebruikers afgedaan als onzin en speculatie. Nu weten we allemaal beter.

How to Get Away with Murder
- Jack Falahee, die momenteel Connor speelt in de hitserie How to Get Away with Murder vertelt aan Buzzfeed News over zijn tijd in Amsterdam. "Het was ver buiten mijn comfort zone. Ik had een clownles, een sprookjesles en een moderne dansles. Ik leefde in een Europese droom in Amsterdam, fietsend onderweg naar deze experimentele theatercursus. Het leerde me om altijd meer te willen en verschillende disciplines na te streven en met een open blik naar het vak te kijken."
- Connors veel besproken seksuele escapades wuift Falahee weg: "Ik denk dat de seks en die scènes erg gedreven zijn door plot. Connor probeert dingen gedaan te krijgen via seks en hij is een wezen met seksuele behoeftes. Hij geniet er van en Pete [Nowalk, de schrijver] is het goed gelukt om er een echt personage van te maken."
- Oscar-winnares Marcia Gay Harden maakt haar optreden in de hit van het nieuwe seizoen. Na indrukwekkende rollen in Trophy Wife en The Newsroom vorig jaar is Harden nu gestrikt voor een mysterieuze, terugkerende rol. Natuurlijk wil ABC nog niets kwijt, behalve dat Hardens personage haar opwachting na de winterstop maakt. De winterfinale van HTGAWM wordt 20 november uitgezonden in de Verenigde Staten.

Looking
- De altijd zoekende heren van Looking keren samen met de Girls terug op 11 januari voor hun tweede seizoen op HBO. De Nederlandse première volgt vermoedelijk de dag erna met ’s ochtends de online première en ’s avonds het televisiedebuut.

Marry Me
- Goed nieuws voor fans van David Caspe. NBC heeft zijn nieuwe komedie Marry Me het hof gemaakt met vijf extra afleveringen. De totale bestelling staat nu op achttien afleveringen. Marry Me scoort gemiddeld 6,5 miljoen kijkers en een 2.0 in de felbegeerde doelgroep van 18-49 jarigen. Dit maakt Marry Me de best bekeken nieuwe komedie van NBC en, op ABC's Black-ish na, het gehele seizoen.

Once Upon a Time
- De bij uitstek Disney-serie voegt een nieuwe slechterik toe dit seizoen. Na Frozen en de opkomst van Maleficent later dit jaar, tackelt de ABC hit naar alle waarschijnlijkheid de iconische rol van Cruella. E! News bevestigt dat actrice Victoria Smurfit (Dracula) zich bij de cast voegt van Once Upon a Time. De actrice tweette: “Super enthousiast om Cruella te spelen voor een iconische serie als Once [Upon a Time]”. De tweet werd daarop snel verwijderd en ABC weigert de rol te bevestigen. Ben jij klaar voor een Storybrooke vol dalmatiër puppy's?

Parenthood
- Jason Katims, het creatieve brein achter de serie, bood vrijdag aan de pers en de fans zijn excuses aan voor niet één, maar twee verhaallijnen. “Het spijt me dat ik mensen zo boos heb gemaakt over Joel en Julia en, aangezien ik al bezig ben, het spijt me voor het moordplot in seizoen 2 van Friday Night Lights.” Katims haakt hiermee in op de passievolle berichten van fans over de zacht gezegd moeilijke tijd in het huwelijk van twee Parenthood personages. Tevens adresseert hij het alom bekritiseerde plot van zijn vorige serie, waarin twee tieners een moord verborgen.

Royal Pains
- Ook mensen in de Hamptons hebben last van kwaaltjes. Gelukkig voor hen blijft Royal Pains ten minste twee seizoenen doorgaan. [Lees meer]

Scandal
- Mocht je de aflevering van afgelopen donderdag nog niet gezien hebben dan belooft actrice Darby Stanchfield eindelijk wat informatie over de mysterieuze Abby. De werkverslaafde perssecretaris wordt geconfronteerd met haar privé verleden als haar ex-man in beeld verschijnt. “Ze heeft nergens om naar toe te gaan dus keert ze naar de enige persoon in haar leven,” zegt Stanchfield over Olivia (Kerry Washington), met wie Abby een moeizame relatie heeft in het nieuwe seizoen. “Hun vriendschap is sterker dan welke man in haar leven dan ook,” belooft Stanchfield. Misschien is er toch nog hoop voor een hernieuwde vriendschap tussen de twee dames.

Suits
- Wie wacht op RTL 4 en niet de wet wil overtreden wordt beloond. Netflix voegt vanaf 2 december seizoen 3 van Suits toe. De eindeloos populaire serie over de twee veel te coole advocaten in New York is een succes op alle platformen. Logisch dat, na lang wachten, Netflix de serie vervolgd. Seizoen een en twee zijn ook te zien op de streamingsdienst. RTL 4 stopte eerder dit jaar plotseling met het uitzenden van de serie, maar belooft binnenkort weer de draad op te pakken.

The Fosters
- Rosie O’Donnell keert terug naar het bijzondere gezin op ABC Family. De Emmy-winnares was in seizoen één te zien als de stoere doch compassievolle pleeggezin verzorgster. In 2015 vervolgt ze haar rol in twee afleveringen.

The Good Wife
- Hoewel de serie overspoelt wordt door gastrollen hebben wij bij MijnSerie wel gemerkt dat onderzoeker Robyn al een paar afleveringen afwezig is. Buzzfeed News ging zelf op onderzoek uit. [Lees meer]

The Mentalist
- Heb je genoeg van wachten op Patrick Jane? Dan ben je er bijna! Want The Mentalist keert in volle glorie terug voor het laatste seizoen. Wanneer? [Lees meer]

The Perfectionists
- ABC Family wil meer van Pretty Little Liars schrijfster Sara Shepard en dat kan niemand hen kwalijk nemen. Ze hebben hun oog op een nieuwe serie genaamd The Perfectionists. [Lees meer]

Togetherness
- Mocht je nog niet gehoord hebben van HBO’s nieuwste komedie dan is hier wat informatie voor de première van 11 januari. Jay en Mark Duplass schreven de serie over twee koppels die samenwonen. Brett en Michelle (Mark Duplass en Melanie Lynskey) proberen de vonk in hun relatie weer te vinden, wat druk uitoefent op hun trouw- en kinderwens. Als Bretts beste vriend Alex (Steve Zissis) en Michelle’s zus Tina (Amanda Peet) bij de twee komen inwonen balanceren de vier gezonde relaties onderling met hun persoonlijke dromen.

Witches of East End
- Zelfs heksen hebben niet het eeuwig leven. Na wikken en wegen heeft Lifetime de serie beëindigd. [Lees meer]

Zakelijk
- De mensen van Vulture analyseerden de kijkcijfers van het nieuwe TV seizoen en concludeerden dat er nog zeker successen geboekt worden op de publieke televisie. Hoewel FOX veruit het slechtste scoort van de zenders heeft het met Gotham één van de grootste hits in handen. ABC wint de nieuwe serie race met How to Get Away with Murder. CBS zit echter ook goed met Madam Secretary, NCIS: New Orleans en Scorpion. Opvallender is wellicht dat, hoewel dalende kijkcijfers de trend zijn, series als Once Upon a Time en Scandal juist groeien. ABC's sprookjesdrama is met de Frozen-verhaallijn 13% gegroeid in de demografie, Scandal groeide 8%. Daartegenover staat dat hits van vorig jaar, zoals Agents of S.H.I.E.L.D. en Sleepy Hollow een grote dip zien.
- The CW kondigt de finale data aan voor de winterstop. Ja, wij zijn er ook nog niet aan toe. Maar wil je je voorbereiden op het onvermijdelijke afscheid van je favoriete series dan hebben wij de data op een rijtje gezet. [Lees meer]
- Ook ABC heeft een agenda vol met première- en finaledata. Wij spelen je assistent en hebben ze vastgelegd voor je. [Lees meer]
- Buzzfeed verzamelde alle verklaringen van de topmannen van de TV industrie uit de kwartaalcijferrapporten om een conclusie te trekken over het fenomeen van “kabel knippen”. Hoewel alle partijen benadrukten dat het huidige lineaire model nog steeds winstgevend is, suggereerden de topmannen van kabelbedrijven en televisiezenders dat de toekomst van televisie digitaal is. Buzzfeed journalist Peter Lauria vergeleek de quotes met die van de CEO van Netflix, Reed Hasting, alleen dan vol jargon. “Niet helemaal zeker over de snelheid van de overstap, maar internet TV gaat alles worden in een paar jaar,” voorspelde Hasting eerder.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
10 november 2014, 16:08
Manju...even een complimentje voor je fantastische overzicht.
Veel research en schrijfwerk dat zeer zeker gewaardeerd wordt...door mij in ieder geval wel !!! 10 punten !!!
0
anonymous
12 november 2014, 11:06
Dag Ron! Bedankt! Ik doe het met liefde maar je compliment waardeer ik zeker.
0
Log in om een reactie achter te laten