Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 39

Week Overzicht 39

Een moment stilte voor alle collega's die extra hard moesten zwoegen deze week, voor alle relaties die op de klippen liepen en voor alle kinderen die hun eigen boterham moesten smeren omdat seriefans deze week veel te druk waren met het kijken van gloednieuwe afleveringen. Oké, moment voorbij. Want als echte serieverslaafden willen we natuurlijk al het TV nieuws lezen. Geen zorgen, MijnSerie dekt je. Naast recensies van de premières van series die je (niet) moet kijken, presenteren we ook een extra lange versie van het week overzicht. Een makkelijk overzicht van de vele speciale afleveringen, bekende gezichten en interessante quotes die gepaard gaan met het nieuwe TV seizoen. Je bent ten slotte al druk genoeg (met TV series)!

Agent Carter
- Shea Whigham (Boardwalk Empire) verruilt het ene decennium voor het ander nu hij een rol bemachtigd heeft in de nieuwe serie Agent Carter, dat bevestigt Deadline. De Marvel serie omtrent Hayley Atwells Captain America personage speelt zich af in de jaren ’40. Whigham speelt een hoge chef genaamd Roger Dooley. De serie moet ergens deze winter in première gaan.

Black-ish
- De grote komedie hit van het nieuwe seizoen is voorlopig Black-ish, de ietwat controversiële serie over een Amerikaanse vader die ziet hoe zijn familie is geïntergreerd in de blanke samenleving en wat van zijn culturele identiteit terug wil. In een interview met de radioshow The Frame vertelt bedenker Kenya Barris over de risico’s van het project. “ABC laat het ons doen op een manier die andere zenders niet zouden toelaten. We willen relevante en huidige dingen doen. Sommige dingen zijn een beetje risicovol en ABC laat ons die uithalen maken.” Black-ish is de eerste komedie over een donker gezin op een van de grote zenders in Amerika sinds enkele jaren. Barris zegt “we zien een verandering waar er wellicht een demografische groep niet per se bediend wordt door het aanbod. […] We krijgen nu een kans en we willen er het beste mee doen dat we kunnen.”

Celblok H
- Het gloednieuwe seizoen van Celblok H heeft een startdatum gekregen. De SBS6 hit keert op 3 november terug op de buis. Een nieuwe gevangenisdirectrice zal geïntroduceerd worden, gespeeld door Barbara Pouwels, die nergens voor schuwt. Suus (Isa Hoes) wordt ondertussen vrijgelaten uit de isoleercel en heeft maar een doel: wraak nemen voor de moord van haar dochter. “Seizoen 1 was slechts een voorproefje van wat er dit seizoen komen gaat. Vanaf nu gaat het er pas echt hard aan toe in de vrouwengevangenis. Moord, ontsnappingen en een nieuw terreurbewind. Het wordt nu écht spannend,” meldt Hoes in een persbericht.

Goede Tijden Slechte Tijden
- Nederlands enige echte soap viert 17 oktober haar 5.000ste aflevering. Naast de geplande speciale verhaallijnen lanceert RTL een nieuwe app. Hiermee kan de kijker tijdens de uitzending een extra aflevering tegelijkertijd kijken via hun smartphone of tablet. Zo zien fans een uniek perspectief van de uitzending op TV met extra scènes die simultaan afspelen. Vanaf 10 oktober kan de GTST 5000 app gedownload worden. De soap haakt zo in op de trend van second screens die gebruikt worden tijdens het kijken van series.

Grey’s Anatomy
- Wie even moeite had om de moeder van Meredith Grey te identificeren in de openingsscène van seizoen elf was niet alleen. De rol van jongere Ellis Grey werd in een flashback namelijk gespeeld door een andere actrice dan in seizoen zes. Toen was Sarah Paulson te zien als de jeugdige versie van Kate Burton, die Ellis in de eerste seizoenen van de serie vertolkte. Paulson is echter druk bezig met het filmen van American Horror Story: Freak Show en daarom zagen we Sally Pressman in de flashback met de jonge Meredith. De betreffende scène en de bijbehorende seizoenspremière van het nieuwe seizoen van Grey’s Anatomy zijn in Nederland op 6 oktober te zien op Net 5.

Hunters
- Syfy heeft groen licht gegeven aan een nieuwe gescripte serie met als werktitel Hunters. De serie is gebaseerd op het boek Alien Hunters van Whitley Strieber met als uitvoerend producent Gale Anne Hurd (The Walking Dead) en schrijfster Natalie Chaidez (12 Monkeys). In het boek verdwijnt de vrouw van een politieagent in Philadelphia, wat hem leidt naar een overheidseenheid die een groep van medogeloze terroristen achterna zit. De terroristen zijn echter niet van deze wereld. De serie staat gepland voor 2016.

Mom
- Fans van de komedie met Allison Janney en Anna Faris als moeder en dochter tegen wil en dank moeten nog even wachten. CBS heeft namelijk besloten, na de uitermate succesvolle combinatie afgelopen maandag, om de aankomende weken dubbele afleveringen uit te zenden van hit The Big Bang Theory. Hoewel de tweede aflevering een herhaling is, zal deze waarschijnlijk beter scoren dan een nieuwe aflevering van Mom. In plaats daarvan verschuift Mom naar de donderdag waar vanaf 30 oktober het nieuwe seizoen zal beginnen.

Once Upon a Time
- Storybrooke raakt bevroren en voorlopig laat niemand dat gaan. De gehypte Frozen verhaallijn begint vandaag in de ABC serie en zal elf afleveringen duren, meldt The Hollywood Reporter. Zo zullen Elsa (Georgina Haig) en Emma (Jennifer Morrison) veel gemeen hebben. “Het zijn beide mensen die hun krachten niet helemaal begrijpen of in bedwang kunnen houden. Ze erkennen het gevoel van afkeuring en onbegrip dat ze ervaren in hun leven bij elkaar. Dit is de eerst keer dat Emma een vriendschap heeft met iemand die begrijpt wat ze meemaakt,” vertelt Morrison. De kassakraker van Disney levert naast Anna (Elizabeth Lail) en Elsa, ook prins Hans en zijn broers af, rendier Sven en een mysterieus personage gespeeld door Elizabeth Mitchell. “Verwacht heel veel Frozen verwijzingen,” zegt Lail.

Outlander
- Als je een van de vijf miljoen kijkers bent die verslingerd is geraakt aan de verrassing van de zomer, Outlander, zal je even moeten wachten op nieuwe afleveringen. Na de aflevering van gisterenavond zal het eerste seizoen zich pas op 4 april 2015 vervolgen. Outlander, gebaseerd op de boekenreeks van Diana Gabaldon, zag elke week haar kijkersaantallen flink groeien. De tweede helft van het eerste seizoen zal eveneens acht afleveringen bevatten. Starz heeft de serie ook al beloond met een tweede seizoen.

The Goldbergs
- iCarly’s Noah Munck gaat een gastrol spelen in de semi-autobiografische komedie The Goldbergs van bedenker Adam F. Goldberg. Munck speelt “naakte Rob”, een gewone gozer die maar al te graag zijn kleren uit trekt. Hij behoort tot Barry’s (Troy Gentile) vriendengroep.

The Originals
- Niemand minder dan The Vampire Diaries hoofdrolspeelster Nina Dobrev zal te zien zijn in een aflevering van spin-off The Originals. Natuurlijk gaat het niet om een bezoekje van Elena Gilbert aan New Orleans, maar speelt Dobrev een van Elena’s vele döppelgangers. Het betreft de originele döppelganger Tatia, die in seizoen drie van de moederserie al vermeld werd. Nu zal Tatia eindelijk te zien zijn in een flashback waar, zoals het haar gelijken betaamt, twee broers zullen strijden om haar liefde. De aflevering zal op 3 november uitgezonden worden in de Verenigde Staten.

The Simpsons
- The Simpsons blijven het goed doen. Na een succesvolle marathon op FXX, een aankomende online verzamelplaats voor alle afleveringen en een viering van het 25 jarig bestaan in een uitverkochte Hollywood Bowl richten de ogen zich op de première van het 26ste seizoen. De crossover aflevering met Family Guy belooft sowieso een sterfgeval in de wereld van The Simpsons. Hoe blijft de serie zo spraakmakend? “Het geweldige aan The Simpsons is dat het niet uit maakt waar je begint of eindigt, het is vrijwel dezelfde serie. We nemen seizoen 26 even serieus als seizoen één,” zegt producent Al Jean tegen The Hollywood Reporter. “We willen gewoon dingen proberen die we nog niet eerder hebben gedaan. Soms doen we afleveringen die een beetje raar zijn, maar we proberen echt nieuwe dingen. Om 22 afleveringen te doen, waarmee je kan doen wat je wil, met een geweldige cast, is een zegen. Dat nemen we erg serieus."

The Walking Dead
- Tyler James Williams (Everybody Hates Chris, Go On) zal een mysterieuze nieuwe rol spelen in het opkomende seizoen van The Walking Dead. Er is nog weinig bekend over wie Williams gaat spelen behalve dat hij Noah heet. Een naam die niet voor komt in de stripboeken waar de serie op gebaseerd is. Het is ook nog niet zeker of Williams een eenmalige of terugkerende rol krijgt. Wel weten we zeker dat The Walking Dead op 12 oktober terugkeert.

Meer nieuws op MijnSerie.nl deze week
- Actrice Polly Bergen is overleden
- Colin Farrel bevestigt zijn rol in het nieuwe seizoen van True Detective
- Grey's Anatomy neemt op Net5 afscheid van Cristina Yang
- Er is nog een Nederlander gekwalificeerd voor Game of Thrones
- Syfy geeft extra seizoenen aan Defiance en Dominion
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten