Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: suzanne_kijkt

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar zij het liefst naar kijkt en waarom. De 20ste de Onbekende Seriekijker is Suzanne (35).

Suzanne

Aantal serie-uren per week: Dat hangt ervan af wat ik volg. Dan kan het wel gemakkelijk oplopen tot twee à drie afleveringen per dag. Anders valt het wel mee.
Allereerste serie ooit gezien: De Fabeltjeskrant of zo? Nee, ik weet het niet meer. Ik weet wel dat we vroeger met het ganse gezin samen genoten van Britse komedieseries, zoals The Thin Blue Line of Fawlty Towers. Ik was nog te klein om alles echt goed te begrijpen, maar toch lagen we met ze alle plat van het lachen. Van digitale televisie was nog geen sprake. De viderecorder was nog revolutionair. Het was dus echt uitkijken wanneer de reeks op tv kwam. We moesten daarop wachten en genoten er dan samen van.
Beste serie ooit: Ik ben enorme fan van Britse humor. Het is moeilijk één favoriet te kiezen, al is The Thin Blue Line voor mij een echte topper. Op niet-humoristisch vlak hoef ik niet te twijfelen, Borgen. Beste reeks ooit gezien. Ik ben niet snel fan van iemand, en al zeker niet van fictieve personen, maar Brigitte Nyborg is mijn grootste idool van het kleine scherm.
Beste serie op dit moment: Op dit moment volg ik niet echt een serie. Ik heb onlangs wel naar het nieuwe Vlaamse seizoen van De Mol gekeken en dat was echt super goed. Vroeger heb ik dit nooit echt gevolgd, dus het was ‘mijn eerste mol-keer’. Wat een verslavend programma! Heel leuk. Ook heb ik onlangs Show Me A Hero gekeken en een recensie over geschreven voor MijnSerie. Ook een echte topper! Heel meeslepend en leerrijk. Ik heb het meteen aan heel mijn omgeving aangeraden. Tot slot kijk ik enorm uit naar het zevende seizoen van Mad Men dat nog in België moet worden uitgezonden. Wat een zalige serie!
Serie die op de planning staat: Arvingerne (The Legacy) wil ik zeker nog zien. En ook wel The Newsroom (zie je, ik ben altijd later, he). En tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik The Bridge (2011) nog niet gezien heb. Moet ook zeker nog de revue passeren.
Suzanne, haar gebruikersnaam is suzanne_kijkt, is 8 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben 35, woon in België (maar ben super fan van ‘Holland’). Op MijnSerie heet ik Suzanne_kijkt omdat ik dat een super fijne naam vind. Het is mijn ‘schrijfnaam’. Ik gebruik hem ook op andere plaatsen. Ik kijk graag naar series en ben zo bij MijnSerie terecht gekomen. Omdat ik heel graag schrijf, was de link snel gelegd. Een heel fijne ervaring, zowel op schrijf- als serievlak. Heb al heel wat nieuwe, super toffe series leren kennen.”

Suzanne zegt over haar top vijf: “Oei, dat vind ik moeilijk. Zonder hiërarchie te willen toevoegen, zijn dit enkele toppers; Borgen, The Thin Blue Line, Mad Men, Buiten de Zone en Downton Abbey. Die laatste kon wel eens stroperig zijn (zeker het laatste seizoen), maar het was toch puur genot.
Naast hele goede serie heb je ook minder goede series, wat is de slechtste die je ooit gezien hebt? “Ik ben sowieso absoluut geen fan van horror of sciencefiction. Die series laat ik dus aan mijn voorbij gaan. Daarnaast heb ik een hekel aan humoristische series die allesbehalve grappig zijn wegens te flauwe moppen en steeds hetzelfde scenario. De latere reeksen van FC De Kampioenen en nog heel wat andere Vlaamse brol zijn hier een perfect voorbeeld van. Onlangs ontdekte ik op MTV ook Geordie Shore. Wat is het doel van deze serie? Wie bedenkt zoiets? Gewoon ver-schrik-ke-lijk.”Sidse Babett Knudsen uit Borgen
In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom? “Wat een moeilijke vragen stellen jullie! Als ik echt moet kiezen: drama met een historisch kantje waarbij je kan wegdromen. Zoals Mad Men of Downton Abbey. Al hou ik ook enorm van (goede) humoristische reeksen.”
En die genres moeten die dan ook uit een bepaald land komen? “Tot voor kort zou ik zonder twijfel voor Britse series hebben gekozen. Ze zijn er verdomd goed in. Vooral de humoristische en detective. Nog een genre dat ik wel kan smaken trouwens. Maar sinds ik Borgen en co heb ontdekt, vrees ik dat de Britten van hun troon zijn gestoten door de Scandinaviërs.”
Net als een favoriete genre en land, heb je ook een favoriete acteur/actrice? “Niet meteen eigenlijk. Sidse Babett Knudsen was uiteraard fenomenaal goed. Maar het gros van de acteurs uit The Thin Blue Line was eveneens subliem.”

Wat beteken dan al die series voor je, is het ontspanning of nog iets anders? “Sowieso ontspanning. Al moet ik toegeven dat het soms ook een energievreter is. Wanneer het bijvoorbeeld zo verslavend is dat je meteen de hele reeks wil uitkijken. Je slaap is er dan aan. Sommige series zijn ook leerrijk, vind ik. Bijvoorbeeld historische of politieke reeksen. Dat vind ik eigenlijk ook wel fijn. Al zet ik ook graag eens mijn verstand op nul bij bijvoorbeeld De Mol of, een beetje beschamend, bij Temptation Island (NL/BE).”
Je zegt verslavend, ben je wel een verslaafd geweest aan een serie? “Absoluut. Downton Abbey, Mad Men en natuurlijk Borgen. Drie reeksen waarin ik helemaal opging. Waarbij ik stiekem ook wel eens dat leventje wilde leiden en dus geregeld wegdroomde. Ik zat tijdens het kijken als het ware in een andere dimensie, in een zalig wereldje. Daar ging ik niet graag uit, natuurlijk. De spannende series zijn dan weer verslavend omdat ik een controlefreak ben. Ik wil meteen weten hoe de vork aan de steel zit en dan kan ik er van genieten.”Hoe kijk je series, of met wie en waar? “Languit in de zetel met een dekentje. Als de serie echt goed is, heb ik enkel en alleen oog voor het scherm. Is de serie niet (zo) goed, ben ik ondertussen op mijn laptop bezig of de afwas aan het doen. Ik wil geen tijd meer verspillen voor niets.”
En languit in een zetel, stream je dan of wacht je netjes tot alles uitgezonden wordt op de televisie? “Helaas ben ik digitaal helemaal niet mee. Dat bewijs ik al meteen door het woord ‘digitaal’ te gebruiken, want dat schijnt al passé te zijn. Nu is het de cloud, mobiel en streaming. Ik heb het vooralsnog niet helemaal technisch ontdekt. Ik kijk dus braaf wanneer het wordt uitgezonden, of later als ik het opneem. Of met een dvd die ik leen van iemand.”
Heb je een account op Netflix of een andere streamingsdienst of betaalzender? “Nee, ben het ook niet meteen van plan. Want ook al kijk ik graag naar series, er is nog zo veel anders in de wereld dat ik niet elke avond aan mijn televisie gekluisterd wil zitten. En ik vrees dat dat risico erin zit als ik met zoiets start.”Op alweer de laatste vraag, welk cijfer zij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Suzanne: “Ai, nu ga ik misschien niet zo goed scoren. Ik vrees maar een 6. Dat is niet gebuisd, he. Ik kijk echt graag naar goede series, maar zoals ik al zei, er is nog zoveel anders in het leven wat ook de moeite waard is. MijnSerie vind ik super leuk. Het is een manier om nieuwe series te ontdekken die echt de moeite zijn. En ik schrijf ook super graag, dus dat is mooi meegenomen.

Suzanne (suzanne_kijkt) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 13 juni komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Suzanne, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_sarlottje
30 Mei 2016 15:10 -
Leuk dat jullie nu een Vlaamse interviewen!
Reageer
avatar_Dore
30 Mei 2016 19:14 -
Altijd leuk deze interviews!
Toch vraag ik me af waarom tv-programma's als bijvoorbeeld De Mol, Expeditie Robinson en Graham Norton als tv-serie worden beschouwd hier.
Reageer
avatar_ThomasNL92
30 Mei 2016 19:39
TV series zijn niet alleen gespeelde series. Reality en Documentaire kunnen ook meerdere afleveringen in een seizoen hebben zoals De Mol etc. Er is nergens gespecificeerd dat een tv serie alleen gespeeld moet zijn (scripted). Tevens wordt De Mol niet alleen als serie op MijnSerie gezien, maar ook bij het netwerk en andere instellingen.
Reageer
avatar_Dore
30 Mei 2016 19:45
Bijgewerkt op: 30 Mei 2016 20:40
Ik denk daar, zoals je al gelezen hebt, anders over. Ik vind tv-programma's zoals De Mol, ook al hebben ze meerdere afleveringen, geen serie. Maar goed ieder zijn mening, ik vroeg het me gewoon af. Ik zal tv-programma's niet aanvinken op deze site.
Reageer
avatar_CC11
30 Mei 2016 20:16
Allemaal goed en wel maar, en ik heb het trouwens al eens op het forum aangekaart, zaken als een Lingo, een Postcodeloterij, De slimste mens enz. kan je toch echt geen TV-series noemen ?
Kan je net zo goed het weerbericht en het journaal middag/avond/nacht ook als serie gaan beschouwen, dat tikt lekker aan bij je totale kijktijd.

Begrijp me niet verkeerd (zoals hier wel eens meer gebeurd), want ik kijk zelf ook bepaalde programma's die ik hier af vink maar waarvan ik absoluut vind dat ze niet thuishoren op mijnserie.nl.

Eigenlijk wordt er volgens mij teveel gefocust op TVDB want wat daar niet op komt, zie je hier ook niet verschijnen.
Het is misschien handig voor mijnserie.nl om de info van daar te uploaden maar er is teveel info die daar ontbreekt of gewoon foutief is.
Komt bij dat die site een ware nachtmerrie is om iets op aan te maken als je ook banners, foto's enz. wil plaatsen.
Ik heb destijds eens opgeworpen om zelf stukje bij beetje één en ander op te zoeken en aan te vullen waar er zaken als data ontbreken zodat een serie die al afgelopen is hier 0 minuten kijktijd vertegenwoordigd omdat wegens het ontbreken van juiste datums er zogezegd geen afleveringen van de serie in kwestie zijn geweest, maar ik heb er ook helemaal geen reactie op gekregen.

Ondertussen worden zaken als oudere (oa. Vlaamse) series op TVDB zo goed als totaal vergeten of zijn ze "gelocked" zodat je ze niet kan aanpassen zelfs al zou je dat willen..
Dat zal het gemiddelde lid van mijnserie.nl misschien worst wezen maar als Belg
vind ik dit zelf jammer.

OT. Rest mij enkel nog mijn landgenote te feliciteren met haar leuk interview :-)
Reageer
avatar_ThomasNL92
30 Mei 2016 22:08
Tsjah dat is te begrijpen. Heb hetzelfde met wat oudere Nederlandse series, waarbij de helft van de gegevens worden gemist of er helemaal niet is. Ikzelf gebruik daarom ook een andere site TVmaze die een goede API heeft die MijnSerie kan gebruiken, tevens ook een stuk vriendelijker in gebruik is en meer informatie offert dan tvdb.
Reageer