Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2023 - Meest teleurstellende serie van 2023

Serie van het jaar 2023 - Meest teleurstellende serie van 2023

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2023 en behandelt de categorie teleurstellende serie. Van dinsdag 2 januari tot en met zondag 4 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Dit is altijd een van de leukste nominatielijstjes om te bekijken. Wat vonden de mijnserie lezers niet te pruimen het voorbije jaar. Niet direct veel verrassingen dit jaar. Wat wel opmerkelijk is, is het feit dat maar twee of drie van de onderstaande lijst ook een andere lijst haalden dit jaar. Meestal slagen toch een aantal genomineerden uit de lijst van beste serie er in om ook de meest teleurstellende lijst te halen.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van meest teleurstellende serie uit 2023;

Arcadia


Arcadia
Een Vlaams-Nederlandse samenwerking voor een onuitgegeven serie van eigen makelij. Kosten noch moeite werden gespaard om van dit futurischtische epos ook een kraker te maken die internationaal de tand des tijds zou kunnen doorstaan. De start van de serie was niet makkelijk en de dag van vandaag kan ieder zijn mening onmiddellijk laten weten via de vele mediakanalen. Dat de controverse vooral over het budjet versus de kwaliteit zal niemand vreemd in de oren klinken. Velen haakten blijkbaar af maar toch bleven ook heel veel mensen Arcadia uitzitten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Arcadia.

Citadel


Citadel
Het wereldwijde spionagebureau Citadel is gevallen en het geheugen van zijn agenten is gewist. Nu rijst het machtige syndicaat, Manticore, op in de leegte. Kunnen de Citadel-agenten zich hun verleden herinneren en de kracht verzamelen om terug te vechten?
Lees de recensies die geschreven zijn over Citadel.

Platonic


Platonic
Een paar voormalige beste vrienden die elkaar in hun jeugd ontmoetten, krijgen weer contact als volwassenen en proberen de kloof te herstellen die tot hun ruzie leidde. Naarmate hun vriendschap intensiever wordt, destabiliseert het hun leven en zorgt het ervoor dat ze hun keuzes opnieuw evalueren.
Lees de recensies die geschreven zijn over Platonic.

Secret Invasion


Secret Invasion
In deze rubriek mag een adept van het Marvel universum niet ontbreken. De gelukkige dit jaar is Secret Invasion een Amerikaanse superheldenserie die hoopte te scoren met een topcast met onder andere Samuel L. Jackson en Emilia Clarke. Niet iedereen kon de eerste hoofdrol van Nick Fury (Jackson) blijkbaar smaken. Of misschien liggen de verwachtingen van series als deze te hoog bij de liefhebbers van het genre.
Lees de recensies die geschreven zijn over Secret Invasion.

Sex Education


Sex Education
Otis Thompson, een sociaal onhandige maagd op de middelbare school woont samen met zijn moeder, die sekstherapeut is. Hij werkt samen met de snedig slimme 'bad-girl' Maeve om een ​​kliniek op te zetten om met de rare en wonderbaarlijke problemen van hun medeleerlingen om te gaan. In het vierde seizoen spreidt te cast zich uit over diverse scholen wat een totaal ander gevoel geeft voor de kijker. Misschien maar goed ook dat Sex Education de deuren heeft gesloten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Sex Education.

The Idol


The Idol
Een gevallen zangeres die werkt aan haar comeback en door haar entourage onder druk wordt gezet. De dame is niet vies van drugs en seks en loopt dan een flierefluiter tegen het lijf die een soort van sekte leidt met verwante artistieke zielen. Haar hele entourage is geshockeerd en wil niets liever dan haar van onder de invloed van de man weg te trekken. De eerste aflevering deed de goegemeente op zijn grondvesten daveren. Expliciete seks doorspekte de hele aflevering en zorgde voor heel veel afkeurende blikken en recensies en een (volgens mij onverdiend) plaatsje in deze rubriek.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Idol.

The Rig


The Rig
The Rig toont de bemanning van het booreiland Kinloch Bravo, gestationeerd voor de Schotse kust in de gevaarlijke wateren van de Noordzee. Wanneer ze opgehaald worden, om terug te keren naar het vasteland, komt er een mysterieuze en allesomvattende mist opzetten. Het booreiland wordt getroffen door zware bevingen en ze raken afgesneden van alle communicatie met de buitenwereld. Terwijl de bemanning probeert te ontdekken wat deze onbekende kracht drijft, dwingt een zwaar ongeval hen vragen te stellen over wie ze werkelijk kunnen vertrouwen. De bemanning van de Bravo wordt tot het uiterste gedreven in een confrontatie met krachten die hun verbeelding te boven gaan.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Rig.

The Witcher


The Witcher
Gebaseerd op de best verkochte fantasy boeken-reeks; The Witcher. Geralt van Rivia, een eenzame monsterjager, worstelt om zijn plek te vinden in een wereld waar mensen dikwijls bewijzen zich te gedragen als verdorven beesten. Maar wanneer het noodlot hem in de richting van een machtige tovenares en een jonge prinses met een gevaarlijk geheim duwt, moeten de drie leren samen te navigeren door de toenemende onstabiliteit van het continent. Dit derde seizoen betekent het einde voor acteur Henry Cavill als Geralt van Rivia. Blijkbaar zorgde dat voor heel veel teleurgestelde fans en belandde The Witcher in dit lijstje waar eigenlijk niemand in wil staan.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Witcher.

Tom Clancy's Jack Ryan


Tom Clancy's Jack Ryan
De serie Tom Clancy's Jack Ryan is niet direct gebaseerd op een specifiek boek, maar richt zich op de hedendaagse geopolitiek en terroristische dreigingen. Jack Ryan stuit als CIA-analist op een aantal verdachte zaken en tracht die op te lossen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Tom Clancy's Jack Ryan.

Willow


Willow
Tientallen jaren na de gebeurtenissen in de originele "Willow" -film, introduceert deze serie geheel nieuwe personages in het betoverde rijk van feeënkoninginnen en tweekoppige Eborsisk-monsters. Natuurlijk ontbreekt Willow Ulfgood niet in deze fantasy serie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Willow.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

Travelgirl
Travelgirl 27 december 2023, 16:13
Oh makje. Arcadia was slecht maar heb ik nog wel uit kunnen kijken. Maar Willow. Hell, halverwege afl. 2 was ik er helemaal klaar mee
Futsudo
Futsudo 27 december 2023, 16:17
The Idol is voor mij de meest teleurstellende serie van 2023.
tweemaalh
tweemaalh 27 december 2023, 16:21
Ik vond Willow en het laatste seizoen van Sex Education juist erg leuk. Mijn stem gaat naar The Gallows Pole. Dat had een hele goede serie kunnen zijn, maar kwam er wat mij betreft niet uit.
Karzal
Karzal 27 december 2023, 16:31
Ik denk toch echt Citadel - en dan voornamelijk vanwege 't prijskaartje. Zo'n 300 miljoen voor 6 afleveringen brengt toch flink wat verwachtingen met zich mee.

De andere series die hiertussen staan ben ik 't ook zeker mee eens, maar daar had ik al geen hoge verwachtingen van - dus dan is 't ook niet zo teleurstellend.
SLP
SLP 27 december 2023, 16:57
Ik ga voor The Idol. Verwachtte toch het niveau van Euphoria, maar dat was het zeker niet!
JanWillemK
JanWillemK 27 december 2023, 18:10
Ik ga voor The Witcher dit keer. Schandalig hoe ze zijn omgegaan met Henry Cavill en zijn personage.
BlackBiker
BlackBiker 27 december 2023, 18:43
Ik vond Arcadia en zeker The Rig helemaal niet zo slecht.
En dat The Witcher erin staat omdat Cavill VOLGEND seizoen niet meer meedoet? Ik snap dat niet. Dan had ik verwacht dat de serie volgend jaar in deze categorie komt. Niet nu. Zo slecht was dit laatste Cavill seizoen niet.
De andere series heb ik niet gezien en dus ook geen mening over.
.
Waar ik echt helemaal niets aan vond, nadat de serie hier gigantisch de hemel in was geprezen, was The Bear. Ik vond de 1,5 aflevering die ik heb uitgezeten al vreselijk. Daar had ik, op basis van alle reacties, veel meer van verwacht.
JanWillemK
JanWillemK 27 december 2023, 20:23
Bijna het hele lijstje bestaat eigenlijk uit series die het niet echt verdienen om deze categorie te "winnen" maar als ik dan toch moet kiezen dan The Witcher. Niet alleen vanwege Henry Cavill maar ook vanwege teveel aandacht aan andere karakters en het niet volgen van source materiaal + het teleurstellende einde.

Dat The Idol, Tom Clancy's Jack Ryan en Citadel ertussen staan klopt in mijn ogen ook niet. Tom Clancy's Jack Ryan was gewoon zeer goed en The Idol en Citadel keken wel lekker weg.
BlackBiker
BlackBiker 28 december 2023, 11:37
Dan heb ik in het geval van The Witcher waarschijnlijk de mazzel dat ik het spel en de boeken niet ken. Soms is dat best wel handig omdat je dan gewoon kan genieten van wat er op het scherm wordt vertoond.
Dat ik de boeken van Foundation heel goed ken zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik die serie echt niet kan bekijken. Terwijl het best mooie SF is.
DAVE2804
DAVE2804 27 december 2023, 19:01
Van The Rig had ik veel meer verwacht, dus dat was wel een lichte teleurstelling. Wel vernieuwd met een tweede seizoen, tot mijn verbazing. The Idol was gewoon een hele foute serie, daar had zoveel meer ingezeten als ze de boel niet opeens drastisch hadden omgegooid. Tom Clancy's Jack Ryan vond ik gewoon wel oké, maar snel weer vergeten. Citadel was ook niet goed, maar heb ik eigenlijk heel erg van genoten. Die was er zo doorheen gebinged. De rest heb ik (nog) niet gezien. Dus toch maar The Rig...of een wildcard voor Fatal Attraction. Die was gewoon zo ongelooflijk saaiiii, niet doorheen te komen (uiteindelijk wel gelukt, dus schouderklopje voor mezelf, haha).
Dore
Dore 3 januari 2024, 15:34
Alle series die woke zijn gegaan natuurlijk.
Go woke, go broke!
Log in om een reactie achter te laten