The Rig

7,0 / 10
53 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
7,0 / 10
1seizoenen/6afleveringen/2023 - heden
NetwerkPrime Video
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:53 min2023 - heden
Netwerk:Prime Video
The Rig is een Britse sciencefictionserie te zien bij Prime Video. De serie ging in première op 6 januari 2023.

The Rig toont de bemanning van het booreiland Kinloch Bravo, gestationeerd voor de Schotse kust in de gevaarlijke wateren van de Noordzee. Wanneer ze opgehaald moeten worden en terugkeren naar het vasteland komt er een mysterieuze en allesomvattende mist opzetten. Het booreiland wordt getroffen door zware bevingen, en ze raken afgesneden van alle communicatie met de buitenwereld. Terwijl de bemanning probeert te ontdekken wat deze onbekende kracht drijft, dwingt een zwaar ongeval hen vragen te stellen over wie ze werkelijk kunnen vertrouwen. Banden worden verbroken, loyaliteiten gevormd en breuklijnen tussen generaties blootgelegd. De bemanning van de Bravo wordt gedreven tot de grenzen van zowel hun loyaliteit als hun uithoudingsvermogen, in een confrontatie met krachten die hun verbeelding te boven gaan.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie The Rig.

Populaire reacties (4)

avatar JanWillemK
6.5
8 jan 2023
Potverdorie, ik dacht dat een miniserie was. Eindigt het gewoon met een mega cliffhanger..

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet echt onder de indruk ben van de serie. Die verschrikkelijke vent had ik gelijk al overboord gegooid.

Iain Glen deed het wel goed maar Emily Hampshire viel mij tegen.. en dat terwijl ze in 12 Monkeys wel liet zien enorm goed te kunnen acteren.
Ook te weinig Mark Addy!
avatar BlackBiker
8
8 jan 2023
Fijne Britse serie die zich afspeelt op een boorplatform ("Rig") in de Noordzee. De zes afleveringen kijken gemakkelijk weg.

Het boorplatform wordt door een vreemde mist afgesloten van de buitenwereld. Ook zijn er vreemde aardschokken in een geologisch normaal zeer stabiel gebied. En tot overmaat van ramp valt de stroom uit op het platform waardoor er dingen vreselijk mis dreigen te gaan.
Eén van de bemanningsleden krijgt een vreselijk ongeluk, maar weet dit wonder boven wonder te overleven. Dat niet alleen, hij herstelt ook onmogelijk snel van zijn vreselijke verwondingen.

Enfin, de eerste paar aflevering wordt het mysterie alleen maar groter. Doordat geen contact is met de wal of met andere nabije boorplatformen blijven ze in het ongewisse van wat er aan de hand is en of dit ook elders speelt. Daarna wordt beetje bij beetje duidelijk wat er aan de hand is en de grote vraag is nu of ze dit kunnen overleven.

Spannende en mysterieuze serie met goede acteurs die je laten meeleven met de bemanning. Zowel de good als de bad worden prima neergezet. Aan één figuur heb je al een hekel als hij nog niet eens iets heeft gezegd. En deze maakt een aardige ontwikkeling door. Iain Glen is net als in Game of Thrones heel degelijk.
De CGI is niet overal even goed. Vooral met water, schuimkoppen en mist hebben ze wat moeite, maar dat stoort eigenlijk niet echt. Verder ziet het boorplatform er heel goed uit.

Ik hoop alleen wel dat deze serie een vervolg krijgt. Want anders blijven we zitten met een flinke cliffhanger...

Vergelijkbare series

Black Mirror
2 stemmen
Severance
2 stemmen
Dexter
1 stem
The Rig