Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Special

De Onbekende Seriekijker: Special

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom.
Voor de 100ste Onbekende Seriekijker hebben we iets speciaals in gedachten. Niet één persoon, maar sinds 2015 zijn er 99 onbekende, nu bekende, seriekijkers geweest. Waar keken die naar en welke serie kwam het vaakst langs en welke serie het minst. Waar en hoe keken de onbekende bekende seriekijkers het meest en naar welk netwerk. Hadden ze allemaal een abonnement op Netflix? Kortom we nemen je graag mee terug van 11 september 2015 tot en met 13 januari 2022.



Aantal serie-uren per week: Het gemiddelde is hier ongeveer acht uur per week. Er zaten echt uitschieters tussen, maar de meeste vertelde dat ze gemiddeld acht uur keken per week.
Allereerste serie ooit gezien: Dat is zo enorm verschillend, er zijn zelden dezelfde series uitgekomen. Van De Fabeltjeskrant, The A-Team tot Pokémon tot The Wire, Bonanza of De Zevensprong.
Beste serie ooit: Ik denk dat Game of Thrones en Breaking Bad wel het meest voorbij is gekomen, maar ook series als The Leftovers, Black Mirror, Teen Wolf en Pretty Little Liars zijn genoemd.
Beste serie op dit moment: In 2015 was het eerste antwoord Ray Donovan, in 2022 was het antwoord Marvel's WandaVision. Halverwege in 2018 kwam Mindhunter voorbij.
Serie die op de planning staat: Dat is lastig te zeggen, in 2015 stonden er series als Lucifer en Chicago Med op de planning en in 2022 bijvoorbeeld The Book of Boba Fett



Netflix was toch wel de meest bekeken streamingdienst in de afgelopen acht jaar. Hoewel we even een pauze hebben gehad in de onbekende serie kijker, blijkt deze streamer wel het populairst. Maar ondertussen zullen we wellicht ook seriekijkers krijgen die ook HBO Max of een andere nieuwe streamingsdienst op de lijst hebben staan.



De echte seriefan heeft nooit tijd over, maar altijd tijd te kort. Dat is wel gebleken uit de 99 onbekende seriekijkers. Wat ook blijkt dat de meeste MijnSerie vooral erg handig vinden om series bij te houden. Maar ook om de recensies, columns te lezen. Of (bijna) al het nieuws te lezen over hun favoriete serie. Vooral de overzichten blijken erg populair.

De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 30 en 40 jaar. Maar ook achttienjarige of kijkers boven de 60 zitten tussen de onbekende seriekijker. Een gemêleerd gezelschap van mannen en vrouwen die één ding echt gemeen hebben en dat hun liefde voor series. Of het nu drama, comedy, sciencefiction of fantasy is. De meeste onbekende seriekijkers hebben niet echt één genre in hun lijst staan. Ze hebben wel een favoriet, maar als je dan op hun lijst kijkt blijkt dat er van alles wel tussen zit.



Ook het land, al staat Amerika wel stip op één, is verschillend. Sommige kijken liever alleen maar naar Engelstalige serie, sommige allen naar Engels en Nederlandstalig. Maar de meeste hebben inmiddels ook de internationale series ontdekt. Denk daarbij aan de Scandinavische Noir, De Spaanstalige bankovervallers, of de Koreaanse bloederige kinderspelletjes.

De meeste seriekijkers zitten op de bank, met vriend/vriendin of partner te kijken naar de televisie. 'Gewone' televisie wordt nauwelijks nog bekeken, het is of streamingsdiensten of uitgesteld kijken. Een enkeling kijkt via de laptop of telefoon en sommige zijn liever alleen. Netflix en uitgesteld kijken wordt het meest genoemd.



Wat wel heel leuk is dat 98 procent het leuk vind om mee te doen. Ik krijg zelfs af en toe een vraag hoe je onbekende seriekijker kan worden. Het gaat op uitnodiging. Dus hou je inbox op MijnSerie (nu gelukkig ook in de app te vinden) goed in de gaten, wellicht ben jij wel de volgende onbekende seriekijker.



Binnenkort komt er weer een seriefan aan bod.

Tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
BlackBiker 17 februari 2022, 19:11
Poeh, 100 van deze columns al weer. En altijd leuk om te zien wat anderen kijken en goed vinden. Ik heb er wel eens inspiratie uit gehaald. Laat 101 maar komen :-)
Log in om een reactie achter te laten