Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2021 - Beste misdaadserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie misdaad. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.

Misdaadseries blijken het steeds goed te doen bij de kijkers. Wie onderstaande lijst met genomineerden naloopt, zal merken dat heel wat series niet aan hun proefstuk zijn. Eens ze een prijzenlijstje halen en er vervolgseizoenen komen, dan mag je er zeker van zijn dat wanneer de makers niveau blijven halen, ze hun serie terugvinden in de diverse winnaarslijstjes. In principe is het zelfs niet nodig om voorafgaande seizoenen te overtreffen. Gewoon degelijke kwaliteit leveren, is voldoende om de seriekijker aan je te binden.

Het aanbod is echter zo groot dat het elk jaar weer moeilijk kiezen is om de juiste tien genomineerden er uit te halen. Gelukkig kunnen de lezers deels mee bepalen welke series zij zouden nomineren zodat we bij MijnSerie toch een mooi divers lijstje kunnen voorschotelen. Als je al die ideeën voor het lijstje genomineerden verwerkt zijn, kan je als schrijver tot de vaststelling komen dat je een aantal van die series zelf nog niet gezien hebt. Hou daar als lezer dan ook rekening mee als je de overzichten van de genomineerden leest.

American Crime Story
American Crime Story duikt elk seizoen de geschiedenis in en belicht een bepaald waar gebeurd misdaad verhaal. Na O.J. Simpson in het eerste seizoen en Versace in seizoen twee gebruikt te hebben als leidraad voor de serie, is nu president Clinton aan beurt. Om precies te zijn, het seksschandaal dat er bijna voor zorgde dat Clinton afgezet zou worden.
Lees de recensies die geschreven zijn over American Crime Story.

Bloodlands
Bloodlands is een Britse misdaadserie waarin rechercheur Tom Brannick op zoek gaat naar een huurmoordenaar die al jaren actief is in de streek van het Noord Ierse Strangfor Lough. De jacht op de moordenaar mondt uit in een explosief kat-en-muisspel dat je als kijker kippenvel doet krijgen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Bloodlands.

Bosch
Ook het buitenbeentje van de LAPD, rechercheur Harry Bosch, is ondertussen al aan zijn zevende seizoen toe. Als je er in slaagt om dit lijstje te halen, dan betekent dat toch dat je indruk hebt nagelaten op de kijkers. In het geval van Bosch is dat ook helemaal verdiend.
Lees de recensies die geschreven zijn over Bosch.

Clarice
Met Hannibal mochten we enkele jaren geleden al een franchise-serie bekijken uit de stal van de Silence Of The Lambs films. Daarin werd de seriemoordenaar Hannibal Lector enkele seizoenen lang in het spotlicht gezet. Anno 2021 is het de beurt aan de vrouw die Hannibal te pakken kreeg, Clarice Starling. Het verhaal van de serie speelt zich af in 1993, een jaar na de gebeurtenissen in de beroemde film. Hierin keert Clarice terug op jacht naar seriemoordenaars en seksuele roofdieren, terwijl ze daarnaast ook nog verzeilt in de Amerikaanse politiek.
Lees de recensies die geschreven zijn over Clarice.

Godfather of Harlem
Met Godfather of Harlem keren we terug naar de jaren zestig waar een beruchte misdadiger opnieuw probeert controle te krijgen over zijn oude buurt. De serie is al toe aan zijn tweede seizoen en heeft niets aan kracht verloren ten opzichte van het debuutjaar. Met Forest Whitaker heeft deze serie ook een hoofdrolspeler die altijd weet te imponeren in de rollen die hij aanneemt.
Lees de recensies die geschreven zijn over Godfather of Harlem.

Kastanjemanden
Kastanjemanden mag dan wel Nederlandstalig klinken, toch is dit geen Nederlandse serie. Deze misdaadserie komt uit Denemarken en weet net als heel wat van zijn voorgangers de voorbije jaren de gemoederen van de kijkers te beroeren. Donkere spanning van begin tot het einde wanneer de jacht op een moordenaar, die kastanjepopjes achterlaat als handtekening.
Lees de recensies die geschreven zijn over kastanjemanden.

Line of Duty
Voor de zesde keer gaat het AC-12 team van de Britse politie op zoek naar een corrupte agent. In dit nieuwe seizoen is dat een vrouwelijke agente, die het niet zo nauw neemt met de regels. Net zoals de voorbije seizoenen hebben de makers van deze serie weer hun uiterste best gedaan om van dit seizoen een spannend verhaal te maken zoals we dat van hen gewend zijn.
Lees de recensies die geschreven zijn over Line of Duty.

Lucifer
Na zijn verbanning naar Netflix zijn we zelf de sympathieke duivel uit het oog verloren. Toch weet hij ook in zijn nieuwe thuisbasis al drie seizoenen de aandacht naar zich toe te trekken als Satan die neergedaald is om het leven van de gewone mens te leiden. Hoewel zijn leven wel iets beter is dan dat van de gemiddelde mens. Toch zorgt zijn vertrek uit de hel voor heel wat problemen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Lucifer.

Lupin
Het Franse Lupin is zo'n misdaadserie waarin de misdadiger zelf als het sympathiekste personage wordt neergezet. De misdadiger van dienst laat zich inspireren door de Franse gentleman dief, Arsene Lupin, om zo de waarheid te zoeken naar de valse beschuldigingen ten opzichte van zijn vader, die onterecht beticht werd van diefstal, toen onze 'held' nog een kind was.
Lees de recensies die geschreven zijn over Lupin.

Unforgotten
De Britten slagen er al jaren in om degelijke misdaadseries op onze beeldbuis te krijgen. Unforgotten is ook één van die misdaadseries die je meer dan eens naar de keel doen grijpen. Ook in het vierde seizoen weet men weer heel wat emoties los te maken bij de kijkers.
Lees de recensies die geschreven zijn over Unforgotten.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_Faceman
28 dec 2021 14:29 -
Bosch natuurlijk
Reageer
avatar_tweemaalh
28 dec 2021 15:06 -
Line of Duty, geen twijfel
Reageer
avatar_eagleye
29 dec 2021 02:13 -
ok weer zo´n moeilijke keuze. Tussen Line of Duty en Unforgotten. Twee van de beste Britse shows van de afgelopen jaren.
Reageer
avatar_BlackBiker
29 dec 2021 16:01 -
Ik kijk niet zoveel in dit genre. Van de genomineerden heb ik niets gezien. Dat wordt voor mij een wildcard voor Ragdoll of NCIS.
Reageer
avatar_kerst1951
31 dec 2021 10:31 -
Voor mij is er maar een serie die in aanmerking komt en dat is Bosch.
Net zo goed en spannend als zijn boeken.
Reageer

Meer van Peter Rotthier