Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste MijnSerie series

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen en straten en plein leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Op MijnSerie worden cijfers uitgedeeld en die cijfers resulteren in een top 100. Maar, nu we toch met lijstjes bezig zijn, welke series staan nu in de top 5 van beste series op MijnSerie? Wellicht heb je ze allemaal al gezien of slechts één. Hieronder vind je de top 5 van de leden van MijnSerie.

5. Breaking Bad*


De serie over een scheikunde leraar die drugsbaron wordt. Breaking Bad van AMC met 62 afleveringen die tussen 2008 en 2013 werd uitgezonden kreeg in 2019 nog een televisiefilm; El Camino: A Breaking Bad Movie. 9.405 leden brachten een stem uit met een gemiddeld cijfer 8.6. Er zijn 19.311 leden die deze serie volgen of hebben gevolgd. De spin-off Better Call Saul is ook een groot succes en volgens vele is deze zelfs beter dan Breaking Bad. Beide zijn ze te zien bij Netflix, oordeel dus zelf.

4. Sons of Anarchy


4.909 stemmen en een gemiddeld cijfer van 8.6, en 11.116 leden die deze serie volgen of hebben gevolgd, dat is niet slecht voor een serie van FX. Sons of Anarchy heeft zeven seizoenen met 92 afleveringen gehad. Dat is dus wel goed voor een paar weken kijkplezier. De serie liep van 2008 tot 2014 en heeft ook een spin-off gekregen in Mayans MC (2018) waar inmiddels een derde seizoen van is besteld. Alle zeven seizoenen zijn te zien bij Netflix.

3. Grey's Anatomy


De langlopende ziekenhuisserie heeft net als de bovenstaande serie een spin-off gekregen, Station 19. Grey's Anatomy met 360 afleveringen verdeeld over zestien seizoenen blijft nog even want een zeventiende seizoen is inmiddels besteld. Ook een 8,6 maar met 6.470 stemmen, 17.305 leden die de serie volgen of hebben gevolgd, voor de immens populaire serie van ABC die te zien is bij Net 5, Ziggo en Videoland.

2. Band of Brothers


Slechts één seizoen met maar tien aflevering staan garant voor iets meer dan tien uur kijkgenot. Deze HBO-serie levert kwaliteit af en staat daarom ook met een 8.8 van 4.515 stemmers op de tweede plaats. Al wisselt Band of Brothers wel regelmatig stuivertje met de nummer één op deze lijst. De serie die in 2001 is uitgebracht door HBO heeft de minst aantal volgers 8.890 en is te zien bij Ziggo.

1. Game of Thrones


Acht seizoenen lang zat een groot deel van de wereld aan de buis gekluisterd als Game of Thrones werd uitgezonden. 73 afleveringen lang werd de seriefan getrakteerd op bloederige oorlogen, gevaarlijke families en prachtige draken. Van 2011 tot 2019 was deze serie de koning van HBO en televisieseries. Weinig series konden tippen aan deze fantasyserie. Maar liefst 29.383 leden volgen of volgde GoT en 13.321 stemmen gaven het een gemiddeld cijfer van een 8.8. De serie is te zien bij Ziggo.

Mocht je deze serie allemaal al gezien hebben, probeer dan eens een serie uit de rest van de top 10; The Sopranos*, Chernobyl, Friends, Peaky Blinders en The Vampire Diaries. Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.

* ten tijden van het schrijven van dit stuk kan het zijn dat Breaking Bad en The Sopranos hebben gewisseld van plaats.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op seizoenen 1 -5 van Vikings. We geven twee blu ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
December komt eraan en dat is een hele drukke tijd bij MijnSerie. Maar niet alleen bij MijnSerie is het druk. Ook in de supermarkten, tuincentra en meubelzaken kun je over de hoofden lopen.
Gisteren, 14:00
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
Gisteren, 14:00
Elke maand komen er erg veel series uit, maar het is soms lastig om degene te vinden die echt je tijd waard zijn. Ik probeer daarom maandelijks te helpen om tien van de meeste interessante opkomende series op een rijtje te zetten.
Gisteren, 10:00
Amazon Prime Video heeft de Amerikaanse mysterieuze dramaserie Utopia (2020) gecanceld na het eerste seizoen, dat afgelopen september in première ging.
maandag, 13:00
2
Showtime heeft de trailer van het elfde, tevens laatste seizoen van Shameless (US) uitgebracht. Het laatste seizoen gaat begin volgende maand van start.
maandag, 12:00
1