Narcos

8.2 / 10
52 min
Actie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Narcos - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 25 September 2016.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Narcos - Seizoen 2

De Netflix original Narcos vertelt het verhaal van Pablo Escobar en de strijd tegen drugs in Colombia. Vooral door dat laatste is de wens van de makers van de serie om een seizoen 3 te willen maken begrijpelijk. Seizoen 2 gaat namelijk over de laatste fase van het leven van Pablo Escobar. Een drama gebaseerd op feiten blijft natuurlijk niet overeind als de hoofdpersoon overleden is.

Pablo Escobar wordt ijzersterk gespeeld door Wagner Moura (Paraiso Tropical). Eigenlijk zijn alle acteerprestaties ijzersterk, want ook de andere acteurs zetten hun rol perfect neer. Het helpt mee dat de acteurs in hun eigen taal spreken. Spaans als het moet, Engels als het kan. Wat vooral opvalt is dat de serie originele TV beelden gebruikt, ook van de hoofdpersonen. Daarna wordt je, terwijl het toch overduidelijk is dat het dan weer acteurs zijn, zo weer vol overgave in de karakters gezogen. Er is geen enkele seconde twijfel of de acteurs en het verhaal authentiek zijn. Een geweldig compliment.

© Netflix

Seizoen 2 is net zo rauw en ruw als het eerste seizoen. Het grote verschil is dat het tempo in het verhaal stukken lager ligt. Dat komt de serie alleen maar ten goede. Het geeft meer ruimte voor de personages, maar ook meer tijd voor het verhaal. Seizoen 1 verloor zich nog wel eens door te veel, te snel te willen vertellen. Aangezien dit seizoen slechts over de laatste maanden van het leven van Pablo Escobar gaat, blijft het verhaal elke aflevering boeien. De harde realiteit wordt, mede met dank aan beeldvoering en kleur in het beeld, prima in beeld gebracht. Daardoor voelt het echt alsof de serie zich afspeelt begin jaren negentig.

Zoals gezegd, de rode draad van seizoen 2 is de ondergang van Pablo Escobar, maar ook de opkomst van het concurrerende Calikartel. Die laatste maken handig gebruik van de strijd tegen Pablo Escobar en zijn Medellinkartel. Het verhaal wordt nog steeds verteld vanuit het perspectief van DEA agent Steve Murphy (Boyd Holbrook, Hatfields & McCoys), maar kent eigenlijk meerdere invalshoeken. Zoals van partner Javier Pena (Pedro Pascal, The Mentalist) die kiest om samen te werken met een aftakking van het Medellinkartel en daarmee indirect de communistische rebellen en het Calikartel. Ook de relatie van Tata (Paulina Gaitan, Senorita Polvora) met Pablo wordt verder uitgediept. Zo zeer zelfs dat blijkt dat hun liefde voor elkaar uiteindelijk de definitieve ondergang van Pablo Escobar betekend.

© Netflix

Ondanks het groot aantal verhaallijnen, gebeurtenissen en personages is Narcos erg makkelijk te volgen. De intense, keiharde strijd wordt glashelder in beeld gebracht en regelmatige ondersteund door authentieke TV beelden van het nieuws. Het karakter van Pablo Escobar heeft elk sympathiek trekje verloren. Het gaat in seizoen 2 slechts nog om overleven. In het begin slaagt hij daar nog aardig in. Zeker omdat hij de politie aardig onder controle heeft en zelfs zijn grootste legale tegenstander weet te vermoorden. Zijn andere vijanden en voormalige vrienden ruiken echter bloed en, zoals zo vaak, eindigt het in een bloedbad.

Narcos laat duidelijk zien dat een man die de wereld denkt te kunnen veroveren ook erg hard kan vallen. Symbolisch gezien gaat het van ongekende rijkdom tot aan een sjofel gekleed einde op teenslippers. Narcos is een indrukwekkende serie die doet denken aan het Italiaanse Octopus (La Piovra, 1984 – 1999) of het eveneens Italiaanse en hedendaagse Gomorra. Ook ruw en expliciet in het geweld, maar wel met een overtuigend verhaal. Narcos seizoen 2 krijgt een dik punt meer dan seizoen 1. Van mij dan, niet van MijnSerie.nl, want daar kreeg seizoen 1 al een 9.
Volg Narcos
Vorige aflevering
Going Back to Cali
Going Back to Cali
03x10
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_CC11
25 Sep 2016 08:10 - 25 Sep 2016 09:12
Ik ga niet beweren dat hij het slecht doet in zijn rol, maar als je Walter Moura ijzersterk vindt als Pablo Escobar moet ik je toch "Pablo Escobar: El Patrón del Mal" , de 74 delige serie die op Netflix te zien is aanraden. Andrés Parra doet Moura, wat mij betreft, verbleken maar persoonlijk vond ik de Colombiaanse serie die een iets ander publiek zal aanspreken dan "Narcos" eigenlijk ook beter, trager, meer gedetailleerd en dichter bij de realiteit aanleunend..

Al is realiteit of authenticiteit een ruim begrip als het om Escobar gaat want ook deze serie kreeg meerdere claims van familie en kennissen die dachten ergens nog een graantje mee te kunnen pikken omdat bepaalde feiten volgens hen niet correct weergegeven werden.

En wat de authenticiteit betreft is je stelling van: "Er is geen enkele seconde twijfel of de acteurs en het verhaal authentiek zijn." uiteraard niet juist. Het eerste dat je aan het begin van iedere aflevering te zien krijgt is de tekst waarin Netflix zelf aangeeft dat een deel gefictionaliseerd is ten behoeve van het verhaal.

Wat betreft je stelling dat "Narcos" een serie is over strijd tegen drugs in Colombië zou ik niet te voorbarig zijn want hoewel dat momenteel het geval lijkt met het derde, en misschien ook het vierde seizoen dat al aangekondigd werd over het Cali kartel, zie ik hen in de toekomst toch andere oorden opzoeken.
Vergeet niet dat het aanvankelijk de intentie was om enkel het verhaal van Pablo Escobar te brengen maar vanwege het grote succes werden die plannen al snel herbekeken.

Mij zal het alleszins niet verbazen als we binnen een seizoen of 5 ergens in Mexico of elders zitten of dat "Narcos" nog verder terug in de tijd gaat om iemand anders zijn/haar verhaal te vertellen.

Want Netflix mag dit jaar dan wel een budget van 6 miljard dollar uitbesteden aan nieuwe content, ik verdenk hen er stilletjes van dat ze er niets mee inzitten als daar een serie of film tussen zit waar ze extra veel mee kunnen verdienen.
Reageer
avatar_RonSchoonwater
27 Sep 2016 18:21 -
Bedankt voor je reactie.Zal je tip ook op mijn lijstje zetten. Slechts 74 delen... Gelukkig heb ik niet zoveel series meer te zien (ahum) ;)

Mijn stelling over authentiek heeft betrekking op de zinnen daarvoor. Bedoel eigenlijk dat het spel, het verhaal zo goed is dat je jezelf niet afvraagt of het verhaal authentiek is. Niet dat het verhaal authentiek is.

Wat betreft Narcos en Colombia kun je zeker gelijk krijgen. Zo lang een serie een succes is zullen de makers het willen verlengen. We wachten het af. De kans is wel groot - zoals zo vaak - dat het er dan niet interessanter op wordt. Maar wie weet valt het deze keer mee.
Reageer
avatar_CC11
27 Sep 2016 18:58 -
Graag gedaan.
Als het onderwerp je interesseert zal "Pablo Escobar: El Patrón del Mal" je zeker kunnen boeien al is het niet zo gestroomlijnd als "Narcos" dat uiteraard voor een breder publiek bestemd is.
Reageer
avatar_Dore
28 Sep 2016 20:42 -
Goede recensie en grotendeels wel met je eens.
Ik ben het echter met cc11 dat wat betreft het verhaal over Pablo Escobar de serie El Patron Del Mal beter is. Zo goed dat je zo door de 74 afleveringen heen zal zijn ;-)
Ik vind het wel goed dat ze nu naar het Calikartel overstappen en misschien in de toekomst naar andere periodes (xtc vanuit Nederland??). Ik vind het interessant om de achtergrond van dit soort 'economieėn' te bestuderen en dus ook in een serie te bekijken.
Reageer

Nieuwste recensies

The 100 - Seizoen 7 (DVD)

7

NCIS: Hawaii - Eerste aflevering

7

The Mysterious Benedict Society - Seizoen 1

7.5

Lucifer - Seizoen 6

7

Atlantic Crossing - Miniserie (Code MyLum)

8

Atiye - Complete serie

8