Dracula (2020)

7.1 / 10
90 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_BlackBiker
7
05 jan 2020 14:52 - 22 sep 2021 04:49
Goede serie die het Dracula verhaal net weer op een andere manier verteld. Typische BBC kwaliteit. Goede acteurs, goede productie waarde.
De serie had me gelijk te pakken met één van de eerste shot waar nogal prominent een vlieg in voorkomt.
Enige kleine minpuntje is dat ik persoonlijk vind dat Claes Bang Dracula iets te frivool neerzet. Af en toe zelfs nogal flauw met grapjes en oneliners. Dat is niet zoals ik Dracula zie.
Maar ondanks dat absoluut een serie die de moeite waard is. En erg bingable met drie afleveringen van ongeveer 1,5 uur.
Reageer
avatar_eagleye
7
05 jan 2020 14:11 - 22 sep 2021 04:49
De afgelopen drie dagen hebben we ons beziggehouden met de BBC-serie Dracula. Drie afleveringen van anderhalf uur. Voor mij was het een hele uitdaging want ik kan niet zo goed tegen horror en griezelen. Het viel allemaal gelukkig nogal mee. Ondanks de vele liters bloed en een paar schrikmomenten heb ik met plezier gekeken. Vooral de eerste aflevering is sterk maar de belofte die die aflevering inhoudt voor de rest van de serie wordt niet waargemaakt. De acteurs spelen goed (Claes Bang als Dracula, Dolly Wells als zuster Agatha, John Hefferman als Jonathan Harker om er drie uit de uitgebreide cast te noemen), de cinematografie is overtuigend en er is af en toe humor. Het heeft de onheilspellende en geladen sfeer die je van een dergelijke serie verwacht. Over het verhaal kun je van mening verschillen. De serie is gebaseerd op het boek van Bram Stoker en de makers meldden vooraf al: the legend gets some fresh blood. Voor puriteinen die een letterlijke verfilming van het boek verwachten, zal deze productie waarschijnlijk een tegenvaller zijn maar als je daar geen moeite mee hebt is het een prima serie.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_tweemaalh
05 jan 2020 14:28
Hier sluit ik me bij aan. Ik vond het vermakelijk waarbij vooral de cast, de sfeer en de aankleding grote pluspunten waren. De eerste twee afleveringen waren wel een stuk beter dan de laatste en ik vond het jammer dat die zo tegenviel. Al met al goed voor een 7,5
Reageer
avatar_renzoroy
-
05 jan 2020 17:23 - 22 sep 2021 04:49
Tot nu toe alleen de 1e aflevering gezien, maar tot nu toe is het nergens echt eng of spannend en Dracula lijkt meer op een komiek dan op een angstaanjagende vampier. Ook dat Britse accent vind ik niet bij Dracula passen. Het is ook overduidelijk een Britse serie, wat ik zelf meestal een minpunt vind in het horror genre. Er zitten wel een paar grappige scenes met veel gore, maar daar houd het mee op. De Britten kunnen het beter gewoon bij detective series houden
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.
Dracula (2020)