Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series met seriemoordenaars

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst over en met seriemoordenaars. Veel kijkplezier.
Er zijn heleboel series gemaakt die gaan over moordenaars, denk maar aan alle whodunits. Maar een seriemoordenaar is toch vaak een apart soort moordenaar. Niet in de eerste plaats omdat deze het lijkt te doen vanuit een soort drang, de seriemoordenaar doet het omdat het moet. Er zijn vele wereldberoemde seriemoordenaars denk daarbij aan Jack the Ripper, Kemper, Bundy en Dahmer. Over sommige zijn series gemaakt maar er zijn ook series over fictieve seriemoordenaars. Ik heb geprobeerd de vijf beste series uit te zoeken die je de komende tijd kunt gaan zien.

5. Criminal Minds


De serie die dit jaar aan zijn einde kwam heeft vele seriemoordenaars in de loop der jaren aan bod laten komen. Het team van de BAU probeerde door gedragsanalyse deze gevaarlijke personen op te sporen en achter de tralies te laten verdwijnen. De serie die in 2005 in première ging bij CBS en vijftien seizoenen heeft gehad is te zien op Amazon en Ziggo.

4. The Fall


Hier zien we dat een seriemoordenaar een ogenschijnlijk normaal leven kan leiden. Het is griezelig om te zien hoe deze extreem gevaarlijke moordenaar zijn kinderen gebruikt om aan de wereld te laten zien dat hij volledig normaal is. Paul Spector is in The Fall de seriemoordenaar die gestopt moet worden. Stella Gibson is de persoon die hem moet tegenhouden. In drie seizoenen met zeventien afleveringen zien we een levensgevaarlijk kat en muis spel tussen de twee hoofdpersonen.

3. Mindhunter


Twee seizoenen zijn er uitgezonden en de serie Mindhunter is nog steeds te zien op Netflix. De serie verteld het prille begin van wat uiteindelijk een methode zou gaan worden om seriemoordenaars op te sporen. In de serie komen diverse seriemoordenaars, denk aan Ted Bundy, Dennis Rader, Edmund Kemper, James Earl Ray en Charles Manson, aan bod. En hoewel er geen spatje bloed te zien is houd de serie je op het puntje van je stoel. De nummer vijf in deze lijst is deels gebaseerd op het hoofdpersonage uit deze serie.

2. Dexter


Ik mis Dexter soms nog wel eens. Vooral als de muziek van de serie weer eens voorbij komt in mijn uitgebreide afspeellijst. Dexter Morgan was een seriemoordenaar om van te houden. Hij vermoorde namelijk moordenaars. Hij was een moordenaar die zich verstopte in vol zicht en dat maakte hem levensgevaarlijk. Naast het feit dat hij dacht goed werk te doen. In 2013 kwam de serie aan zijn einde. Alle acht seizoenen zijn op dvd verschenen.

1. Hannibal


Hannibal is de meest zieke geest in dit lijstje. De dokter is briljant, charismatisch en volslagen gestoord. Hij vermoord niet alleen, hij eet zijn slachtoffers ook op in een gourmet diner. Elke keer als je Hannibal iets ziet eten, of een gerecht ziet maken in de keuken denk je ‘is dat…?’ De strijd tussen Will Graham en Hannibal Lecter is in deze serie tot kunst verheven. Ieder karakter heeft zijn eigen klank en ook de dialogen zijn van zeer uitzonderlijk hoog niveau. Ik denk dat Hannibal de engste en beste seriemoordenaar is die ooit tot serie is gemaakt.

Aquarius, Death Note, True Detective, The Alienist, Bates Motel , The Mentalist, Ripper Street, De 12 van Oldenheim, You en Ennemi public zijn ook series die je in het lijstje met gestoorde seriemoordenaars kunt zetten. Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.



Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

JanWillemK
JanWillemK 19 april 2020, 10:32
The Following is ook nog een aanrader! Helaas na 3 seizoenen gecanceld maar de serie is alsnog leuk genoeg om gezien te hebben.
tweemaalh
tweemaalh 19 april 2020, 17:57
Als kind dacht ik altijd dat een seriemoordenaar iemand was die moorden pleegde in televisieseries. De figuren uit deze series zijn dus letterlijk seriemoordenaars
Mandy1966
Mandy1966 19 april 2020, 19:10
Niet allemaal, maar de meeste zijn wel gebaseerd op seriemoordenaars die echt waren/zijn.
systembve
systembve 20 april 2020, 09:19
whoooosh
renzoroy
renzoroy 19 april 2020, 21:56
Als mensen series willen zien over real life serie moordenaars kan ik de docu's Born To Kill?, Wicked Attraction, Your Worst Nightmare, A Crime To Remember, The Murder Castle (over H.H. Holmes) en Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (deze staat op Netflix) aanraden. Meeste van deze zijn van Investigation Discovery.

Mindhunter was idd ook erg goed en gaat ook over echte serie moordenaars waaronder Ed Kemper.
BlackBiker
BlackBiker 20 april 2020, 11:09
Ripper Street ben ik net aan het kijken. En hoewel de serie absoluut de moeite waard is, moet ik wel opmerken dat hij niet over Jack the Ripper of een andere seriemoordenaar gaat.
De serie speelt zich af vlak na de Ripper moorden. Het speelt zich af in Whitechapel, de wijk in Londen waar de moorden plaatsvonden en gaat over politie inspecteurs daar die er niet in geslaagd zijn om de Ripper te pakken. De Ripper moorden hebben natuurlijk de nodige invloed gehad op het leven in de wijk en dat komt zeker terug in de sfeer. Vooral in het eerste seizoen.
Zeker een aanrader, maar dus geen serie over een seriemoordenaar.
Log in om een reactie achter te laten